anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Brățară fitness sau smartwatch?

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

Salut tuturor!

Colega noastră, Alina, a postat un articol interesant despre brățările fitness și smartwatch-uri. A povestit despre funcțiile pe care le are fiecare, fiind mai ușor să iei o decizie dacă îți dorești un astfel de device.

 

Eu am o brățară fitness și pentru mine este utilă în special când fac sport și pentru monitorizarea calității somnului. M-am gândit și la un smartwatch pentru activarea opțiunii Number Share și pentru a-l folosi pentru plăți, însă nu este o prioritate în acest moment, sunt încă pe gânduri 🙂

 

Voi ce alegeți între brățară fitness și smartwatch? Dețineți un astfel de device sau vă doriți să cumpărați?

15 Răspunsuri 15

Trixen_old
Cunoscător
Nu am luat in considerare bratari firness sau ceasuri destepte pana cand i-am luat sotiei o bratara, ca voia neaparat sa isi contorizeze pasii. Si uite asa am inceput sa ma interesez si am ales Xiaomi Mi Band 4 (la vremea aceea era cel mai nou model de la ei), in ideea in care bateria ma tine cel putin doua saptamani. Sotia a abandonat-o rapid, eu insa am renuntat la ceasul clasic si nu ma mai despart de bratara nicaieri. Principalul meu scop a fost de a putea primi notificarile de pe telefon, pentru ca nu imi place sa tin telefonul pe sunet si de multe ori oricum nu il aud. Am toate functiile importante pentru mine pe aceasta, bateria tine pana la 30 de zile daca dezactivez monitorizarea pulsului si nu am exagerat de multe notificari la telefon. M-am interesat si am discutat cu prietenii despre ceasurile inteligente. Momentan nu vad ce beneficiu mi-ar aduce in plus fata de bratara care ar putea justifica diferenta colosala de pret si incarcarile la fiecare 3-4 zile. Nota: intre timp mi-am luat Mi Band 5 si cantar inteligent. Costurile mici de achizitie au fost factorii decisivi in alegere.

Anonim
Neaplicabil
Am un smartwatch cumpărat acum mulți ani, fabricat de un brand mai puțin cunoscut la noi, Ulefone. E un ceas ieftin care totuși se conectează repede la telefon și care funcționează ok (notificări WhatsApp, Facebook, apeluri, SMS, etc.). L-am purtat de vreo două ori dar am renunțat la el. Prefer să port un ceas clasic.

Jay
Campion certificat
Eu nu dețin niciuna dintre brățări.. nu prea sunt fan mișcare.. ar fi doar un gadget in plus, cumpărat și dupa câteva zile uitat în vreun colț, ma cunosc și știu ca n-ar fi primul lucru achiziționat si lăsat sa se irosească.. Culmea e ca, totuși, ma uit după ele :)).. O perioada mi-am numărat pasii cu aplicația din telefon.. a durat cateva saptamani..

Vio73
#StarMember
Eu am un smartwatch ieftin, pe care nu-l folosesc decât ocazional, mai ales în timpul liber. Nu am avut niciodată o brățară de fitness. dar nici nu mi-am dorit să am. Am achiziționat acel smartwatch mai mult din pură curiozitate, dar o dată cu trecerea timpului, nu mi se mai pare la fel de atractiv. Poate că cele de firmă sunt mai interesante, dar sincer, nu prea mă atrag în niciun fel!

teacher_
#StarMember
Port brățară fitness de câțiva ani buni, am inceput cu Xiaomi mi band 1, apoi am trecut la Honor band 2, Honor band 3, apoi Huawei 3 pro și urmează să primesc Huawei band 4 pro. Îmi plac ultimele două modele pentru că au gps integrat, și au planuri de exerciții cat de cat rezonabile. Sunt adeptul brățărilor pentru că nu ocupa atât loc pe mana, și pot sa le port tot timpul. Pe viitor as vrea sa îmi iau un Huawei watch GT2, mi se pare un smartwatch foarte bun. Soției mele i-am luat tot un smartband, dar de la Samsung, un Galaxy Fit, de care e foarte mulțumită. Are alte caracteristici fata de cele Huawei ale mele, dar pentru cat ii trebuie ei, este o brățară super.

delfinas
#StarMember
Nici eu nu am luat in calcul achizitionarea unei bratari, mi se pare, deocamdata, suficient telefonul.

TheSpecialist
Maestru
Eu am un smartwatch Huawei GT2 despre care am povestit mai mult aici https://comunitate.orange.ro/questions/2211918-huawei-watch-gt-2 Anterior am avut un Smartwatch Fossil și înainte de acesta un Vector Luna, pe care îl mai port ocazional. Îmi plac, le consider foarte utile. Soția mea are o bratara fitness de la Xiomi, cu care se împacă foarte bine. De când a început pandemia însă, am renunțat amândoi în a le mai purta zi de zi, din cauza meseriei, dar în concedii le luam cu noi mereu.

