Întrebare fară răspuns

Limita de viteza pe 4G/5G.

Astazi am facut mai multe speedtesturi (eu pe 4G si un prieten pe 5G). Iar amandoi am fost limitati la 100 Mbps. Asta se intampla si in locuri in care prindeam 150-200 lejer si chiar in fata sediului orange unde se ajunge si la 400 Mbps pe 4G si 800 pe 5G. De fiecare data cand viteza sarea de 100 era taiata instant si nici nu mai depasea.

Intrebarea este daca a fost introdusa o limitare si daca da de ce?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Salut!
In timp, au mai fost intrebari la diverse topicuri in acest sens si, raspunsul a fost de fiecare data acelasi, ca nu s-au pus limitari.. Ati facut o sesizare in acest sens, tu sau prietenul, la Orange?

Am vrut sa fac o sesizare dar orange simte nevoia sa imi taxeze apelurile la call center. Sunt 99% sigur ca exista o limitare pentru ca se taie mereu si la o cifra foarte rotunda.

Ca completare la postarea inițială, a mai întâmpinat cineva problema aceasta?

este sigur o limta impusa si asta am observat si eu de circa 2 luni
-in diferite locuri unde realizam in teste peste 350mb/s acum mai mult de 200 si un pic nu mai scot (cu acelasi telefon 4g+)

Din păcate, ieri am făcut și eu ceva teste, și pe unde prindeam peste 300, nu mai sar de 100. O să văd astăzi dacă a fost pură întâmplare sau e ceva în neregulă.

Am revenit. Da, e clar că există limitare la 100/30 și văd că mai sunt și alți colegi de pe Softpedia care spun același lucru. Nu înțeleg ce se întâmplă și rog reprezentanții Orange să ne spună și nouă de ce este așa! Mulțumesc!

Am trecut în 3G (primul test), m-a rutat prin Timișoara, trecut pe 4G (al doilea test) , păstrat IP-ul precedent, test Orange Cluj. Am dat mod avion, schimbat IP-ul, test 4G pe Orange București, aplicat limitare iar.

De câteva zile, ORO și-a dat iar în petec și a limitat viteza la internet pe mobil. Inițial problema a fost semnalată de mai mulți utilizatori, însă dimineața am făcut și eu câteva teste și în Speedtest nu mai trece de 100/30 Mbs. Dacă este să fim cinici, bine că nu au limitat la 2 Mbs, ca în alte dați. Face ce face, Orange România nu se dezminte și aplică limitări constante la internet direct pe profilul abonaților/utilizatorilor de cartele prepay. Invit pe mai mulți utilizatori din comunitate să facă teste de viteză și să le posteze aici. Mulțumesc :)

Problema este că nici măcar nu recunosc. Am sunat la 300, am vorbit cu Helperii și toți se fac că plouă! Cică poate e ceva local. Dar au postat cunoscuți de-ai noștri din Brăila, Iași, Timișoara, Craiova, Oltenița, etc.

Cam tot ce ține de Hub-ul regional București și poate Brașov are limitare activă, evident că Orange se face că plouă, probabil un Dorel a apăsat vreun buton greșit în Core și s-a propagat eroarea în lanț. Zilele următoare apare comunicatul sec "în urma secționării fibrei optice, o parte din clienți au întâmpinat probleme de comunicație", dacă apare și ăla, dacă nu merg pe burtă și toată lumea mulțumită de la director la abonat.....

Nerecunoasterea limitarii este poveste veche,am intalnit-o si eu de cateva ori pe abonamente diferite.
Dupa discutii si insistente prelungite totusi mi s-a ridicat limitarea acolo unde era.
Acum probabil ca traficul e foarte mare odata cu internetul nelimitat la unele abonamente si se incearca restrictionarea consumului. Treaba este ca trebuia gandit inainte si sa se stie ca avand 5G te astepti si la un trafic muuult mai mare.
In timp cred ca se va rezolva si aceasta problema dar va mai dura.
Pentru nevoile obisnuite,80-100 Mbs e suficient momentan.

Am mai facut si in dimineata asta 2 teste. Primul unde viteza este peste 140 este in apropierea unor antene, al doilea in alta zona a orasului.
Ca sa inteleg si eu mai bine, conteaza si telefonul cu care se fac aceste teste?

@Miha Z.,
Normal că e important și telefonul, dar mai importantă este tehnologia folosită în zonă și numărul de clienți care o utilizează simultan (capacitatea rețele).
Problema este că ieri eram limitați, iar între timp s-au rezolvat problemele și totul a revenit în parametri!

Confirm si eu limitarea vitezei cu un Huawei CPE Pro2 5G. Il am de aproape o luna si in primele zile chiar cu semnal 5G full mergea cu in jur de 350 Mbps ceea ce e putin pt 5G dar acum, rar trece de 200 Mbps. Daca mai scade il dau inapoi ca nu mai are utilitate.

Ai încercat la diverse ore din zi și din noapte să vezi cum se comportă? Te întreb pentru că este posibil să se fi înmulțit numărul de utilizatori 5g în zonă și să scadă vitezele în anumite momente ale zilei. Dacă scad și noaptea, spre dimineață, ar fi bine să anunți acest aspect către Orange, să nu aibă ceva probleme cu echipamentele.

Salut, am facut si noaptea si dimineata devreme. E clar ca e o limitare sau daca e cum spui tu atunci de de platesti viteza 5g si primesti viteza 4g? Daca cresc nr de utilizatori si mai mult si ai sa poti folosi 5G doar pt browsing e normal?

Nu, nu e normal, dar din moment ce se aglomerează rețeaua, scad vitezele. Așa este cu rețelele mobile, din păcate. Este bine totuși să faci faci și o sesizare la serviciul.clienti@orange.ro în care să le explici treaba aceasta. Este posibil să primești și răspuns de genul că ești în parametri, dar nu te costă nimic să încerci.

Nu rezolvi nimic. Daca discuti cu Djingo sau cu ei tot aia e. Cand am sunat sa-mi activeze 5g-ul la modem pt ca nu aveam semnal dar pe telefon era, ei insistau ca nu este 5G in zona mea dar pe site-ul lor arata ca este. Nu mai zic de 4G ca pe harta apare ca e portocaliu inchis adica semnal full si in realitate abia poti sa vorbesti la telefon si nici nu poti face un test de viteaza. Asa de prost merge. De aia la telefonie mobila m-am portat la Digi care merge la fel de prost dar macar e 10 lei pe luna. Poate trebuie o sesizare la ANCOM pt hartile de acoperire false si sa-i faci de rusine cu vitezele mici pe toate comunitatile…

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!