Întrebare fară răspuns

Stabilirea și calculul serviciilor Orange ar trebuie sa se facă in moneda naționala

Factura serviciilor Orange ar trebui sa raporteze la moneda naționala și nu la cursul euro leu ING BRD. Aceasta prevedere face parte din termeni și condiții generale identificate cu mare dificultate pe orange.ro, și nu este cuprinsă in vreun contract semnat de clienții orange, deci taxarea in euro este unilaterala fără acordul clientului, abuziva. Contractul e legea părților.
Astept opinii.

georgegrigore1987
georgegrigore1987

georgegrigore1987

User level
Nivel
1
111 / 750
puncte
Custom field 2
georgegrigore1987

Răspunsuri

Mai este un topic la care a fost discutată această situație
https://comunitate.orange.ro/questions/2253370-proiect-lege-tarifele-utilitati-exprimate-lei
Încearcă să citești discuțiile de acolo.
Personal nici mie nu mi se pare ok faptul că facturile sunt raportate la cursul eur, având în vedere că acesta a fost într-o continuă creștere în ultimii ani, iar salariile nu au fost indexate cu variațiile cursului

svetalex
svetalex

svetalex

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
svetalex

Ideea era ca taxarea la cursul euro ING BRD este abuziva, fără acordul clientului, fără semnătura sa. Despre proiect știam

georgegrigore1987
georgegrigore1987

georgegrigore1987

User level
Nivel
1
111 / 750
puncte
Custom field 2
georgegrigore1987

Conform „Termeni și condiții” „Valoarea în lei a facturii Orange este calculată la cursul valutar obținut din media cursurilor valutare de vânzare a băncilor: ING România, BRD și Banca Transilvania. Cursul EUR/RON valabil pentru ziua în curs se calculează folosind cursurile valutare afișate pe site-urile celor 3 bănci în ziua lucrătoare precedentă, la ora 15:00.”
Nu doar la Orange, la majoritatea companiilor (de ex. sistemul bancar) „Termeni și condiții” sunt parte din contract și trebuie acceptate de clienți la accesarea produselor și serviciilor.

svetalex
svetalex

svetalex

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
svetalex

@georgegrigore1987 Mai in gluma, mai in serios, in Romania, de cativa ani buni, moneda nationala a devenit euro iar salariile romanilor sunt exprimate in euro. Din acest motiv pretruile sunt exprimate sunt in euro. Si ca tacamul sa fie complet nici macar la cursul BNR, ci la curs de bisnitar.

Am tras si eu un semnal de alarma asupra acestor practici si am demonstrat, printr-o simulare de achizite de produs din magazinul online Orange, faptul ca prin aceasta magarie Orange castiga cca 34 lei la o factura de 276 euro. Doar din chichita asta a cursului de referinta.

Si ca sa incheiem cu o gluma amara: Ce face romanul cand ramane fara bani? Schimba niste euro!

Statul român este prea slab pentru a mai putea impune ca toate preturile să fie afișate în euro, deși cu puțină voință se poate face acest lucru, totul este să vrei.

Statul roman are toate caile legale de a impune afisarea preturilor in moneda nationala si de a pedepsi crunt practicile comerciale inselatoare, doar ca personajele trimise de noi sa ne reprezinte interesele au alte treburi.

Sau cum ar spune Cheloo:

"Democratie e o forma de comunism gretos
Iar balanta justitiei, un cantar mincinos
Parlamentu e o farsa, il gasesti dupa miros
Hotii la cravata scapa prin usa din dos
Guvernul e o hiena, paznic la morga Revolutiei
Amana sistematic gasirea solutiei
Puterea ne prosteste cu limbaj de lemn
Atrage politisti saraci, mercenari pentru sistem"

Din păcate, nu doar Orange are aceste practici, ci mai multe companii multinaționale calculează facturile raportându-se la valoarea euro. Și nu o fac de ieri, de azi, ci de pe la venirea lor în țară. Atunci o făceau în dolari, iar ulterior în euro!

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!