Întrebare cu răspuns(uri)

Apel cu identitate suspecta

Buna seara.

Am blocat recent un numar al unei persoane din Suedia. Aceasta persoana a incercat sa ma sune, iar in acel moment, a intrat un numar de Romania. Nestiind, am raspuns la apel. Persoana respectiva spune ca a sunat utilizand numarul ei de telefon mobil inregistrat in Suedia. +40 (760) 876 618 acesta este numarul de telefon

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

@Denisa, e în regula, și eu am primit astfel de apeluri la un moment dat. Îmi apăreau numere Orange și de fapt apelantul suna din Spania, de pe număr local. E un artificiu al companiilor de telefonie mobila pt a reduce costurile apelurilor. La un moment dat s-a discutat în comunitate și despre asta, nu mai găsesc acum unde, ca as fi pus link-ul.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (0)

Da (1)

100%

1 membri au votat cu DA

0 membri au votat cu NU

100% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

@Denisa: Bun venit in Comunitate. Numarul este din reteaua Telekom, cu un roaming activ, daca intradevar era in Suedia (strainatate) - vezi attach. Daca te deranja, ai facut bine blocandu-l. Astfel nu te va mai deranja.

Buna seara.Sunt centrale care au simuri introduse pentru ca apelul sa ajunga cu pret cat mai mic ,cand apelezi international destinatarul apelului vede un numar local.O seara buna

Multumesc pentru raspunsuri. Numarul blocat era al unei cunostinte cu care imi doream sa discut la momentul respectiv, dar uitasem sa il deblochez.
La aproximativ o ora dupa apelul ciudat, am primit un apel de la mama mea, iar pe display ul telefonului a aparut la apelant, un alt nume din lista mea de contacte si aparea ca apel WhatsApp. Ar putea fi un bug al telefonului?

@Denisa: S-ar parea ca blocand numarul, alternativa apelului a fost pe whatsapp, in aplicatie neblocand acest numar. E bine ca te-ai lamurit de identitatea apelantului si poti sa-l lasi deblocat. Daca a aparut alt numar este pentru ca apelantul pe whatsapp avea alt numar configurat decat cel utilizat pentru apeluri GSM.

@Denisa, ti se întâmplă sa te sune și alte persoane din lista si sa apară ca te suna altcineva?
In cazul asta este o problemă a telefonului..
I-am schimbat, anul trecut cred, telefonul mamei dupa ce începuseră sa apara alte nume pe telefon, fata de cei care sunau in realitate..
Am șters toate numerele de telefon si le-am adăugat din nou, dar, degeaba.. dupa ce i-am schimbat telefonul, n-a mai avut probleme.. Era un telefon clasic, asa ca nu m-am gândit niciun moment sa vad dacă poate fi reparat..

@Denisa, e în regula, și eu am primit astfel de apeluri la un moment dat. Îmi apăreau numere Orange și de fapt apelantul suna din Spania, de pe număr local. E un artificiu al companiilor de telefonie mobila pt a reduce costurile apelurilor. La un moment dat s-a discutat în comunitate și despre asta, nu mai găsesc acum unde, ca as fi pus link-ul.

@Denisa_8 Foarte multi operatori telecom au setat servere de VoIP pentru apeluri internationale, pentru a evita plata taxelor de interconectare in reteaua operatorului partener din afara. Din aceste motive se poate intampla ca atunci cand te suna cineva din afara sa-ti apara numar de Romania.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

@jay dap, se intampla ca apelantul care apare pe display sa nu fie cel care si suna. N am mai avut problema asta, am un telefon cumparat de aproximativ 2 luni, un iPhone 11, cumparat tot de la Orange, astfel de probleme nu am mai avut

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!