anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Este televizorul o formă de divertisment mai bună decât internetul / rețelele sociale?

KoolM1
Începător
Doar curios să știu gândurile tuturor. Televizorul poate fi oprit. Programele devin plictisitoare. Este o activitate mai pasivă decât găsirea stimulilor pe care îi găsim atrăgători, ceea ce duce la mai multe lovituri de dopamină și la pierderea timpului?
7 Răspunsuri 7

Jay
Campion certificat
Asta depinde de fiecare, să găsească lucruri atrăgătoare, ambele, televizorul și internetul sunt ok, pana la un punct, nu nonstop.. Și televizorul și internetul pot fi oprite.. Din punctul meu de vedere, sa stai toată ziua sa vezi ce fac alții, mi se pare trist.. ne sălbăticim de tot.. de fapt, nu sa vezi ce fac alții, ci ce vor ei sa arate ca fac.. A apărut acum ceva timp un fel de banc, pe care, probabil, toata lumea îl știe.. "Aseară n-a mers internetul 2 ore, a trebuit sa vorbesc cu familia.. par oameni de treaba".. Si, mai este tot un fel de banc scurt, care m-a făcut sa zâmbesc.. "Daca postez ca sunt in Dubai si ma vezi pe stradă, atunci si tu ești in Dubai, nu complica lucrurile..." Stiu ca este mai greu acum cu activitățile fizice, pentru ca sunt restricții, dar, inca avem voie in parc si, mai sunt si alte lucruri pentru cand ai timp și n-ai ce face cu el.. mai sunt seriale, mai sunt cărți.. eu ma uit momentan la Peaky Blinders.. nu prea am timp, asa ca am reușit sa vad doar 4 episoade in 2 luni..

Vio73
#StarMember
Salutare! Nu știu ce să zic, pentru că ține de gusturile fiecăruia, de preferințe, etc. Din punctul meu de vedere, se poate renunța la tv destul de simplu, în mare parte din zi sau chiar definitiv, pentru că poți lua informațiile din presa electronică și uneori sunt chiar mai exacte. Sigur, sunt persoane care nu pot renunța, dar dacă îți ocupi timpul cu diverse lucruri și nu ești fan telenovele sau alte chestii de genul, nu văd nicio problemă în a sta mai departe de el.

Neaplicabil
Nu, nu este. 99,% plin de reclame idioate, manelisti, incultură și emisiuni grobiene, furaj pentru șeptelul mereu în creștere de bombardieri, beizadele, amante și influencerite dezgustătoare budeniene. Am ani de zile de când nu am urmărit nimic la tv . Nici nu știu de ce l-am cumpărat, cred că tot din tradiție românească, sa ai de toate in casa, sa nu îți lipsească nimic, cam așa cum este și in cazul congelatoarelor și combinelor frigorifice de exemplu.

FaraUnID
Campion certificat
- Intrebare: "Este televizorul o formă de divertisment mai bună decât internetul / rețelele sociale?" - Raspuns: NU! - Detaliem raspunsul: 1. In cazul televizorului (sau mai bine spus in cazul televiziunilor) esti limitat la ceea ce-ti ofera stapanul, neavand posibilitatea sa-ti alegi si sa-ti prepari singur meniul. *Exemplu 1: Inca de pe inceputul anului televiziunile din Romania au inceput sa vanda moarte. Fiecare emisiune / buletin de stiri incep cu numarul de decese noi cauzate de Covid, total decese cauzate de Covid, numar de persoane noi testate pozitive Covid, numar de persoana in stare grava Covid internate la ATI. Se latra obsesiv la noi, pe toate canalele de comunicare "Stati acasa, purtati masaca, evitati contactul cu alte persoane, spalati-va cat mai des pe maini, respectati distanta de minim 2 m fata de alte persoana, etc" Si ca tacamul sa fie complet, in Romania meniul aka grila de programe si implicit continutul acestora sunt identice in proprotie de 99% la toti providerii. Singura diferenta este data de canalele de platforma. Aici Digi castiga detasat. * Exemplu 2: In aceasta perioada, a sarbatorilor de iarna, pe TV o sa apara aceleasi fete si aceleasi emisiuni ca si in anii trecuti impachetati usor diferit si scosi pe taraba ca si "editie speciala". PRO TV-ul va difuza toata seria Singur Acasa (ca atat stie PROsTV de 25 de ani incoace), Prima TV si Antenele vor difuza seria Brigada Diverse si Nea Marin Miliardar. 2. In cazul internetului ai posibilitatea sa schimbi meniul si si sa-ti selectezi combinatia de feluri de mancare in functie de preferintele tale culinare aka sa urmaresti orice fel de continut. In fond nu suntem primate si nu suntem obligati sa inghitim tot ceea ce ne arunca stapanul. Suntem capabili sa ne selectam singuri meniul. Si Slava Domnului avem de unde alege, internetul ne ofera un meniu extrem de diversificat.

Neaplicabil
Perfect de acord cu FaraUnID. Eu n-am televizor, nu vreau televizor, si exista un motiv foarte simplu pentru asta: n-am nevoie de el. Prefer sa-mi pot alege eu la ce vreau sa ma uit, cand vreau sa ma uit, sa pot sa dau pauza cand vreau, sa pot sa recapitulez de unde vreau, sa pot sa dau inapoi, decat sa iau de-a gata ce mi se baga pe gat la TV. De asemnea, sunt muuuult prea multe reclame la TV. Inteleg ca si posturile alea de televiziune trebuie sa-si scoata banii din ceva. Dar e prea mult! Si cel putin in cazul filmelor, nu stiu daca se mai practica chestia asta, dar au prostul obicei sa taie din film! Si atunci? La ce sa-mi iau TV? Nici nu pot sa vad un film ca lumea, la stiri arata numai nenorociri, prefer sa-mi tin mintea limpede si gandirea pozitiva si sa ma uit la ce vreau eu, cand vreau eu, cat vreau eu, fara sa platesc un abonament in plus pentru TV. Cat despre retelele sociale, eu unul am zis pas acum mult timp. Nu-mi trebuie, nu ma intereseaza, nu sunt curios cine si ce-a mai facut. Nu-mi place barfa. 🙂 Iar pentru "socializare" am telefon, SMS, mail, tot ce trebuie. Nu duc lipsa de metode de comunicare.

Anonim
Neaplicabil
Cu siguranta televiziunea nu. Televizorul, da (ca si obiect), cat timp il folosesti pentru diverse aplicatii de streaming, browsing si ce mai permite acesta. Plus ca serviciul de internet este, in general, mai ieftin decat un abonament de televiziune, iar posibilitatile sunt nenumarate legat de ce poti face cu o conexiune buna de date.

Roxy_3
Explorator entuziast
Hm. Ce sa spun tv acum in momentul de față este plictisitor, nimic atractiv. La tehnologia pe care o avem acum putem folosi zi de zi internetul si putem afla la un clik distanta absolut tot. Daca vrem sa ne relaxam ascultam muzica sau ne uitam la filme.