Întrebare cu răspuns(uri)

Ce oferte cu minute sunt pentru cartela PrePay in roaming?

Sunt plecata din sept. din Romania. Am avut activa optiunea cu 12 euro . Am activat pe 3 decembrie din nou aceasta optiuni. Azi am primit sms ca nu mai este valabila optiunea pt ca am depasit mai mult de 3 luni dar nici cei 12 euro nu mi s-au returnat. Am vb la telefon zilnic dar am fost sunata din Romania de pe aceeasi retea. Nu exista nici o alta oferta cu minute ? Nu am nevoie de internet.
Va multumesc

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Dacă folosești numărul doar pentru a primi apeluri, încarcă numărul de telefon cu minim 1 euro și o să ai roaming funcțional la tarife standard care sunt foarte mici în SEE. Numai pune opțiuni, că îți vei pierde banii, din cauza regulamentului roaming like at home (UE/SEE).
https://www.ancom.ro/roam-like-at-home-uesee_3767

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (0)

Da (1)

100%

1 membri au votat cu DA

0 membri au votat cu NU

100% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Din moment ce ai depasit principiul utilizarii rezonabile al resurselor in roaming, alta varianta nu exista. Cel mai indicat ar fi sa achizitionezi un SIM prepay de la unul din furnizorii locali.

Salut, maryana. Bine ai venit în comunitate.
Din păcate în această situație este vorba despre politica de utilizare rezonabilă a serviciului roaming în SEE.
Ca să poți folosi resursele naționale în SEE conform ofertei de care beneficiezi, este necesar ca traficul de voce și date din ultimele 4 luni să fie majoritar în România, deci să folosești resursele majoritar cât ești în țară, nu contează opțiunea cu roaming pe care o ai.
Poți citi mai multe informații în topicul dedicat deschis de unul dintre membrii comunității: https://comunitate.orange.ro/questions/2314589-functionare-roaming-see

Multumesc pentru raspuns dar in locul unde ma aflu nu pot achizitiona un SIM cu numar de Romania. In plus vreau sa imi pastrez numarul actual

@maryana36, @FaraUnId spune sa achiziționezi un sim local, sa poti tine legatura cu cine ai nevoie, nu cu numar de Romania, pentru ca nu se găsesc în afara țării..
Si, numarul nu-l pierzi cat va fi in perioada de grație.. doar ca nu-l poti folosi în roaming mai mult de 2 luni neîntrerupt..

Multumesc Jay pentru informatie. In zona in care ma aflu nu pot achizitiona un alt SIM . De fapt eu nu apelez nici un numar de Romania cu aceasta cartela . Sunt apelata din Romania din reteaua Orange. Am reincarcat chiar acum optiunea de 10 euro. Nu stiu daca ma ajuta sa primesc apeluri

Numarul tau actual (cel de Romania) nu poate fi utilizat decat pentru apeluri de urgenta. Acel numar a intrat intr-un fel de "carantina" pentru ca s-a depasit acel principiu al utilizarii rezonabile si va putea fi "deblocat" in momentul in care ajungi in Romania si telefonul se va conecta la reteaua de la noi din tara.

Din cate observ eu ai internet functional (probabil ai ceva WiFi local). De ce nu rogi persoanele din Romania sa te apeleze pe WhatsApp, Skype, Messenger sau orice serviciu similar.

Buna @maryana36,
‏‏‎ ‎
Dupa cum au spus si colegii mei, din pacate ai depasit cele 3 luni prevazute de lege prin care poti folosi serviciile in roaming.
Ne poti spune in ce tara te afli acum pentru a-ti recomanda o solutie?

Dacă folosești numărul doar pentru a primi apeluri, încarcă numărul de telefon cu minim 1 euro și o să ai roaming funcțional la tarife standard care sunt foarte mici în SEE. Numai pune opțiuni, că îți vei pierde banii, din cauza regulamentului roaming like at home (UE/SEE).
https://www.ancom.ro/roam-like-at-home-uesee_3767

Eu mereu incarc unei verisoare cu optiunea de 8 euro sau de 12.
Dar acea oferta daca e nr orange si merge in alta tara , acele optiuni is valabile doar vreo 3 luni, apoi doar cu credit e valabil in roaming, sau daca ai abonament stau altfel lucrurile.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!