Întrebare fară răspuns

Ce părere aveți despre becurile inteligente?

In ultimii ani, tehnologia a pus stăpânire pe viețile noastre, încetul cu încetul. Am citit câteva articole despre noutățile in domeniul Smart Home, și am câteva curiozități, poate reușește să mă lămurească cineva dintre colegi. Merita o investiție în becurile Smart? Ce avantaje prezintă, și de ce nu, ce modele îmi recomandați..?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Salutare!
Nu am folosit până acum așa ceva, dar cum tot timpul omul se modernizează și își dorește mai mult, sunt o soluție de luat în calcul pentru viitor. Becurile inteligente sunt foarte bune într-o casă inteligentă!

In momentul de fata le consider mai mult o fitza decat o necesitate.

Poate in cazul unei cladiri de birouri, sediilor de firma sa-si justifice invetitia prin prisma management-ului centralizat care poate duce la economie substantiala energie si implict costuri reduse la factura de electricitate.

Daca alte echipamente smart care duc la automatizari sunt utile: termostat de ambient - sa ai apa calda si caldura iarna cand ajungi acasa, automat de cafea - sa ai cafeaua proaspat preparata cand te trezesti, porti, usi garaj, etc, etc, in cazul becurilor chiar nu vad un avantaj notabil.

orice investitie in consumabile este inutila si nejustificata. O investitie intr-o instalatie de eficientizare a utilizarii fluxului luminos sau energiei consumate este altceva. Garanteaza cineva ca acele becuri nu se ard? Au o functionare mai eficienta comparativ cu cele economice? Pretul stiu ca este nejustificat de mare. Motiv pentru care raman pe varianta becuri economice.

Exista becurile cu LED standard care au un consum de electricitate scazut, fara sa investeti sute de lei in becuri inteligente. In cazul unui apartament de bloc, nu stiu in cat timp se va amortiza invetitia intr-un sistem de iluminat inteligent.

Tocmai am testat produsele Smart home de la Allview.Pachetul de piese este foarte mare gen întrerupătoare , prize , senzori , becuri , panouri de comanda fixe , camera pentru scene , oglinda etc.

Foarte complet și complex însă eu am cumpărat doar întrerupătoare touch cu wifi.Restul sunt brizbrizuri de care te poți lipsi mai ales daca stai într-o casă cu multe încăperi și nu poți acoperi întreaga suprafață cu o singura cameră.
Întrerupătoarele sunt faine

Mădălin
Mădălin

Mădălin

User level
Nivel
3
2455 / 5000
puncte
Custom field 2
Mădălin

Faraunid a spus acolo bine - automatizare- tocmai pentru acest lucru am incercat sistemul însă nu merge cu orice aparat .Spre exemplu expresorul meu automat nu poate fi pornit de smarthomehub de la Allview ( am nevoie de aparat cu capsule manual) , cuptorul cu microunde digital nu merge .Tot ce e digital nu prea funcționează .

Mădălin
Mădălin

Mădălin

User level
Nivel
3
2455 / 5000
puncte
Custom field 2
Mădălin

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!