Întrebare fară răspuns

Ziua Caps Lock - 22 octombrie

Știați că astăzi este Ziua Caps Lock?

 

Da, este vorba despre caps lock-ul pe care îl avem cu toții la tastaturi. Dacă vă întrebați ce este de sărbătorit la caps lock, ei bine, unii ar zice că nimic, dar haideți să aflăm povestea. Această zi a fost înființată cu scopul de a solicita scoaterea tastei de pe tastatură, pe motiv că oamenii o lovesc neintenționat foarte ușor și acest lucru poate schimba modul și tonul în care ei se exprimă în conversațiile online.

 

Caps Lock Day a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2000, când Derek Arnold din Iowa, la fel ca mulți alți utilizatori de Internet, au observat destui oameni care foloseau majusculele pentru a se „da mari” pe web sau pentru a-și manifesta supărarea sau chiar furia față de cineva sau ceva. Așadar, el a creat Caps Lock Day cu scopul de a-i atenționa pe aceși oameni care folosesc acest stil de tastare în scopuri necorespunzătoare și, în cele din urmă, pentru a menține “sănătatea” pe Internet.

 

Mai multe detalii aici https://www.daysoftheyear.com/days/caps-lock-day/

Articolul sugerează că cea mai bună modalitate de a sărbători această zi este să nu folosim această tastă.

 

Eu personal folosesc caps lock foarte rar, doar atunci când simt nevoia să subliniez ceva foarte important în mod special.

Desigur, nici aici în Comunitate nu ne dorim să „strigăm” cu litere mari J.

Voi folosiți această tastă?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 1 din 2

Haha, chiar nu știam de această zi, interesant :) Eu folosesc când setez parole și cam atât, foarte foarte rar în conversații online. Putem să mergem și în direcția opusă și să ne propunem să avem o zi MINUNATĂ <3

Caps Lock day -> HAHAAA :))) eu folosesc majuscule atunci cand ma super entuziasmez si vreau sa exprim explozia asta de energie . Cand sunt furioasa scriu repede si mult, si nu intentionez sa exprim "o mie de nervi" sau "Rage" interlocutorului, incerc sa ma controlez si prefer un calm rece sau chiar periculos, muahahaa :))

O sa dau mai departe informatia aceasta, nu aveam idee si e un motiv in plus sa sarbatorim, olee olee !

Nici eu nu folosesc în mod curent această tastă. Am utilizat-o în trecut pentru a introduce date într-o aplicație la un job, pentru că așa erau cerințele :)

Amuzant si interesant in acelasi timp. Personal nu obisnuiesc sa folosesc majusculele, dar aici in Comunitate, fiind limitati la alte forme de evidentiere a unor termeni (litere italice, sublinieri, aldine, sau culori), exceptand "presararea" de ghilimele si paranteze, nu ramane decat varianta MAJUSCULELOR. :)

Il folosesc daca trebuie..
Adica parole care necesita si o litera mare si, daca vreau sa subliniez ceva..
Daca observ ca a fost activat accidental șterg și rescriu tot.. pentru ca transformarea literelor din majuscule in minuscule si invers, o folosesc atat de rar încât nu-mi amintesc exact cand am nevoie cum se face..

"@Jay poți schimba ce ai scris din majuscule în minuscule și invers cu Sfift+F3"
Unde este pozitionata pe tastatură tasta Sfift?! :))

Sunt sigură ca în comunitate sunt colegi isteți și au înțeles ce am vrut să zic. A fost doar o eroare de typing. Voi edita mai sus.

Da,eu sunt mai de la țară. Nu-i problema,acum pana si eu am inteles ca a fost o greseala de TASTARE.
____
Nu edita fiindca apoi postarea mea o sa pice ca nuca in perete. Ce daca ai gresit,se mai intampla...

Nu știam că există și o asemenea zi, dar am aflat acum și mi se pare destul de amuzant și de tare, în același timp! Mulțumesc!

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!