anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Camere IP de supraveghere animale si copii

Florin_D
Cunoscător certificat
De ceva vreme am achizitionat o camera de supraveghere IP pentru a-mi monitoriza animalul de companie. Este o camera care se conecteaza doar pe WI-FI cu posibilitatea de ai monta si un card micor sd. Pe langa toate acestea, camera pe care am ales-o este una care de 4 luni de cand o detin nu mi-a inselat nici macar o secunda asteptarile, ba chiar mi le-a depasit. Camera are posibilitatea sa filmeze 1080P (full hd) , dar pe langa asta exista posibilitaea de a o roti 360 grade precum si sus-jos 110 grade. Pe langa acestea, aceasta mai are si posibilitatea de a filma in bezna totala intrucat are si night vision prin infrarosu pe o distanta de pana la 20m. De asemenea poate fi accesata fie din reteaua locala dar si din internet prin intermediul unei aplicatii foarte stabile cu o intarziere de feed video minim, dar si de a putea auzi ce se intampla in locul unde se afla intrucat are si microfon.
Practic este o camera as putea spune perfecta pentru ce am achizitionat-o eu.
Voi ce parere aveti despre acest tip de camere, daca folositi, ce folositi si mai ales pentru ce!?
16 Răspunsuri 16

Jay
Campion certificat
Eu încă mă gândesc dacă să-mi iau o pisica.. de câțiva ani.. Dar, am impresia ca nu m-aș putea ocupa de ea cum trebuie, că ar fi neglijată.. și tot ezit.. Pare sa aibă tot ce trebuie camera descrisă de tine.. și în unele cazuri, chiar este necesară.. mai ales dacă rămâne si singur, când este un animaluț..

FLo1
#StarMember
Bun venit in Comunitate. Frumoasa achizitie. Pentru ceea ce vrei, o monitorizare fara inregistrari permanente si pentru vizualizari din alta locatie sunt ok. Am si eu, dar doar pentru fun, nu ceva profi.

Florin_D
Cunoscător certificat
@Flo_1 hehehe... multumesc, dar sunt de multa vreme in comunitate! Nu prea am scris intrucat sunt altii mult mai rapizi decat mine si cred ca daca dau si eu un raspuns care deja exista devine inutil! @Jay Un animal de companie iti va schimba viata in bine cred eu! Cel putin la noi asa s-a intamplat!

FLo1
#StarMember
@Florin 😧 Numele mi-l aminteam, dar imaginea n-am asociat-o categoriei "old boys". Sorry. Ca o completare la camera: e ok individual folosita, dar cred ca nu merge decat pe baza de aplicatie (adica nu desktop) si nu merge cu aplicatii universale (adica daca vrei sa pui mai multe camere, vor trebui sa fie de acest tip toate). Pentru ce ai nevoie e ok.

Vio73
#StarMember
Eu cred că este extrem de utilă o astfel de cameră, atât pentru monitorizarea animalelor și copiilor, dar și pentru a îți reda o stare de liniște. Nu am folosit o astfel de cameră, dar am un sistem de supraveghere complet la casa mea de la țară (de vreo 8-9 ani) și nici nu știi cât îmi este de utilă, atât pentru supravegherea în sine, cât și pentru faptul că-l pot vedea pe tatăl meu prin curtea casei. Să o folosești cu plăcere la ce-ți trebuie!

Florin_D
Cunoscător certificat
@Flo_1 Ai foarte mare dreptate, nu functioneaza decat cu aplicatia proprietara, iar daca vreau mai multe camere, trebuie sa fie de la acelas producator. Totusi cred ca putina documentare, cred ca exista si solutii pentru a o lega la un eventual DVR. Nu am cautat nimic in aceasta situatie pentru ca pe mine ma intereseaza doar partea de monitorizare a animalului cand suntem plecati in concediu sau la job! Oricum la pretul de 150 Ron cred ca este o solutie foarte buna plus ca nu este o firma noname de prin china cu vre-o aplicatie care functioneaza mai mult nu sau nu o poti accesa decat din reteaua interna. Am uitat sa specific ca ce folosesc este practic ce se vede in poza din intrebare si vine inafara de cutie, carticele si certificat de garantie cu exact ce se vede in imagine!

Jay
Campion certificat
@Florin, sunt convinsă de asta, ca un animaluț iti schimbă viața in bine, în mine n-am încredere că-i pot schimba viața în bine.. plus că, te atașezi de fiecare suflețel..

Vio73
#StarMember
@Florin, Important este că își face treaba cu brio și că tu ești mulțumit de ea! Acum, la banii ăștia,cum spui și tu, e prea bună!