RafaHelper
#StarMember
Am un Xiaomi Mi Band 3, il folosesc pentru pasi, activitatii fizice, cronometru si timer atunci cand gatesc, monitorizare a somnului pe timp de noapte si foarte rar pentru luarea pulsului. Momentan nu sunt interesat sa il schimb pentru ca noile modele nu au adus inbunatatiri majore. #smartbandteam

Ascary
Campion certificat
Nu va lasati inselati de aplicatiile pentru monitorizarea somnului,sa nu aveti prea multe asteptari de la ele. Precizia lor este undeva pe la 40% adica cam inutile,insa dau bine pe telefon. Samsung a recunoscut ca smartwatch-urile lui nu masoara asa cum ar trebui activitatea din timpul somnului. Parerea mea ca un smartwatch este mai util,mai complet decat o bratara,aceasta din urma avand functii limitate. Daca bugetul nu e o problema atunci mergeti direct pe smartwatch. Eu folosesc de vreo 3 ani un Galaxy Frontier achizitionat de la Orange pe punctele OTY si ceva diferenta de bani de care sunt foarte multumit.. Inaintea lui am avut un Smartwatch de la Sony timp tot de vreo 3 ani,a fost OK la vremea lui.Poate la anu voi schimba Frontier-ul...probabil cu Galaxy Active 4 Si intre timp poate Orange rezolva si problema platilor cu smartwatch-urile Samsung,prin aplicatia Orange Pay.

Vrajitoarea
Cunoscător
Eu nu am nici smartwatch, nici bratara fitness, dar nici nu am nevoie de ele momentan. Am testat in urma cu cativa ani o bratara de la Fitbit, era ok in ceea ce priveste monitorizarea pasilor, dar asa cum zice si Ascary, nu avea precizie foarte buna legata de somn. Era perioada in care aveam bebe mic si ma trezeam de multe ori pe noapte sa il alaptez, dar cum nu ma ridicam efectiv sa ma plimb, nu sesiza si dimineata imi spunea cat de bine am dormit, vedea cel mult una-doua treziri. Oricum, nu cred ca as tine pe timpul noptii bratara pe mana pentru asta.

Miha_Z
#StarMember
Am avut smartwatch dar nu prea l-am folosit. Mai mult de o bratara la mana nu suport. Am renuntat si la ceasuri. Le purtam ziua si seara le scoteam de la mana fiindca nu suportam sa dorm cu ele. Smartwatch-ul l-am dat nepotului ca-i placea si macar stiam ca va fi folosit. In urma cu vreun an am prins la oferta bratari fitness si am luat 5 ca sa ofer si cadou. Una era cu "dedicatie" pentru mine, sperand ca poate o voi folosi. Nici pana acum n-am scos-o din ambalaj.

Firefly
Cunoscător
O buna perioada am urmarit un smartwatch care este destul de scump dar bine inteles foarte frumos si face cam tot ce caut eu la un astfel de device. Am fost pe punctul de al cumpara de cel putin 3 ori dar astazi sunt mai mult decat multumita ca nu am făcut-o. Pentru mine personal aceasta achizitie ar fi fost banii aruncati pe fereastra și spun asta pentru ca oricat as fi vrut, viata mea de zi cu zi nu mi ar fi permis sa il port non stop, deci l as fi purtat chiar rar. Am ales o bratar, un Mi Band 5 de la xiaomi, care este muuuult mai ieftina. Cel mai mare of pe care il rezolva aceasta bratara sunt bine inteles pasii, pe care cu telefonul nu reusesc niciodată sa ii monitorizez( fac undeva in jur de 7000-10000 de pasi in casa zilnic si nu imi pot pune telefonul la gat) imi monitorizeaza calitatea somnului si la aceasta bratara mai avem optiunea pentru Femei, care monitorizeaza ciclul menstrual ( ceea ce eu faceam cu ajutorul calendarului pana acum), ca imi arata si cat este ceasul nu mai zic :)), eu niciodata nu stiu cat este ceasul, per total este perfecta, nici nu este mare, nu ma incomodeaza, spal si vasele cu ea.

Ascary
Campion certificat
Firefly sa stii ca pasii facuti in casa,de la baie la bucatarie,din dormitor pe canapeaua din living nu sunt la fel cu pasii facuti la o plimbare sanatoasa in aer liber. Daca nu puteti mai mult,macar o jumatate de ora de mers pe jos zilnic este benefic pentru organism. Chiar nu conteaza daca bratara iti monitorizeaza sau nu pasii facuti in casa.

Firefly
Cunoscător
Ascary pentru mine chiar conteaza, chiar merg foarte mult, adica toata ziua nu prea apuc sa stau jos, majoritatea timpului in casa ce i drept dar mergem si pe afara ( stam undeva langa Timisoara si ne permitem sa respiram aer mai curat decat in oras asa ca profitam la maxim). Imi monitorizam pasii inainte cu telefonul si in perioada din zi in care fac curatenie am cei mai multi pasi de asta am vrut cu tarie sa ii monitorizez si in casa tot timpul pentru ca am zile cand efectiv simt ca ma dor picioarele de cat am mers si nici nu am ajuns afara, acuma ca idee sa nu crezi cama invart de nebuna intr un apartament, partea de casa in care ma desfasor are 150 mp deci doar sa trec livingul si holul fac cativa pasi buni. In orice caz mie imi da o senzatie asa buna cand vad ca pasii aia cresc pe ecran.