Întrebare fară răspuns

Cum transformăm smartphone-ul în dispozitiv hi-fi?

Salut !

Fiind pasionat de muzică (clasică în special), redarea cât mai fidelă a sunetului ridică mari dificultăți. Pentru a putea sesiza acea modificare subtilă ce face „diferența” între diferite interpretări de referință, este nevoie de un echipament pe măsură. În prima instanță, am achiziționat un amplificator clasa A - respectiv Musical Fidelity A2, împreună cu un set de boxe Magnat Monitor 220. Totul a fost achiziționat având în vedere un anumit buget.

 

Bineînțeles, când vorbim de echipamente profesionale, sumele se pot ridica rapid la mii de euro, dar pentru un audiofil de week-end, sistemul achiziționa acum mai bine de 15 ani, era suficient ... până când ...

 

Am făcut cunoștință cu seria V (LG), mai exact cu smartphone-ul LG V30+, ce beneficiază de un amplificator quad-dac. Când conectezi o pereche de căști ce au o impedanță mai are de 50 ohmi (ce nu sunt chiar ieftine), poți auzi noi planuri sonore (dacă calitatea înregistrării audio permite).

 

Toate bune și frumoase, dar când a venit vremea să-mi achiziționez alt smartphone, quad-dac-ul nu a mai fost disponibil pe noul terminal (tot LG, dar LG G8s). Când ascultam muzică prin vechile căști, ce la V30+ făceau minuni, acum „ceva” lipsea, chiar dacă aveam pornit DTS:X 3D Surround ... Deja mă gândeam să renunț la noul dispozitiv, până când ...

 

Quad-DAC extern, ce se conectează la USB-C (cunoscute ca Adaptor USB-C to 3,5mm jack), și iar s-a deschis o nouă lume sonoră. Bineînțeles, și în acest caz, prețurile sunt de la câțiva euro până la câteva sute. În urma mai multor căutări, am descoperit și posibilitatea unor aplicații ce pot „simula” cât mai fidel sunetul, dar nu m-am aventurat să rooter/ modific sistemul de operare.

 

Personal utilizez un Soditer (generația a 4-a) ce utilizează chip-ul Realtek DAC Hi-Res ALC4042 și căștile Sennheiser HD 599.

 

Voi ce dispozitive utilizați pentru o redare cât mai fidelă a sunetului ? Preferați soluțiile software (equalizer) sau soluțiile hardware (quad-dac extern)?

Mulțumesc !

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pentru mine vorbești limbi străine.. abia de vreun an am început sa folosesc căștile.. nu am avut activitatea de-a asculta niciun fel de muzica altfel decât acasă sau în mașină, in varianta standard.. pentru ca muzica era doar pe fundal, in timp ce făceam alte lucruri..

Ti-am citit textul cu mare atentie si interes, dar ca si Jay m-am "pierdut putin pe drum". Pentru cunoscatori ceea ce ai relatat tu poate fi usor de inteles si sper sa primesti si feed-back-ul dorit de la ei. Eu nu sunt mare amatoare de ascultat muzica la mobil si nu folosesc nici castile. Prefer sa ascult la TV si ocazional mai pornesc si combina muzicala.

Buna seara.Am avut norocul sa cumpar Tcl Plex care are pe bluetooth in plus fata de alte telefoane super Bluetooth prin care poti conecta mai multe terminale in acelasi timp si LE ,aptX care schimba mult sunetul fata de standard.Pentru casti cu fir folosesc sony dp1000 pentru un sunet hi-fi.Recomand celor care doresc un sunet mai calitativ telefoane care au bluetooth cu LE si aptX.O seara buna

Salutare!
Nici eu nu folosesc decât căștile clasice, ale telefonului sau casca pentru telefon în timpul condusului, deci nu cine știe ce dispozitive prea pretențioase.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Eu am niste Panasonic RP - HT 010 over ear cu fir și se aud bestial .
Dar le folosesc doar pentru muzica live concert pe YouTube .
Pentru bas .
La filme și clipuri non muzicale doar difuzorul dedicat al telefonului .
Restul termenilor tehnici nu îi cunosc și nu știu să răspund dar pare complicat .

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
3
2616 / 5000
puncte
Custom field 2

@eda imi poti spune te rog cum te-ai descurcat cu Soditer-ul pentru ca acesta are jack de 3,5mm in timp ce Sennheiser-ul tau 599 are jack de 6,35 mm ?!

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Eu, după ce am citit cele scrise aici, tot încerc sa trec din nou telefonul pe limba romana :))
Nu sunt un pretențios când vine vorba de muzica pe telefon, ma mulțumesc doar sa conectez telefonul la sistemul din casa sau din mașină și sa rulez muzica de pe YouTube.
În schimb, când vreau sa "merg" la concert, colecția de viniluri se dovedește mai mult decât mulțumitoare.

@Ascary:

Scuze pentru răspunsul târziu: căștile vin împreună cu două cabluri - cel utilizat de mine, de 1,2 metrii, are jack-ul de 3,5. Cablul de 3 metri are jack de 6,3 mm, dar în pachet vine și un adaptor :D

Eu personal dispun de un hipdac Fiio pe care îl imperechez cu căști in ear Hi-Fi Fiio FA9/FH7 prin usb on-the-go la laptop ascult inclusiv muzică clasică la calitate CD ; de curând un specialist în echipamente audio mi-a recomandat soluția optimă de audiție (nu există nici un smartphone inclusiv iphone care să decodeze muzica până la bitperfect) un player portabil Fiio M11 plus TX cu căștile de mai sus și mi-a spus că este "beton"! Dai un ban dar decât un smartphone (eu cu note 20 nu obțin decât LDAC)...

Vă sugerez să vă adresați/căutați mai întâi pe site-ul AVstore ce vă interesează acolo se află o secțiune pentru audiophili! Dispun de consultanți supercalificați! Eu personal ascult Tidal (HF IPLUS, inclusiv muzică clasică numai pe căști pentru audiophili în cazul meu!

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!