Ascary
Campion certificat
Jay daca ai indoieli in privinta achizitionarii unei pisici atunci sigur nu ai timp si n-o mai face. Animalul de companie nu e un gadget pe care putem sa-l uitam intr-un sertar atunci cand ne plictisim de el. Animalutul este un suflet si chiar daca nu vorbeste,ne poate spune multe din comportamentul lui. Animalului nu-i este teama ca nu o sa mai aiba de mancare sau culcusul nu-l mai are la dispozitie...cel mai mult ii este frica ca isi pierde stapanul/prietenul. Luand in calcul scenariul ca la un momendat nu ne mai putem ocupa de animalut si vrem sa il vindem/donam,acest lucru va fi un supliciu pentru el. Cel mai bine este ca atunci cand avem indoieli ca ne-am putea purta cum trebuie de un animal de companie,mai bine sa ne abtinem si sa le admiram pe ale altora. Referitor la o camera de supraveghere pentru animalul de companie,cred ca ne gandim la camerele de interior...in exterior nu prea vad cum am putea supraveghea un animalut decat daca este in lant. Orice camera de supraveghere copii este buna si pentru animalut.Acuma depinde de bugetul fiecaruia si cat de mult isi permite sa investeasca intr-o camera. Dupa cum spune initiatorul,o camera de 150 de lei isi va face treaba atata doar ca nu trebuie sa avut cine stie ce mari asteptari de la ea,va face fix cat a fost proiectata sa faca,iar durabilitatea ei in timp este strans legata si de componentele care le are,care pot fi ieftine sau scumpe. Un Vistacam de la Orange isi va face treaba si nici nu este foarte scumpa,undeva pe la vreo 200 de lei. Merge atat prin hubul oferit de Orange (gratuit) cat si prin interfata web,atata doar ca necesita un abonament iar acesta poate fi un impediment.Oricum cine ar vrea sa o achizitioneze,poate pune in balanta costul abonamentului cu facilitatile pe care le ofera acesta,adica alerte online,SMS-uri in caz ca nu exista retea etc. Eu m-am orientat catre acest Vistacam dar fara abonament si cu accesare prin interfata web. Sigur,mai am si altele de interior-exterior insa dat fiind topicul le luam in considerare pe cele de interior,astfel ca as recomanda Google Nest (IQ sau Standard,difera pretul putin). Nest-urile sunt niste camere extrem de performante. Nu exista pierderi de legatura cu routerul atunci cand acesta se restarteaza sau sunt caderi de curent. Se poate inregistra 24/24.Se poate face zoom pe imagine (4x pe standard si 8x pe IQ).Poate sa isi seteze fetzele membrilor familiei sau animalute,ca sa nu alarmeze atunci cand acestea intra in cadru. Isi poate alege singura cadrul cel mai important (o usa sau o fereastra de exemplu). Poate trimite alerte online pentru diferite situatii,ramane la latitudinea detinatorului pe care le anuleaza si pe care le poate mentine. Se poate face sharring cu alti membri ai familiei,astfel ca toti sa vada ce se intampla in casa. Are o multime de calitati dar nu mai dezvolt deocamdata. Foarte frumos topicul. Presimt o multime de postari din care ne-am putea inspira cu totii 🙂

FLo1
#StarMember
@Florin 😧 Aceste modele gasite in online-ul magazinelor in proportie de 50-60%, pe langa pret redus, au si avantajul unei configurari mai facile. Dar in ideea extinderii sistemului, iti recomand camere care sa poata fi conectate fie la un DVR, fie sa aiba in setari posibilitate de port forwarding. Si bineinteles, compatibile si cu o aplicatie de desktop, nu una exclusiv smartphone. Dar cum spuneam, la ceea ce ai nevoie e suficient si in plus fara griji de blocare, conflicte, sau suprasolicitari de retea. Cred ca ar trebui sa ai la ea si optiuni de "alarma": monitorizare, detectie la miscare, trimitere captura pe telefon cand detecteaza miscare, sau chiar inregistrare. Atat doar ca inregistrarea posibil sa o faca ori doar pe card, ori manual, cu manuța ta, pe telefon.

Florin_D
Cunoscător certificat
Are si microfon, si detectie la miscare plus posibilitatea de a vorbi cu copilul/ animalul dar sa ii si auzi prin intermediul camerei. dar notificarile le-am dezactivat intrucat nu cred ca sunt atat de necesare pentru ce o folosesc in prezent... dar poate in alte conditii, dar daca ii voi pune un card, ai posibilitatea sa filmeze doar cand detecteaza miscare, plus ca poti selecta o anumita zona de detectie a miscarii. Are posibilitatea de a filma doar la detectia miscarii, pe anumite perioade de timp sau nonstop, iar cardul suportat este de 128GB. Repet nu i-am montat card pentru ca nu sunt interesat sa inregistreze ci doar din cand in cand sa vad ce "prostiuare" face animalutul!

Ascary
Campion certificat
Cert este ca piata camerelor de supraveghere este aproape la apogeu...din necesitate sau pur si simplu pentru divertisment,tot mai multa lume achizitioneaza astfel de gadgeturi. Daca acum 15 ani o camera rotativa cum ai tu costa o mica avere,iata ca preturile au ajuns atat de acceptabile incat doar cine chiar nu este interesat nu o achizitioneaza. Tin minte ca ma uitam cu jind la un Speed-Dome acum multi ani in urma,dar nu mi-o permiteam. Nu mai spun de marime,Speed-Dome-ul de care pomeneam mai sus era cat o jumate de galeata :))) Acum s-au minituarizat atat ca poti amplasezi fara ca ea sa se si observe.Am vazut una,care era cat o unghie,bine nu se putea conecta la un router,mergea doar pe inregistrare pe sd card. Ce era cool insa ca nici nu avea nevoie de o sursa externa de curent,avand acumulatorul propriu pentru 3-4 ore de inregistrare.

Jay
Campion certificat
@Ascary, scenariul de a-l dona sau vinde iese din discuție, consider ca este ceva pe viata, de-asta si ezit atat, vreau sa fiu sigura ca pot sa-i fac viata mai buna.. dar, poate este si un gest egoist, tocmai pentru ca te atasezi de el si suferi cand.. pleaca.

Miha_Z
#StarMember
@Florin D vezi daca postezi rarut, lumea nu prea te stie. :)) Eu am de multi ani animalute, dar n-am simtit nevoia de a monta camere de supraveghere. Le las si lor intimitate. :))