anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Dispozitive pentru școala online

svetalex
Senior certificat
Pentru că de astăzi școala în țara noastră se va desfășura exclusiv online, ce recomandări aveți pentru tablete/laptop-uri potrivite pentru copii, la un buget rezonabil?
Am achiziționat în ianuarie 2016 de la eMag un Laptop ASUS X553MA-XX432D la prețul de 1.048,99 lei (și îmi amintesc faptul că nu era cel mai ieftin atunci), care merge destul de bine și în prezent (doar bateria nu mai ține, funcționează doar dacă este în priză).
Acum văd că cel mai ieftin care este în stoc la eMag este INNJOO Voom (o marcă de care personal nu am auzit) la prețul de 1.790 lei
https://www.emag.ro/laptop-ultraportabil-innjoo-voom-cu-procesor-n3550-pina-la-2-4ghz-14-1-hd-4gb-64gb-emmc-windows-10home-negru-voomlaptop/pd/D3M2B7MBM/
Probabil că modele de mai sus nu se pot compara din punct de vedere al specificațiilor, fiind vorba și de vreo 5 ani aproape diferență între ele, de aici și prețul .
Mi se pare doar mie că prețurile au luat-o razna pentru aceste produse?
24 Răspunsuri 24

imch
Cunoscător certificat
Si eu am cautat un laptop si m-au speriat preturile. De la ultima achizitie de acest fel, recunosc, acum 5-6 ani, mi se pare ca preturile au crescut cu aproape 50%, daca nu si mai mult. Nu sunt sigura totusi ca aceasta cretere de preturi se justifica printr-o crestere de performanta sau durabilitate. Baiatul meu are de ales intre a lucra la un laptop sau la o tableta de 10 inch pentru a se conecta online. Culmea, el prefera tableta in detrimentul laptopului. Poate n-ar strica sa arunci o privire si catre acestea.

mihai_13
Maestru
preturi umflate in vederea "vinerea neagra" cand vor revenii la pretul corect. 🙂

teacher_
#StarMember
Buna ziua! Draga colega, cred că mai întâi ar trebui să te gândești la un aspect foarte important, care este timpul pe care copilul (sau copii) tai îl vor petrece în fața acelui laptop. Eu îți sugerez sa mai pui câțiva lei și să te uiți la mărcile mai consacrate. Părerea mea, este că marca Dell are laptopuri bune, la fel și HP, Acer sau Asus. Ideea e sa ai spatiu de memorie suficient și un procesor destul de bun încât să nu îți facă probleme câțiva ani. Spunea cineva că orice investiție în educație nu are cum sa ducă la faliment. Cu atât mai mult cu cât se prevede o perioada lunga de stat online pentru elevi. Poți să activezi și pe eMag funcția de comparare a produselor și să vezi care crezi că e mai ok. Îți urez mult succes și spor.

Laura_cio
Senior
Da, sunt prețuri mari la dispozitive nu foarte performante de când s-a trecut la învățământul online. Se procedează la fel ca in cazul măștilor de protecție, dezinfectant, mănuși, etc. Sunt prețuri cu “taxa covid”. Eu as merge pe niște tablete pentru copii (mai ales dacă sunt multi copii la o familie) și clar, laptop pentru profesori. Tabletele Vonino sunt in top, am observat la multi dintre elevii mei.

Anonim
Neaplicabil
Ai dreptate, prețurile au luat-o vertiginos în sus. Ai putea să cauți un laptop nou sigilat pe olx sau Publi24, sigur găsești ceva interesant, ideea e să fie sigilat și să poți să verifici coletul. În jur de 1500-2000 ron cred că găsești ceva cu siguranță. Tableta nu cred că e potrivită pentru școala online, poate una cu tastatură și cu un ecran minim de 10 inci dar și cu ceva RAM și memorie internă serioasă dar și cu un preț pe măsură.

