Întrebare fară răspuns

Raspberry Pi 400 - Un mini PC de 70 de dolari integrat într-o tastatură

Pi Foundation, organizația care se ocupă de dezvoltarea și comercializarea Raspberry Pi, a anunțat un nou model de computer ultra-compact: Raspberry Pi 400.

 

Față de alte modele, care veneau sub formă de placă, fără o carcasă și alte accesorii, modelul Pi 400 beneficiază de o carcasă cu funcționalitate extinsă: o tastatură completă și destule port-uri de conectivitate pentru a transforma acest dispozitiv într-un computer de productivitate. Cel mai atractiv lucru este însă prețul.

 

Raspberry Pi 400 este o întoarcere la un concept pe care nu l-am mai întâlnit de prin anii ’80. Este vorba despre computerul personal integrat în tastatură. În cazul de față, vorbim despre un computer de bază, care va putea înlocui un computer mai vechi, sau care poate deveni un computer educativ pentru copiii, sau chiar un computer secundar pentru cineva care nu are nevoie tot timpul de putere mare de procesare. Desigur, fiind vorba despre un Raspberry Pi, modelul 4000 este un dispozitiv cu care să experimentezi, fiind în continuare dedicat celor care doresc să dezvolte diverse soluții software și hardware.

 

 

La interior, Raspberry Pi 400 include un procesor Broadcom BCM2711 quad-core, 4 GB memorie RAM, WiFi dual-band și Bluetooth 5.1. Deja vorbim despre un computer mai bine echipat decât un desktop ieftin sau un PC mai vechi. Apoi, avem pe partea din spate un port Ethernet Gigabit, trei porturi USB Type-A (unul 2.0 și două 3.0), două port-uri HDMI (pentru conectarea a două monitoare 4K), un port micro USB pentru alimentare, un port microSD pentru sistemul de operare și stocare și, desigur, un port de expansiune GPIO extern. Practic nu lipsește nimic față de ceea ce găsești pe un Pi obișnuit și chiar există câteva lucruri în plus.

 

Și toate acestea, adică tastatura și computerul, care formează o singură unitate completă, costă doar 70 de dolari americani. Există și un pachet mai scump, de 100 de dolari, pentru cei care vor și un adaptor de priză, un card de 16 GB deja formatat, un cablu micro HDMI, un manual de utilizare Raspberry Pi și un mouse cu fir. Momentan, Raspberry Pi 400 este disponibil în SUA, Marea Britanie și Franța și se va lansa în alte regiuni în viitorul apropiat.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/pc/raspberry-pi-400-un-compu...

 

Desi a fost gandit ca un computer de birou pentru task-uri de baza, consider faptul ca acest Raspberry Pi 400 ar fi perfect pentru scoala online.

 

Cu toate ca ai nevoie si de un monitor pentru el, cred ca investitia intr-un sistem de genul Raspberry Pi + monitor SH sau un TV de 300 lei este sensibil mai mica decat invetitia intr-un PC, laptop, tableta la o configuratie similara.

 

Pentru cine nu este foarte in tema, unitatile Raspberry PI sunt alimentata prin intermediul unui port micro USB cu ajutorul unui incarcator clasic de telefon mobil. Cu putin noroc se poate alimente si dintr-un power bank extern de capacitate ceva mai mare sau direct din portul USB al monitorului / TV-ului.

 

De asemena poate fi o solutie de buget pentru a "transforma" un TV clasic intr-unul smart.

 

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Un gadget util pentru copii care fac cursuri online în această perioadă. Destul de convenabil la preț. Poate va fi preluat și de magazinele de profil din țara noastră

Daca va ajunge in Romania, pretul in dolari devine pret in euro, la care se mai adauga + adaos comercial.

Spre exemplu un Raspberry Pi 4 Model B cu 8GB RAM are pret recomandat de vanzare de 75 USD direct pe site-ul producatorului. In magazinele de la noi se vinde cu cca 400 lei, adica undeva pe la 81 EURO.

Avand aceste exemple, tind sa cred faptul ca la noi va ajunge undeva pe la 100 euro.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Raspberry Pi 400 devine disponibil, in mod oficial, si in magazinele de specialitate din Romania sub forma unui kit alcatuit din:

  • Raspberry Pi 400;
  • Alimentator Oficial Raspberry Pi USB-C;
  • Mouse Raspberry Pi;
  • Cablu HDMI-microHDMI de 1M;
  • Card microSD de 16 GB;
  • Ghid pentru începători;

Pret 476,76 lei - https://www.optimusdigital.ro/ro/placi-raspberry-pi/11743...

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!