Categoria
Caută informații despre produsele și serviciile Orange și ce-i nou din tehnologie. Simplu, eficient și fun.
Întrebare fară răspuns
Nomadismul cibernetic se referă la acele terminale mobile care prezintă riscul de a fi furate sau pierdute (precum laptop-uri, tablete, smartphone-uri, stick-uri USB etc.) și de a ajunge în posesia unor entități terțe.
Adesea, aceste terminale conțin date cu caracter sensibil sau pot reprezenta o cale de acces la sistemul informatic și resursele unei companii. Orice companie poate deveni ținta unui atac cibernetic în cazul în care un terminal mobil este compromis.
În acest context, există câteva măsuri de securitate ce pot fi adoptate pentru a securiza aceste terminale.
Articol initial publicat in ANSSI (Agence nationale de la sécurité des systèmes d'information) https://www.ssi.gouv.fr/uploads/2017/01/guide_hygiene_inf... tradus si adaptat in limba romana de catre Ciprian Buzatu.
Desi este un articol ceva mai vechi, targetat mai mult pe instruirea si informarea angajatilor din companii, consider ca informatiile prezentate sunt cat se poate de actuale iar aceste sfaturi se pot aplica si in cazul unui home user.
Răspunsuri
Chiar sunt actuale..
Mie mi-a fost greu si cand am pierdut informatiile din telefon, dar sa pierd telefonul cu tot ce am in el..
Si, mi s-au inmuiat de cateva ori picioarele, pentru ca nu il gaseam prin geanta.. Pentru ca avem foarte multe informatii, aplicatii si parole pe telefon, nu mai avem doar niste numere in agenda.. era mult mai simplu inainte..
Super topic
Multumim! :)
Pentru confortul meu psihologic, datele pe care le consider importante sunt duplicate pe 2 surse back-up extern:
Am cam ignorat varianta de a folosi un cont de cloud, mi s-a parut incomod, de genul, inca un cont, inca o parola, daca am vreo surpriza, etc.. insa, cand am pierdut acele informatii, asta a fost primul gand.. ce bine era daca le aveam undeva online..
La momentul asta am si desktop si laptop si ceva stick-uri, pe care le tin acasa.. n-as avea nevoie si de un HDD, doar de mai multa atentie.
Articolul va inceta sa fie de actualitate cand nu vor mai exista oameni care-si insusesc ce nu le apartine..
Datele importante le am salvate în mai multe locuri, pe HDD extern, stick-uri mai mari, în mai multe laptopuri, iar parolele le am scrise în 2 agende. Cred că în zilele noastre e bine să îți iei măsuri suplimentare de precauție!
Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!
Întotdeauna există cineva care te poate ajuta să afli răspunsul la o întrebare.