anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Internet Mobil: Orange sau Vodafone?

hintslara82
Începător
Doresc sa imi cumpar un SIM Prepay de internet mobil si as dori sa stiu care din operatorii Orange si Vodafone ofera calitatea cea mai buna a serviciilor de internet in raport cu pretul cerut. Multumesc.
5 Răspunsuri 5

Jay
Campion certificat
Buna! Pentru a putea primi un raspuns, nu stiu daca si obiectiv, ar trebui sa dai mai multe informatii, pentru ca persoanele care au experimentat ambele variante sa poata da un raspuns cat mai la obiect.. Teoretic, Orange este numarul 1, practic, ar trebui sa dai informatii despre locatia ta, sau unde te intereseaza sa fie mai buna calitatea retelei.. pentru ca fiecare retea are slabiciunile ei..

Trixen_old
Cunoscător
Salut, Nu cred ca exista un raspuns universal valabil pentru tine. De aproape 7 ani folosesc in acelasi telefon atat Orange cat si Vodafone. Experienta difera mult, dar pot partaja cu tine cateva observatii: - ca viteza de transfer, in Bucuresti, in general Vodafone sta mai bine. Cu toate astea, in anumite puncte (de ex. in Hard Rock Cafe din Herastrau), pe Orange am descarcat 1.5GB in cateva secunde. Pe Vodafone nu a fost nicaieri atat de mare viteza de transfer. - ca acoperire, in general, Orange a avut cam peste tot iar unde nu a avut, nu a avut nici Vodafone (insa aveau Digi si Telekom 🙂 ). Cu toate astea, mi s-a parut ca in zonele turistice unde semnalul era foarte slab, Vodafone statea putin mai bine. - de-a lungul anilor cred ca am observat doar de vreo doua ori sa fie "picata" reteaua Orange, sa nu am acces la date mobile. La Vodafone nu a fost picata, dar mi s-a intamplat de multe ori sa nu imi mearga datele fara nicio explicatie (problema valabila si la serviciile fixe: in special noaptea "pica" 10-20 minute) - in Timisoara, prin aprilie-iunie anul curent (cand am avut probleme cu netul fix si am fost nevoit sa fac hotspot), Orange avea o limitare de vreo ~10mbps parca la nivel de profil/retea care mi-a scos peri albi si din cauza careia m-am gandit serios dupa atatia ani sa renunt la abonament. - tot in Timisoara insa intr-un cartier nou de case, un prieten cu serviciile Orange fixe 4G abia reuseste sa priveasca un film pe Netflix/Youtube desi la capitolul putere semnal sta bine. In concluzie, daca eu ar fi sa aleg, stiindu-mi nevoile si zonele in care ma deplasez, as alege Orange. Recomandarea mea insa este sa iti iei cate un prepay in Orange, Vodafone, Telekom (au fost zone in care Telekom era singura retea decenta) si Digi, sa le testezi personal si sa ajungi la niste rezultate care te multumesc. Din pacate, nu exista reteaua perfecta ci doar reteaua care te multumeste in anumite conditii...

FaraUnID
Campion certificat
La Orange, in ultima perioada, este deranj mare pe partea de calitate conexiune internet mobil. Sunt extrem de multe topicuri care semnaleaza probleme in privinta calitatii conexiunii la interet https://comunitate.orange.ro/questions/2496157-calitate-conexiune-internet-4g-piatra-neamt iar raspunsul Orange a fost ca internetul functioneaza in parametri. De asemena urmareste postarile utilizatorilor de pe pagina de facebook Orange Romania!

Razvan
#StarMember
Îți recomand să cumperi câte un sim prepay de la fiecare operator și vezi apoi care îți oferă cea mai bună experiență de navigare. Dacă ne spui și locația, am putea să îți oferim o părere cât mai aproape de realitate, funcție de experiența fiecăruia.

Vio73
#StarMember
Cel mai bine este să vezi cum este semnalul în zona/ zonele pe unde vrei să-l folosești si abia apoi te poți hotărî! Nu putem ști noi cum stă treaba la tine! Sigur, depinde destul de mult și de ce dispozitiv folosești, ce așteptări ai de la acel internet și multe altele. Dacă ai telefoane la Orange/ Vodafone, te sfătuiesc să vezi cum stă treaba cu semnalul și vitezele de internet și abia apoi să tragi o concluzie. Succes!