Întrebare fară răspuns

CAM Modul CI+ la abonament Orange TV Satelit

Buna,
nivelul de pregatire a celor care decid din departamentul tehnic din cadrul Orange TV Satelit lasa multe semne de intrebari.

De curand s-a optat pentru un Abonament TV Satelit si cu cererea expresa a CAM Modul CI+. Din pacate dupa nenumarate apeluri la Orange nu ni se vor da aceste CAM module ci modelurile de decodoare care exista la Orange in stoc! Motivul invocat de cei de la departamentul tehnic: televizoarele nu sunt compatibile cu aceste CAM module a lui Orange.

-nu pot sa imi explic care e motivul pentru care aceste Module nu s-au dat? ori e rea vointa, ori nu sunt pregatiti profesional suficient (habar nu au).
-oficial s-a invocat ca ambele TV-uri desi au CAM Slot, nu detin decat ca tuner DVB-S si nu DVB-S2 !!!!

dupa "normele europene" EN 302 307 din 2005 toate televizoarele se vor produce doar cu noul tuner DVB-S2, practic nu veti gasi un televizor care sa aiba slot pentru CAM modul dar la tuner sa ramana pe vechiul DVB-S (responsabil pentru canalele in SD),
-orice client care are un TV cu CAM Slot are si tuner DVB-S2 100% (responsabil pentru canalele HD), si la fel CI+ modulele versiune 1.3 care nu sunt altceva decat un Viaccess 5.0 modul vor functiona la fel 100%,
-intrebarea celor de la Orange prin care te pun sa vii cu datele Tv-ului sa vada daca are si S2 tuner..... dupa care sa se gandeasca daca e alba sau neagra e,.... tipic romaneasca.... sa ne aflam in treaba sau sa facem lucrurile mai complicate decat sunt!

Ar fi interesant de vazut ce experiente au si alti clienti vis-a-vis de aceste CAM module pentru Satelit

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 2 din 2

Nigel nu sunt acasa si din pacate ajung abia peste o luna si jumatate. Incercam cu placere :)
Pot sa ma uit insa la Samsung-ul pe care il am aici.
---------------------------------------
Meniu CI--OP--Host doesn't support operator profile function
Nu am in meniul CI "Lista canale"

Merci mult.... exact ce am spus eu la mine Grundig permite (ambele) sa fie instalat profilul operator... televizoarele tale nu!.... e bine.
Eu cred ca am gasit oaia neagra, si anume de ce nu merg anumite TV-uri cardul CI+, nu din cauza Cardului/Modulului, si nici a TV-ului... ci a .... ma rog stim de la cine se trage....

Maine pun screen-uri sa vezi cum arata un profil operator

Seara buna...

Astea sunt screen-urile, se vede clar ce inseaman "OP", si ce are, practic instalat prea comanda Tunerului de satelit plus asezarea canalelor, practic atunci cand el i-a tv-ul in stapanire la semnalul Antenei in TV imi arata Putere 0%, Calitate 0%, deci nu functioneaza iar cand reusesc sa-l "fentez" si nu e instalat, am semnal Antena Putere 100% Calitate 100%

Mai intervin cu o postare pentru cei care au citit si au la fel probleme de "compatibilitate" a CAM-ului cu televizoarele lor.
Acel "Profil Operator" al CAM-ului se poate dezactiva sau activa dupa dorinta, si l-am dezactivat. Acum functioneaza cele doua Grundig PERFECT, adica decodeaza toate programele codate Viaccess pe care le are televizorul pe grila lui de programe, si nu mai are nici o legatura cu programe salvate pe CAM.Astfel functioneaza un CAM modul in toata Europa si asa ar fi trebuit sa functioneze si in Romanica....
Eu raman la concluzia ca, CAM-ul functioneaza pe absolut toate televizoarele cu CI+ slot si DVB-S2 tuner, indiferent de Marca si Model

Nu, sunt doua chestii diferite, functia Personal Video Recorder o da Versiunea Modulului, adica CI sau CI+, si anume operatorul TV, adica Orange are posibilitatea prin CAM modul CI+ versiunea 1.3 sa decida daca te lasa sau nu sa inregistrezi ceva si cat sa inregistrezi in timp, prin CAM modul CI, adica versiunea 1.0 nu puteau sa influentzeze, inregistra cine ce vroia.... adica acest CI+ e facut in favoarea ofertantilor de servicii TV.
Pe cand "Profil Operator" e o "inventie" (la fel e posibil aceasta functie doar cu CI+ modul) a lui Orange care vine in defavoarea beneficiarilor de TV prin Satelit sau Cablu dar favorabila lui Orange si mai ales instalatorilor, ei baga modulul in slot, programul se aplica automat in TV, instalatorul poate sa aiba mai mult cu doua clase decat trenul, nu trebuie sa stie nimic tehnic, pentru ca acest "profil" preia toate setarile ce trebuia el sa le faca pe TV (pe tunerul DVB-S), ..... deci cum scriam il baga in slot si el merge.... adica 10 sec. munca.... terminat.

Aaaa, iar TV-urile care nu le prea place acest "profil operator" si-l balmajesc si sunt ametzite, le trec cei de la Orange ca "incompatibile" pe o lista neagra.... asta e toata odisea.

Pe CAM 1.3 pentru Orange nu merge PVR.
Pe CAM 1.3 pentru Focus merge PVR
(nu stiu daca conteaza ca unul e Conax si altul Viaccess)
Sa stii ca pentru CAM-ul Orange instalatorul a stat o ora cu telefonul la ureche ca sa seteze corect televizorul si nu exagerez deloc ca timp.
Conaxul Focus mi l-am pus singur in slot,am dat cautare si gata. Scanarea a durat mai mult doar :)
Nici eu nu prea inteleg de ce se complica Orange cu "personalizarea" CAM-ului si a STB-ului. Mai multa bataie de cap atat pentru utilizator cat si pentru instalator,din aceasta cauza si multi instalatori se feresc sa monteze CAM.

Am scris mai inainte, Operatoru TV, anume Orange sau Focussat decit.... CAM 1.3 le permite sa opteze, Orange nu permite, Focus Sat da....

Aaaa, acum am citit cu instalatorul tau... .)))),
deci despre ce vorbim.... TV tau dupa cum ai facut Screen nu permite sa fie instalata functia OP, deci sarmanul instalator ... a trebuit sa faca setarile din TV.... (vezi de asta au facut astea aceast "profil Operator".... pentru instalatori ca la tine.
Daca esti instalator si faci setari si instalatii la TV, pentru a face o setare DVB-S nu iti trebuie mai mult de 10 min.....
mie mi-ar trebui cca 5 min..... dar sa ii scriu doar foaia prin care il instiintzez ca il dau afara.... sincer,.... nu se poate asa.....

N-au cum sa-l dea afara,instalatorul nu e angajat Orange,doar colaborare. Acelasi instalator mi-a montat (in aceasta ordine) Digi,Focus si Orange :))) (de DTH vorbesc)

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!