Întrebare fară răspuns

ANCOM: Licitaţia pentru spectrul 5G va avea loc în trimestrul al II-lea 2021

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a publicat spre consultare publică planul său de acţiuni pentru anul 2021, potrivit căruia vrea să organizeze licitaţia pentru spectrul 5G în trimestrul al II-lea al anului viitor, potrivit news.ro.

”Până la finalul primului trimestru al anului viitor, autoritatea şi-a propus adoptarea deciziei privind organizarea procedurii de selecţie pentru acordarea drepturilor de utilizare a spectrului radio disponibil în benzile de frecvenţe de 700 MHz, 800 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz, 3400-3800 MHz pentru furnizarea de reţele publice şi servicii de comunicaţii electronice de bandă largă, care implică stabilirea condiţiilor de acordare a drepturilor de utilizare şi a regulilor de desfăşurare a procedurii de selecţie. Această acţiune va fi urmată de desfăşurarea propriu-zisă a procedurii de selecţie pentru acordarea drepturilor de utilizare a frecvenţelor, stabilită a avea loc în trimestrul al II-lea al anului viitor”, arată ANCOM într-un comunicat.

Planul de actiuni al ANCOM propus pentru anul 2021 este disponibil si poate fi consultat in mod gratuit pe site-ul institutiei, la adresa https://www.ancom.ro/formdata-270-45-206

Daca luam in calcul contestatiile + eventualele brese in legislatie descoperite de avocatii celor de la Huawei si care ulterior vor trebui eliminate (asa cum s-a intamplat in Suedia, tara care a fost nevoita sa opreasca licitația 5G după ce instanța a suspendat părți din decizia autorităților de excludere a Huawei), cel mai probabil pana pe final de vara - inceput de toamna 2021 in Romania nu va exista un 5G functional 100% in baza unui cadrul legal.

Răspunsuri

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a publicat spre consultare publică planul său de acţiuni pentru anul 2021, potrivit căruia vrea să organizeze licitaţia pentru spectrul 5G în trimestrul al II-lea al anului viitor, potrivit news.ro.

”Până la finalul primului trimestru al anului viitor, autoritatea şi-a propus adoptarea deciziei privind organizarea procedurii de selecţie pentru acordarea drepturilor de utilizare a spectrului radio disponibil în benzile de frecvenţe de 700 MHz, 800 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz, 3400-3800 MHz pentru furnizarea de reţele publice şi servicii de comunicaţii electronice de bandă largă.

Este destul spectru de vânzare, acu mușterii sa se găsească. Mai demult, am citit ca nu mai era spectru disponibil în 3400-3800 MHz.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!