anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

iphone sau huawei?

seba_1
Începător
pret vs eficienta in timp
3 Răspunsuri 3

svetalex
Senior certificat
@ seba_1 Sunt foarte mari diferențele între cele 2 două, pornind în primul rând de la preț, iar întrebarea ta este destul de generală. În primul rând cele două au sisteme de operare diferite - primul IOS, al doilea Android, iar unele modele Huawei nu au serviciile Google Dacă te-ai gândit la un buget, sau la anumite modele, revino cu mai multe detalii Îți las mai jos câteva site-uri pe care poți citi câteva comparații - https://www.mobilissimo.ro/stiri-telefoane/huawei-mate-30-pro-versus-iphone-11-pro-max-si-galaxy-note-10-plus-la-marele-test-foto-comparativ-cine-castiga-video - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/iphone-11-vs-concurenta-cum-se-prezinta-noile-telefoane-apple-fata-de-modelele-samsung-huawei-oneplus-si-google-18395146/ - https://www.youtube.com/watch?v=W_h7AXOAZkE Personal am avut în ultimii 6 ani telefoane Huawei și nu mă pot plânge de calitatea acestora. Nu au fost telefoane prea costisitoate (P8 Lite, Mate 10 Lite și Nova T5), dar au rezistat destul de bine, fără prea mari probele. După ce mă plictisesc de un telefon (cam după doi ani) îl dau copiilor mei, iar dacă încă rezistă în ciuda multor trânte, din punctul meu de vedere, telefoanele de la Huawei sunt fiabile

FaraUnID
Campion certificat

Vorbim de doua platforme total diferite, fiecare cu particularitatile ei, cu plusurile si minusurile ei.

 

1. In cazul APPLE....
Daca esti fan Apple si implict vrei iOS nu exista alternative, trebuie sa alegi un produs Apple care vine la preturile deja consacrate. In teorite Apple ar trebui sa aiba un usor avantaj deorece produsele lor sunt dezvoltate aproape in totalitate "in house". Adica partea de soft + partea de hard sunt gandite sa lucreze impreuna ceea ce, in teorie, ar duce la un proces de optimizare mai bun pentru a profita la maximum de potentialul produsului. In realitate lucrurile nu stau tocmai asa.

Tot la nivel teroretic iOS-ul ar trebui sa stea ceva mai bine la capitolul securitate, prin prisma faptului ca discutam de sistem de operare proprietar si inchis. In practica lucrurile nu stau tocmai asa, dovada stau numeroase bug-uri si probleme de securitate raportate saptamanal de catre specialistii in domeniu.

In timp produsele Apple se devalorizeaza ceva mai putin comparativ cu Andorid, prin prisma faptului ca oferta de terminale cu iOS este extrem de limitata, in comparatie cu terminalele Android.

Apple au avut tot timpul aceste aere de superioritate, au fost flegmatici, iar pentru ei clientul este o vaca de muls si nu partener de afaceri din care ambele parti sa fie win-win. In momentul in care produsele lor au avut unele defecte de fabricatie, aceste defecte au fost improvizat reparate tot pe banii clientului final.

In trecut Apple au incetinit, printr-un update de soft, in mod intentionat performatele modelelor mai vechi de iPhone, pentru ca noile modele sa para net superioare si mult mai rapide.

In trecut posesori de telefoane Apple s-au trezit cu telefoanele blocate remote pentru ca acestea au fost reparate in alte unitati service decat cele agreate de Apple.

 

2. In cazul HUAWEI
Intr-un timp relativ scurt Huawei a reusit ceea ce foarte putini producatori concurenti ar fi reusit, si anume au pus pe picioare propriul ecosistem si reusesc sa se mentina acolo, chiar si fara pachetul Google.

Desi nu sunt singurii care au propriul ecosistem (Apple are unul, Samsung are un oarecare ecosistem), ce este cu adevarat spectaculos in cazul ecosistemului Huawei si merita toata lauda pentru asta, este dat de faptul ca - spre deosebire de Apple unde toate produsele sunt proprietare - in cazul Huawei acestia au reusit sa integreze in propriul ecosistem produse echipate cu:

  • Andorid + GMS;
  • Android + HMS;
  • Harmony OS;
  • Microsoft OS;

 

De asemena Huawei incearca si reusesc sa compenseze lipsa GMS prin a plusa agresiv la alte capitole, in raport cu (,) concurenta: camera, spatiu stocare, display, procesor si prin a mentine preturile la un nivel competitiv. Adica in aceeasi bani, Huawei ofera mai mult si mai calitativ.

Huawei P30 Pro a definit noi standarde in materie de fotografie cu telefonul mobil si poate fi o investitie de luat in calcul chiar si astazi. A urmat seria Mate 30, seria P40 si mai nou seria Mate 40. Toate aceste varfuri de gama au adus stacheta la un alt nivel in materie de foto / video cu telefonul mobil.

In procesul de optimizare al consumului de resurse si al managemntului bateriei, Huawei a resusit sa faca minuni, prin faptul ca Huawei taie destul de agrseiv procesele inutile care ruleaza in mod normal in background, atunci cand telefonul este in stand-by, protejand astfel bateria si ducand la o autonomie mai buna.

Adica un telefon Huawei cu 4GB RAM lansat undeva prin 2017 - 2018 inca se tine bine si astazi, pe final de 20-20. Nu-l simti obosit, nu agata, nu crapa, nu ingheata, se misca fluent, cursiv, acumulatorul nu s-a depreciat semnificativ.

 

Si inca un aspect: Cate telefoane 5G are Apple in portofoliu si cate telefoane 5G are Huawei in portofoliu?
Catre echipamente de retea (routere, modemuri, gateway, etc) are Apple in portofoliu si cate au Huawei?

TheSpecialist
Maestru
Sunt de acord cu FaraUnId aici , din multe puncte de vedere Huawei este o marca demna de luat în calcul , chiar dacă ultimele modele nu mai au servicii de la Google, deși asta nu înseamnă ca nu pot fi instalate aplicații Google. Din punctul meu de vedere ca utilizator de Huawei P10 și P20 Pro , și butonator de iPhone în speranța că poate îmi dau seama de ce îl tot cumpara lumea , pot spune ca Huawei castiga detașat cu 3 puncte forte : prețul, cu mult sub Apple și Samsung; camera foto - parteneriatul cu Leica face minuni ; bateria, cu wifi și Bluetooth pornite cam 5-6 ore pe zi, și tot mergi la culcare cu 40-45 % baterie.