FaraUnID
Campion certificat
1. Cu 1000 lei se poate achizitiona un Laptop SH la o configuratie decenta pentru scoala online si cu 24 luni garantie. Sunt extrem de multe magazine online care vand laptop-uri SH cu 24 de luni garantie. 2. Pentru +150 lei se poate achizitiona o licenta Windows 10 Home OEM daca magazinul respectiv este partener Microsoft Authorized Refurbisher. Fiind vorba de platforme web based si care se acceseaza din browser, ca si sistem de operare se poate instala o distributie de Linux, care Linux este gratuit (marea majoritate a distributiilor). 3. Ca si solutie de conectare in internet poate fi utilizat un telefon mobil 4G cu functia Hot-Spot activata sau partajarea conexiunii prin intermediul cablului de date din pachet si un SIM prepay.

Ciucuras
Cunoscător certificat
Și eu m-am speriat de preturile laptopurilor. Acesta a fost motivul pentru care am optat pentru unul SH, în stare buna, Dell, 1700 lei cu un an garanție, specificații nu știu, soțul s-a ocupat, dar era mulțumit de el. Merge foarte bine, iar pentru școala online e perfect.

svetalex
Senior certificat
un model de tabletă care le place copiilor mei este YOTOPT, doar că eu nu am mai auzit până acum de această marcă, iar review-urile nu sunt tocmai strălucite https://www.emag.ro/tableta-yotopt-android-9-0-2gb-ram-32-gb-rom-quad-core-1-3ghz-3g-wifi-10-1-1280-800-auriu-g12/pd/DCHQG3MBM/?X-Search-Id=5dda6d1eb01b1bbc6eca&X-Product-Id=62804644&X-Search-Page=1&X-Search-Position=0&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view

Vio73
#StarMember
Salutare! Nu știu cât te ajută, dar poți lua SH, care să aibă tot ce trebuie, cu garanție rezonabilă și la un preț decent. Iată un exemplu: https://www.cel.ro/laptopuri-renew-~-refurbished/laptop-refurbished-hp-elitebook-2570p-core-i3-3110m-4gb-ddr3-500gb-hdd-pMys0PD0uNg-l/ Și poți găsi destule din acestea pe internet. Din păcate, noi sunt prea scumpe, pentru că sunt foarte căutate! Succes!

teacher_
#StarMember
In materie de tablete, eu am una de aproximativ 2 ani. Se mișcă încă super, este un Huawei MediaPad M5 luat de la Orange in rate. Deci mi-a depășit așteptările la grafică și la felul cum se descurca pe net.

Ascary
Campion certificat
Eu am primit cadaou de la Orange o tableta Microsoft Surface Pro. O recomand din toata inima. Chiar daca depaseste cu putin bugetul tau,merita toti banii. Ce iPad,ce Samsung...Microsoft rules 🙂

GOLDzila
Explorator
In categoria SH recomand INTERLINK . Raportul calitate/pret este convenabil . O parte din PC-uri si laptopuri au licenta Windows instalata. Eu sunt multumit de produsele lor .

Mădălin
Cunoscător certificat
Tocmai ce ne-am confruntat cu o problema tehnica : guvernanții pielii nu s-au gândit că sunt familii cu mai mulți copii ce trebuie sa fie "on-line"în același timp și nu dispun de atâtea aparate iar efortul financiar este imens. Plus că metodele alese sunt diferite , spre exemplu google meet - care nu merge pe orice device și e destul de greu sa explici unor părinți care nu au văzut vreodată o tabletă cum sa facă să instaleze aplicațiile necesare. Astfel , împreună cu câțiva prieteni am achiziționat 20 tablete Allview ax 503 cu conexiune wifi și 3g și pe care le-am pregătit pentru școala cu aplicațiile necesare și le-am donat într-o comună din județul Vaslui.Deasemenea am activat și cartele Orange (3 euro - opțiunea de 6). Doar vreo 5 sau 6 au reușit să se descurce singuri la următoarea ora online..

Ascary
Campion certificat
Madalin,RESPECT!!!