Întrebare fară răspuns

Ziua Caps Lock - 22 octombrie

Știați că astăzi este Ziua Caps Lock?

 

Da, este vorba despre caps lock-ul pe care îl avem cu toții la tastaturi. Dacă vă întrebați ce este de sărbătorit la caps lock, ei bine, unii ar zice că nimic, dar haideți să aflăm povestea. Această zi a fost înființată cu scopul de a solicita scoaterea tastei de pe tastatură, pe motiv că oamenii o lovesc neintenționat foarte ușor și acest lucru poate schimba modul și tonul în care ei se exprimă în conversațiile online.

 

Caps Lock Day a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2000, când Derek Arnold din Iowa, la fel ca mulți alți utilizatori de Internet, au observat destui oameni care foloseau majusculele pentru a se „da mari” pe web sau pentru a-și manifesta supărarea sau chiar furia față de cineva sau ceva. Așadar, el a creat Caps Lock Day cu scopul de a-i atenționa pe aceși oameni care folosesc acest stil de tastare în scopuri necorespunzătoare și, în cele din urmă, pentru a menține “sănătatea” pe Internet.

 

Mai multe detalii aici https://www.daysoftheyear.com/days/caps-lock-day/

Articolul sugerează că cea mai bună modalitate de a sărbători această zi este să nu folosim această tastă.

 

Eu personal folosesc caps lock foarte rar, doar atunci când simt nevoia să subliniez ceva foarte important în mod special.

Desigur, nici aici în Comunitate nu ne dorim să „strigăm” cu litere mari J.

Voi folosiți această tastă?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 2 din 2

Nu stiam de ea, dar la cate zile sunt pentru tot felul de chestii, nu mi se pare chiar asa ciudat sa existe o zi si pentru asta :) De folosit aceasta tasta o folosesc mai rar, cred ca ultima data am folosit-o pentru a introduce un cont bancar.

Misto! Nu stiam de ziua asta!

Cu toate ca imi mai scapa si mie cateodata degetul in zona aia a tastaturii, cred ca e o tasta pe care ar trebui s-o evitam in fiecare zi. Pentru ca da, de obicei da senzatia de “strigate”. La fel ca si folosirea excesiva a semnelor de punctuatie (semne de intrebare/exclamare in special). Si cu toate ca poti sa fii pur si simplu entuziasmat de ceva si sa vrei sa tipi de bucurie, poate un pic de moderatie e binevenita din cand in cand. Zic si eu. :)

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

Eu folosesc tasta cel mai mult pt banking, în special pt IBAN urile de la banca Transilvania care au segmentul acela BTRLRONCRT.
În rest, pt o majuscula ocazionala, prefect Shift+tasta.

Eu mai folosesc Caps Lock cand trebuie sa scriu multe cifre romane...chestii de serviciu. ;)
In rest, e bine sa nu facem abuz de aceasta tasta, ca sa nu creada lumea ca tipam. ;)

delfinas
delfinas

delfinas

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
delfinas

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!