anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Probleme telefon cu ora sincronizata de la orange

elsker
Începător
Oare a mai patit cineva in ultima perioada sa i se modifice ora din telefon cu 2 ore in urma? adica ora 13 devine ora 11. Pare a fi o problema cand este setat ca ora sa fie luata automat de la network provider. acum nu stiu daca e de la mine din telefon sau de la orange, dar am auzit inca de o persoana sa pateasca la fel si are alt tip de telefon, dar tot android si orange.
9 Răspunsuri 9

svetalex
Maestru
Verifică ce țară ai setat. Poate preia ora din țara respectivă Uite un articol care te-ar putea ajuta https://tractorillo.ru/ro/sbivaetsya-chasovoi-poyas-na-androide-pochemu-chasy-na-telefone-pokazyvayut/

elsker
Începător
E romania iar timezone-ul este GMT+2 EEST. Precizez ca nu am facut modificari recente, dintr-o data a aparut problema.

FLo1
#StarMember
@svetalex: Stiu ca esti rapida, dar citeste macar intrebarea complet. Omul a selectat pentru telefon său ora operatorului tarii curente, adica Orange Romania. Ce țară crezi că a selectat? Nici măcar nu ai activă opțiunea aceasta alegând acest mod de configurare oră. @elsker: Și eu am pe automat, dar e corect afișată. Mergi mai simplu pe varianta "manual" și impune-i telefonului ora dorită de tine, cu fusul orar al Europei de Est, adică GMT+2. Dacă vrei totuși selectarea automată, atunci ia legătura cu Orange, fie online, telefonic prin apel la 300, sau mergi intr-un OrangeShop.

elsker
Începător
si la mine cand setez automat e bine afisata, dar apoi random in timpul zilei se schimba. am patit deja de 4-5 ori. curios este ca a patit si o alta persoana ce are un samsung s9 cu android si tot in cluj-napoca, aproape de locatia mea. de asta m-am gandit sa nu fie de la vreo antena orange care trimite ora pe un alt GMT sau ceva de genul, si eram mai mult curios daca au mai patit si alte persoane la fel. am incercat si cu varianta manual pana azi, dar se pare ca am ceva probleme cu unele aplicatii precum google authenticator pentru ca pe varianta manual, ora ramane in urma cu cateva secunde, iar google authenticator genereaza niste coduri care sunt valabile intr-o perioada de timp si le genereaza in functie de ora, iar azi fiind pe manual nu erau valide codurile generate de google authenticator. acum stau cu ora luata automat de la provider, si timezone-ul setat manual (ca inainte si asta era luat automat de la provider) si tot am avut probleme si asa.

RafaHelper
#StarMember
Salut @elsker, Cred ca problema e de la Samsung, tu ce marca de telefon ai? Am avut si eu un J5 din 2019 cred, care era folosit doar pentru apeluri. Nefind conectat la internet ceasul ajungea sa fie cu 1-2 minute inainte la finalul zilei. Este ciudat dar chiar se intampla, am raportat si la Samsung acest lucru dar nu au venit cu o solutie.

elsker
Începător
Am Nokia 8, am zis si intial ca sunt telefoane diferite.

DanielaH
Moderator

@elsker, am transmis și noi situația semnalată de tine colegilor noștri de la departamentul tehnic și ne-au transmis următoarele recomandări:

 

Accesează Settings > System > Date&time; să fie bifate:

1. Automatic Date&Time

2. Automatic Time Zone

3. Use 24-hour format

 

4. După ce toate sunt bifate, să nu modifici nimic, chiar dacă ora pare că nu este corectă

5. Dezactivează Wireless

6. Verifică dacă iți apare 4G

7. Încearcă să accesezi www.orange.ro

8. Dacă pagina se deschide, inchide, apoi redeschide telefonul

 

Sper să ajute aceste indicații. Te așteptăm cu feedback.

 

P.S. Ce telefon are cealaltă persoană care întâmpină aceeași problemă?

elsker
Începător
Da, cand aveam probleme erau bifate primele doua, doar la "Use 24-hour format" nu era bifat, pentru ca prefer AM/PM. Am pus acum toate 3 si astept sa vad daca re-apare problema. Problema nu aparea imediat dupa setare, ci random in timpul zilei. Wireless il am in general dezactivat si folosesc doar 4G. Revin cu un update atunci. Cealalta persoana are un samsung s9 (am scris si mai sus).

elsker
Începător
Se pare ca tot asa se intampla, am atasat si un printscreen facut aseara la ora 21.55 si se vede ca ora este 7.55. Toata ziua nu am avut probleme doar ca seara cand m-am uitat la telefon era iar cu 2 ore in urma. In orice caz voi pune pe manual si cand o sa am probleme cu ora ca ramane in urma o sa ii mai dau un auto sa isi ia ora automat. Merci de ajutor.