Întrebare fară răspuns

Orange si Ministerul Transporturilor au semnat un acord privind preluarea segmentului fix Telekom Romania

Orange si Ministerul Transporturilor au semnat un acord de principiu privind preluarea segmentului fix Telekom Romania, acord in urma caruia statul ar urma sa detina 20% din actiuni, anunta hotnews.ro.

 

Telekom Romania Communications (in trecut, Romtelecom) reprezinta furnizorul de servicii fixe de televiziune prin cablu, internet si telefonie fixa detinuta in prezent de grupul OTE (aproximativ 54%) si statul roman (aproximativ 46%). Compania de telecomunicatii din Grecia OTE este detinuta in proportie de 47% de grupul german Deutsche Telekom si de Guvernul Greciei in proportie de 5%.

 

Telekom Romania Communications reprezinta operatorul care furnizeaza servicii fixe, nu servicii mobile, pentru servicii mobile exista o firma separata numita Telekom Romania Mobile Communications.

 

Conform zvonurilor aparute in presa de o perioada buna de timp, serviciile mobile Telekom ar urma sa fie preluate de Digi (RCS & RDS), desi Digi ramane liderul portabilitatii si in trimestrul trecut al anului 2020. Avand in vedere numarul mare de abonati Digi pe segmentul mobil, preluarea retelei mobile Telekom poate reprezenta o problema din punctul de vedere al Consiliului Concurentei.

 

Pentru finalizarea vanzarii companiei Telekom, pe langa acordul statului Roman ar fi nevoie si de acordurile Comisiei Europene, Consiliului Concurentei si a ANCOM (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii).

 

Zvonuri privind dorinta Telekom de a pleca din Romania au aparut inca de la inceputul anului trecut iar pe langa Digi si Orange, alte companii precum Viacom, PPF si United Group si-au exprimat interesul privind achizitionarea serviciilor Telekom.

 

Din aprilie 2020, toti angajatii Telekom Sport au semnat cu Look iar posturile Telekom Sport sunt operate de Clever Media Network, fostii angajati Telekom Sport fiind platiti de tot de Clever Media. Anul trecut se anunta o actiune de concediere a aproximativ 700 de angajati Telekom, CEO-ul companiei justificand motive financiare.

 

Conform rezultatelor financiare publicate de Telekom pentru Q2 2020, compania a suferit o scadere 1% fata de aceeasi perioada din 2019.

 

Sursa - https://www.hotnews.ro

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 2 din 2

Reclamele Orange sunt cele mai reușite din segmentul telecom de la noi și nu cred că Orange va promova asemenea personaje sau reclame nereușite!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Bravo @FaraUnID. Intr-adevar aceste reclame sunt deosebite si cu mare incarcatura emotionala. Uitasem de ele. Pacat ca s-a renuntat la acest stil de marketing care ajungea la sufletele oamenilor.

O altă știre apărută astăzi, la nivel de zvon, spune așa:
,,Telekom România cumpărat în totalitate de Orange? Un zvon proaspăt sosit online sugerează această posibilitate"
Sursa:
https://www.mobilissimo.ro/stiri-telefoane/telekom-romani...

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!