Întrebare fară răspuns

Concept TCL - Smartphone-ul „pergament”

Noul concept TCL de telefon cu ecran neconvențional sugerează posibilitatea unui design rulabil. Imaginile au ajuns pe internet grație rețelei de socializare Weibo și au fost preluate pe YouTube pe canalul Fold Universe.

 

Se pare că TCL dorește să creeze smartphone-uri cu ecrane extensibile, prezentând două concepte diferite în design, dar similare în execuție. Unul sugerează extinderea ecranului pe verticală, transformând un smartphone compact în unul mai mare, în timp ce al doilea transformă un telefon compact într-un soi de tabletă, fiind extensibil pe orizontală.

 

 

Ce este diferit la aceste modele față de alte concepte din trecut este faptul că este vizibilă interfața Android cu butoanele de navigație, sugerând că dispozitivele TCL rulează într-adevăr un sistem de operare. Forma lor însă nu pare să fie una finală.

 

Ambele arată mai degrabă precum un pergament decât ca un telefon sau o tabletă si este greu de crezut că acest design va ajunge în această formă pe piață.

 

Rămâne de văzut și cât de viabile sunt aceste modele. Publicul nu pare să ceară în special astfel de dispozitive. Nici măcar cele pliabile nu par să aibă un succes enorm pe piață, în primul rând din cauza prețului crescut.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/tcl-pregate...

 

Interesant acest concept de ecran rulabil, chiar daca in acest momonet nu-i utilitatea. Plus ca ar mai fi de luat in calcul pretul de productie si pretul final, platit de consumator pentru a se putea bucura de asa ceva.

 

Daca un Huawei Mate Xs costa cca 10.000 lei iar Huawei spune ca pierde bani la fiecare unitate vanduta, nu vreau sa ma gandesc ce pret poate avea un asemena device.

 

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Buna întrebare!
Sa nu-l mai produca, daca pierde bani..
Se pun în practica tot felul de idei ciudate și inutile.. pentru a căror producere, după cum spun ei, mai pierd si bani.. Ar putea sa încerce sa-si îndrepte ideile către lucruri mai utile.. si sa le vanda tot asa, in pierdere, pentru cei care au nevoie si nu-si permit...

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Ideea de concept, in sine, chiar daca in faza initiatala este "ciudata" nu este neaparat inutila. Prin aceste concepte se deschid noi orizonturi, plus ca este si o ocazie pentru producator de a se umfla in pene. Ceva de genul: "Uitati ce putem face"!

Nu stiu cum esti tu, dar eu sunt satul de forma clasica pe care o are smartphone-ul din zilele noastre. Noroc cu unii producatori care inoveaza si breveteaza noi moduri de distributie a modulului de camere de pe spate, ca din fata, cam toate smartphone-urile arata identic.

Ideea este interesanta, de mult timp se incearca obtinerea unor ecrane flexibile, fluide etc. Totusi cred ca suntem departe de momentul de lansare a unor astfel de produse, utilitatea ar fi doar economia de spatiu pe care o poti face : poti lua o tableta pergament cu tine ce ocupa mult mai putin loc rulata. Totusi am niste dubii privind fiabilitatea lor (vezi soarta telefoanelor cu șină care au fost foarte populare).

ClaudiuP_1
ClaudiuP_1

ClaudiuP_1

User level
Nivel
2
912 / 2000
puncte
Custom field 2
ClaudiuP_1

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!