anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Facebook Shops - Secțiunea de magazine virtuale unde companiile pot vinde produse

FaraUnID
Campion certificat
Facebook primește funcționalitatea Shops, care permite companiilor care vând produse să poată face asta prin intermediul rețelei de socializare. Aceasta nu este un concept tocmai nou, întrucât și Instagram integrează astfel de funcții de câteva luni deja asa cum am discutat aici https://comunitate.orange.ro/questions/2378951-instagram-shopping-permite-creatorilor-continut-vanda-direct-aplicatie
Practic, fiecare companie care deține o pagină de Facebook și se încadrează în limitele regulamentului Facebook poate să vândă produse prin intermediul unui magazin virtual integrat în rețeaua de socializare.
Fiecare companie în parte își poate personaliza pagina de Shops și primește acces la posibilitatea de a putea răspunde la mesaje atât prin Facebook Messenger, cât și prin Instagram.
O altă funcție nouă pentru Shops ar fi Live Shopping. Astfel, magazinul poate face un stream live în care poate prezenta diverse produse pe care le are la vânzare și să ofere link-uri de vânzare pentru ele sau chiar oferte dedicate acelei transmisii live.
Desigur, nu oricine are o pagină de Facebook își face un magazin virtual pe platformă. Facebook va verifica fiecare aplicație în parte pentru a se asigura că este vorba despre afaceri legitime. De asemenea, nu va permite deschiderea unui magazin pe Shops paginilor care nu au un anumit număr de fani.
Momentan, Facebook nu va taxa tranzacțiile prin intermediul Shops. Totuși, în viitor ar putea cere un comision sau ar putea să facă bani din reclame pentru astfel de produse de pe Shops. Pentru magazinele din SUA însă, Facebook va integra în Shops și funcționalitatea Instagram Checkouts, procesatorul său de plăți.
Sursa - https://www.go4it.ro/content/social-media/facebook-deschide-shops-o-noua-sectiune-de-magazine-virtuale-pe-care-companiile-pot-vinde-produse-19154932/
Pe mine nu este ceva revolutionar si nu ma atrage acesta optiune absolut deloc. Nu ma vad facand shopping pe facebook in conditiile in care am alte N alternative de magazine online deja consacrate.
8 Răspunsuri 8

Jay
Campion certificat
Si eu achizitionez diverse produse pe site-uri dedicate, in ultimele luni ceva mai des, e bine sa ai variante, macar pentru comparatii.. Live shopping, pentru mine este o curiozitate, imi atrage atentia, asta nu inseamna ca voi da buzna la achizitii, insa, nu stiu cat de verificati pot fi si vor fi, cu adevarat, ca nu-l intereseaza pe facebook.. Eu prefer paginile companiilor, ca numarul de fani poate fi si artificial.. ca nah, vorbim de facebook..

mihai_13
Maestru
de azi incepand facebook si-a schimbat interfata ! (in rau) dintr-o aplicatie serioasa a devenit o jucarie pentru smartfone ;(

FaraUnID
Campion certificat
Prin prisma scandalurilor si a breselor de securitate demonstrate pana acum, nu stiu cand facebook a fost o aplicatie serioasa.

Jay
Campion certificat
@mihai_13, total de acord.. asta scrisesem si eu ieri, dar, pana sa postez răspunsul, m-am răzgândit și am șters partea asta.. la mine s-a schimbat de cateva zile.. e oribil.. si, cel mai tare ma enervează ca nu poti alege pe care variata sa mergi.. iti convine, bine, nu-ti convine, de-aia nu pot ei sa doarmă.. n-ai de ales.. folosești sau nu..

Ascary
Campion certificat
Si ce-ai sa-l mai folosesti :))) Adevarul ca a devenit indispensabil.

FLo1
#StarMember
@Ascary: Eu am renuntat din start chiar si la "indispensabil(i)". Se poate trai si fara FB, Tweeter si toate celelalte. Dar oare utilizatorul vrea? Daca utilizatorul nu vrea sa renunte la aceste adevarate adictii... sa-i fie de bine. Cu siguranta dezvoltatorii platformelor pe aceasta dependenta mizeaza pentru a-si rotunji conturile.

Vio73
#StarMember
Nu folosc facebook pentru achiziții comerciale, sub nicio formă, indiferent cât de bine,, împachetate'' ar fi. În general, nu prea mă obosesc să postez pe această rețea de socializare.

Ascary
Campion certificat
Tot respectul Flo daca ai reusit asta. Pe mine ma ajuta cel mai mult sa ma feresc de nevasta cand ma conversez cu fetele. Nu le pot da nr de tlf fiindca e riscant,plus ca m-ar intreba consoarta cine e Daniela,Mihaela,Iuly (sunt doar exemple,nu au legatura cu realitatea),insa pe FB pot spune linistit,"nu stiu mami cine sunt si nici habar nu am cum au ajuns in lista mea de prieteni".