Întrebare fară răspuns

Teste de viteza 3G si 4G pe Orange.md si Orange.ro

Am facut teste de viteza 3G si 4G pe Orange.md si Orange.ro. Desi arata bine, am zero viteza pe 3G si slaba pe 4G. Folosesc net pentru Youtube si alte platforme. Telefonul ca modem merge ff bine.
Pe cine sa cred?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Salut! Unde anume în tara se întâmplă treaba asta? Alte telefoane în rețea se comporta la fel? Ai testat și alte dispozitive?

@Toni: Bun venit in Comunitate. Unde e "zero pe 3G"? Si oricum atat pe 3G cat si pe 4G arata destul de ok. Compara rezultatele tale cu screenshotul atasat si mai vorbim.

@Toni Nica
Eu spun ca mai bine sa ai incredere in Speedtest by Ookla sau nPerf, aplicatiile oficiale descarcate din magazinul Play.

tomaciprian
tomaciprian

tomaciprian

User level
Nivel
3
2863 / 5000
puncte
Custom field 2
tomaciprian

Salutare!
Sunt foarte bune vitezele și nu înțeleg de ce să mai folosești 3g, dacă ai acces la un 4g mai mult decât rezonabil.
Nu are cum să nu meargă cu viteze din acestea!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

@tomaciprian Aplicatia http://www.speedtest.ro/ pusa la dispozitie de Orange este Powered by Ookla, dar customizata de Orange Romania si vine pe subdomeniul http://orangeromania.speedtestcustom.com/

Trecem peste faptul in anul de gratie 20-20 Orange Romania se rupe in c#r si nu implementeaza un SSL (adica acel httpS://) in aplicatie dar "All trademarks of Ookla, LLC, including Speedtest®, are used under license."

LATER EDIT - Voi cei care accesati http://www.speedtest.ro nu primiti nici un fel de avertisment legat de securitatea conexiunii? Daca nu, ar trebui sa va reorientati spre un alt browser / suita de securitate.

Vad ca fratii de peste Prut au implementat SSL in varianta lor de aplicatie https://speedtest.md

In primul rand, desi 3G-ul arata foarte bine, telefonul nu se mai conecteaza la net.Sau uneori se conecteaza dar se intampla rar. Pe 4G, am viteza mai buna, dar cateodata imi vine sa sparg telefonul. Releul lor se vede de la fereastra locuintei mele si in linie dreapta sunt cam 1200-1300 m( stau la 3). Nu doar telefonul meu pateste asta. Si fiul meu cand vine acasa, de la Cluj, trebuie sa schimbe mereu intre frecvente. Mai sunt si altii in oras cu aceeasi problema.

Raspund pentru toti cei de aici, care au incercat sa ma ajute. Telefonul meu si cel al fiului meu, nu au nimic (nu dam vina repede pe telefoane).
Intr-o alta zona a orasuli merg foarte bine. Testele de viteza nu sunt concludente, ele se fac verificand ping si rata transfer intre doua puncte, telefon-server. Eu nu inteleg dece pana anul trecut, 2019 luna Iulie sau August aveam conexiune buna, stabila pe repetitorul din zona mea iar acum nu? Orasul este Vatra Dornei. Dispozitivele sunt Samsung s6 Edge si Iphone 11 Pro si functioneaza PERFECT!
Concluzie: Ori repetitorul a fost afectat de fulgere si in cazul asta, ma transfera temporar catre altul, ori am o limitare de banda tinand cont ca folosesc pachete de date " bonus". Zic! Nu sunt profi in domeniul GSM, dar am mers prin eliminare si comparatii.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!