Întrebare fară răspuns

Selectie manuala de retea pentru a evita costurile din roaming in apropierea granitelor

Vi s-a intamplat vreodata sa gasiti la serviciul Cronos sau pe facturi costuri din apeluri / internet in roaming desi in perioada mentionata nu ati iesit de pe teritoriul tarii? Aceasta problema apare cel mai adesea in randul utilizatorilor de servicii mobile care locuiesc in apropierea granitelor.

Am observat ca au fost cateva astfel de situatii si aici, in comunitate si tocmai de aceea m-am gandit sa va propun o solutie la indemana prin care sa evitati pe viitor astfel de neplaceri.

 

Telefoanele au setate ca si mod standard de selectare al retelei modul automat, ceea ce inseamna ca, in caz ca sunt probleme de retea, telefonul va cauta singur o alta retea pe care sa se conecteze. Pentru utilizatorii care se afla in apropiera granitelor, exista o posibilitate foarte mare ca telefonul sa se inregistreze pe o retea dintr-o tara vecina iar de aici provin si neplacerile despre care am vorbit mai sus.

 

Mai jos o sa va prezint pasii prin care sa puteti face selectia manuala a retelei astfel incat telefonul vostru sa ramana conectat doar pe o anumita retea.

 

Pentru telefoanele cu Android:

1. Selectam din meniu "Setari" / "Settings"

2. Accesam apoi "Conexiuni", "mai multe…" sau "mai multe retele" (in capturi modelul de telefon folosit este un Samsung Note 9)

3. Accesam "Retele mobile"

4. Selectam apoi "Operatori de retea" si mai departe "Selectare manuala". 

 Dupa cateva secunde, va aparea lista cu operatori disponibili pentru selectare.

 

Selectie manuala retea_android1   Selectie manuala retea_android2 

 

 

Pentru iOS, pasii sunt urmatorii:

1. Accesam "Configurari" / "Settings"

2. Apoi accesam "Retea Celulara" / "Mobile Network"

3. Selectam "Selectie retea" / "Nework selection", debifam butonul "Automatic" iar ulterior va aparea lista cu operatori disponibili

 

Selectie manuala retea_ios1   Selectie manuala retea_ios2

 

Voi folositi aceasta solutie?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Competent tutorialul Nicolae,bine structurat :)
Astfel cei care au nevoie aceste setari sa nu mai intampine probleme.
Au mai fost raspunsuri la situatii asemanatoare,insa acest tutorial este de departe cel mai bun.
Multumim!

Mulțumim pentru sfaturi și ca ne-ai prezentat cum sa facem. Eu am pățit sa am cost suplimentar în apropiere de granița. În vara aceasta, când m-am aflat în apropiere de granița am închis datele mobile, asa cum a sugerat Delfinas.

Da, e adevarat ca ideea mea ajuta doar in cazul datelor mobile, dar astea sunt cele mai problematice, mai "parsive", nici nu te prinzi cand te "fura". Pana primesti un mesaj ca ai trecut in alta retea, deja ai ramas fara 50 de euro. Oricum, bune tutoriale! Poate asa intelege mai multa lume cum se dezactiveaza roamingul, mai ales cand esti in tara si printr-o zona de granita.
Ar mai fi varianta dezactivarii roamingului din my Orange https://www.orange.ro/myaccount/services/roaming .

Foarte bine că incercați să le explicați tuturor cum stă treaba cu roaming-ul în apropierea granițelor! Foarte bun tutorialul!

Da, foarte bun tutorialul, de fapt, de mulți ani, se recomandă, ca cei care locuiesc în apropierea granițelor, mai ales non-ue, să treacă telefonul pe modul manual, ca să nu mai caute singur de capul lui, semnal.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!