anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Home Net 4G trafic de internet national - ce inseamna asta pentru persoanele care lucreaza de acasa prin VPN?

Iuliana_6
Începător
Buna,
Am o intrebare care poate parea stupida, asa ca va rog sa ma iertati, dar nu reusesc sa ma lamuresc. Ma uitam la optiunea de Home Net 4G si este specificat ca traficul de internet fix inclus este național. Lucrez pentru o companie care are mai multe locatii in Europa si pentru a avea access la anumite date sau la mail-ul de lucru, atunci cand lucrez de acasa trebuie sa ma conectez prin VPN la serverul din tara unde e compania mama. Daca prin Home Net 4G traficul limitat e national, mai pot folosi acest tip de internet daca munca efectiv mi-o desfasor prin vpn?
Multumesc!
1 Soluţie acceptată‚

Razvan
#StarMember
Da, poți folosi conexiunea Orange home net 4G prin VPN, fără niciun impediment. Însă traficul inclus este cam mic, la aceeași bani, poți achiziționa un Smart 15, cu reducere de 20-30% și pui simul în router și te bucuri de internet nelimitat pe bune.

Vizualizare soluţie în postul original

4 Răspunsuri 4

Jay
Campion certificat
Buna! Eu cred ca locația ta este cea care contează, nu adresa serverului la care te conectezi, dar, eu nu am net fix de la Orange si, nici nu ma pricep la chestii tehnice.. Sigur, vei primi mâine, un răspuns de la cineva mai priceput..

FLo1
#StarMember
@Iuliana: Bun venit in Comunitate. Traficul de net e "national" pentru ca nu e valabil in roaming, adica il accesezi de pe o adresa de IP specifica teritoriului Romaniei, dar dintr-o zona de domiciliu/lucru specificata in prealabil. Altfel ar insemna ca multe siteuri sau retele de socializare nu le-ai putea accesa, acestea avand serverul in alte tari. Deci nu e nici o problema in utilizarea "internetului national" la ceea ce ai nevoie. Totusi grija sa nu fi constransa de trafic (cantitate de date transferata mai mare decat prevazuta in abonament). Eventual poti tine cont de optiunea "Happy night" adica trafic efectuat intre 0:00 - 7:00, care nu se contorizeaza. Revino cu detalii daca am omis ceva.

Razvan
#StarMember
Da, poți folosi conexiunea Orange home net 4G prin VPN, fără niciun impediment. Însă traficul inclus este cam mic, la aceeași bani, poți achiziționa un Smart 15, cu reducere de 20-30% și pui simul în router și te bucuri de internet nelimitat pe bune.

FaraUnID
Campion certificat
Abonamentele de tip Home Net 4G sunt cosiderate abonamente de internet fix prin tehnologia 4G. Prin urmare traficul de date inclus este valabil doar pe teritoriul Romaniei (fara acces roaming) si doar in perimetrul adresei unde a fost activat serviciul. Te poti conecta linistita la acel VPN si poti lucra fara probleme de acasa deoarece conexiunea la serverul VPN se realizeaza din Romania, adica de pe un IP romanesc si va consuma din pachetul de date inclus in abonament. Personal am un VPN setat atat pe laptop cat si pe tableta si telefon si functioneaza fara probleme. Trebuie percizat totusi ca viteza de acces in internet printr-un VPN este simtitor mai mica decat accesul in internet in mod direct.