anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Huawei va lansa telefoane cu HarmonyOS în 2021

FaraUnID
Campion certificat

MyFixGuide raportează că Richard Yu, CEO-ul diviziei Consumer din cadrul Huawei, a declarat într-un interviu că primul smartphone echipat cu sistemul de operare proprietar HarmonyOS va fi lansat în 2021. De asemenea, Yu a dezvăluit că pe 10 septembrie va avea loc o prezentare în cadrul HDC Developers Conference, unde va fi lansată o nouă versiune de HarmonyOS, dar vor fi anunțate și noi dispozitive care vor rula acest sistem de operare.

 

HarmonyOS poate să funcționeze atât pe smartphone-uri, cât și pe alte dispozitive inteligente. La momentul anunțului, Huawei spunea că fiind bazat pe un „microkernel”, acest sistem de operare ar putea fi integrat atât în dispozitive smart home din categoria Internet of Things, cât și pe mașini, ceasuri inteligente și orice altceva, inclusiv computere.

 

Richard Yu spune că cel mai probabil, procesorul HiSilicon 9000, cel care este în producție acum în cadrul TSMC, va fi probabil ultimul procesor high-end pe care îl va produce Huawei. Acesta va fi echipat cu un modem 5G mai performant, procesare AI mai puternică și nuclee mai rapide pentru CPU și GPU.

 

Huawei va putea apela la producători chinezi, precum SMIC, pentru producția de microcipuri, dar doar pentru procesoare din generații mai vechi, nu pentru unele moderne cu arhitectură pe 5, 7 sau 10nm.

 

Articol complet - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/huawei-va-l...

 

Cred ca este destul de evident motivul acestei decizii: Treptat, vor sa se rupa complet de Google si sa puna bazele propriului ecosistem in care sa intergreze toate produsele companiei.

8 Răspunsuri 8

Razvan
#StarMember
Abia aștept să se lanseze noile telefoane la anul ca să cumpăr unul. Dacă vor avea și aplicații compatibile în magazinul propriu, este o opțiune bună de luat în calcul.

Vio73
#StarMember
Dacă vor să se rupă complet de Google, vom vedea ce alternative oferă și cât de viabile Până atunci, ne descurcăm cu ce avem și ce putem și așteptăm schimbări.

FaraUnID
Campion certificat
Alternativa propusa de Huawei o ai in titlul topicului! Se numeste HarmonyOS.

Vio73
#StarMember
Evident, mă refeream la modul practic! Mulțumesc!

mihai_13
Maestru
cred ca huawei are sa aiba soarta lui nokia - microsoft - TIZEN OS, Firefox OS, Sailfish OS , BlackBerry OS,plasma mobile,ubuntu touch,symbian etc etc castigator Robotelul de la google.

FaraUnID
Campion certificat
Huawei este numarul 1 China fara drept de apel. Poate, in cel sumbru scenariu sa se retraga de pe pietele internationale si sa-si focuseze business-ul strict pe tara de origine. Nokia a ajuns in situatia in care se afla astazi datorita orgoliilor interne dublate de un management prost. Pentru ca ani la rand s-au incapatanat sa ramana pe symbian si asta in conditiile in care din toata directiile veneau telefoane cu android. Cand rahatul a lovit ventilatorul, cei de la Nokia, intr-un efort disperat de a mai salva ceva au lasat symbian-ul open source si gratuit, dar era deja mult prea tarziu. Cand au vrut sa treaca pe android a venit Microsoft si a cumparat divizia de smatphone Nokia, doar pentru ca acestia nu utilizeze android. Au pus windows phone pe telefoanele Nokia, care si acesta era in moarte clinica, iar rezultatul este vizibil in zilele noastre. Blackberry au evoluat in cu totul alta liga si au avut un public tinta extrem de bine definit. Chiar daca erau telefoane produse in masa nu se adresau maselor care rad tamp in timp ce dau cu deshtu' pe ecran ca "am mai spart o bomboana" sau "am luat bonusul". Cand Blackberry produceau smartphone-uri (fostele RIM) si ofereau internet pe mobil si push e-mail, nici Google si nici Apple nu stiau ce e ala telefon mobil. Restul platformelor intra la categoria "si altii" si nu prea au avut un cuvant de spus.

delfinas
#StarMember
Eu sunt fana Huawei, dar nu stiu cat succes va avea OS-ul lor. A mai incercat si Samsung cu Tizen, dar nu le-a mers si tot la Android s-au intors, cel putin pe telefoane.

FaraUnID
Campion certificat
Android Authority spune că un reprezentant Huawei a confirmat faptul că în afară de dispozitivele care vor fi lansate direct cu HarmonyOS preinstalate, modelele deja lansate care vor rula EMUI 11 vor putea fi de asemenea actualizate la noul sistem de operare. Momentan, se pare că această trecere ar putea fi opțională, putând alege între a rămâne pe Android și a face trecerea la HarmonyOS. Totuși este greu de crezut că Huawei va mai dezvolta telefoane cu Android pentru foarte mult timp de acum înainte. Primele telefoane care vor primi update la EMUI 11 vor fi Huawei Mate 30 și P40, deci probabil că tot acestea vor fi și printre primele care vor rula HarmonyOS odată ce va fi lansat. Sursa - https://www.go4it.ro/content/software/huawei-va-oferi-harmonyos-ca-update-pentru-modelele-cu-android-19156491/