Întrebare cu răspuns(uri)

Probleme Internet mobil

Salutare , am si eu 2 probleme in legatura cu semnalul si internetul
1. Am semnal prost in casa , in sensul ca am facut mai multe teste 3G , 4G , am vazut toate topicurile de aici , ca s-a mai discutat treaba asta , si am ajuns la concluzia ca e vorba de pereti , pentru ca in dormitor nu am semnal , dar in bucatarie da . Am sunat la ANCOM , si mi au zis ca e interzis sa instalezi un amplificator de semnal . Ce pot face in situatia asta din punct de vedere legal?

2. Nici internetul unde stau acum nu merge , datorita faptului ca sunt conectate multe persoane . Ce as putea sa fac ? Sa mai cumpar un router ? sau sa trag net din alta parte? nu stiu ce sa fac, pentru ca dimineata cand sunt la munca , imi merge bine , dar seara daca unu baga la download ceva , s a dus tot netu pe seara aia ! Va multumesc pentru raspunsuri

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Pai daca in "bucatarie ai semnal" si e ok, atunci un "range extender" iti rezolva problema. Sau poti si cu un alt router conectat fie prin wan de la routerul initial, fie configurat ca access point.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (0)

Da (2)

100%

2 membri au votat cu DA

0 membri au votat cu NU

100% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Salutare! :)
Daca reteaua e incarcata in zona ta nu te ajuta un amplificator. Ai putea pune un extender in dormitor (daca ai routerul in sufragerie de exemplu) dar repet,daca reteaua e congestionata nici acesta nu te va ajuta prea mult. O solutie ar fi sa faci o sesizare catre Orange,eventual mai multi vecini,in care sa explici situatia,cu dovezi (teste de viteza la diferite ore) si poate vor rezolva cumva.

Salut , îți mulțumesc pentru răspuns ! Însă , am făcut deja asta și mi au spus ca datorită faptului ca pereții sunt problema , ei chiar n au ce sa facă ...

Pai daca in "bucatarie ai semnal" si e ok, atunci un "range extender" iti rezolva problema. Sau poti si cu un alt router conectat fie prin wan de la routerul initial, fie configurat ca access point.

Nu ai posibilitatea să schimbi operatorul fix respectiv cu unul mai bun? Dacă cel actual îți creează atâtea probleme și ai alternativă, schimbă-l cu unul mai bun și rezolvi rapid problema.
Referitor la Orange, cred că trebuie să faci sesizare în care să le arăți situația.

"Am sunat la ANCOM , si mi au zis ca e interzis sa instalezi un amplificator de semnal" - Raspunsul ANCOM este unul mult prea general si destul de evaziv.

Nu poti instala si pune in functiune un astfel de amplificator de capul tau si dupa ureche. Daca ai resursele finaciare pentru a investi in asa ceva, contacteaza Orange si vezi care sunt recomandarile lor.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!