anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Bucureștiul, primul oraș cu 100% acoperire 5G

Neaplicabil
Compania Orange Romania anunță finalizarea lucrărilor tehnice aferente care permit viteze de 1,2 Gbps download, acoperire integrala, sută la sută la standardul 5G a capitalei României .
Practic prima companie de telefonie mobila ca nivel de calitate si stabilitate a semnalului confirmă încă o dată ca nu are rival in domeniu.
Bravo Orange, si așteptăm, in toată țara, ca la revoluție, azi in Timișoara, mâine in toată țara .
Sursa .
https://m.adevarul.ro/tech/mobile/orange-anunta-bucurestiul-oras-tara-100-acoperire-5g-reteaua-sa-1_5f43a5cb5163ec42714661fc/index.html
14 Răspunsuri 14

Razvan
#StarMember
Nu este chiar așa, semnalizează mult 5G peste LTE, îți afișează pe ecranul telefonului 5G, dar de fapt traficul se face în spate pe B20, B3 sau B7. Extinderea 5G în București s-a făcut în N1 (2100 MHz) care completează banda N78 (3,4-3,8 GHz). Una peste alta, viteza 5G în banda N1 este de 150 Mbs, din cauza lățimii de bandă redusă (10 MHz). Momentan, tot în București, LTE 2 CA, B3+B7, mimo 4x4 prinzi până la 650 Mbs. Deși Orange se laudă, cu viteză maximă de 1,2 Gbs în 5G, în realitate nu poți prinde mai mult de 1Gbs, din cauză că profilul este 1000/400 Mbs, sau 150 Mbs în N1. Într-adevăr la capitolul marketing au marcat și probabil va avea impact comercial, dar dpdv tehnic, mi se pare inferior 4G. Rullz 4G în continuare, însă degeaba face o rețea bună, după ce o pune ransharing cu pomanagii de la Vodafone, performantele devin execrabile, mai ales în rural.

Vio73
#StarMember
Dacă au făcut acest lucru pe bune, este foarte bine, dar mă îndoiesc de faptul că există 5g peste tot. Ar fi bine să existe măcar 4g/4g+ prin toate coclaurile, iar utilizatorii de rând să aibă o experiență deosebită. Sincer, până la acest moment, mă așteptam ca Orange să aibă în mult mai multe orașe mari acoperire 5g, nu doar în câteva. Înțeleg că extinderea aceasta s-a făcut banda N1, pe o lățime de bandă doar de 10 Mhz, în mare parte, deci experiența utilizatorului nu o să fie una extraordinară, pentru că vitezele sunt mici. Sigur, deocamdată se așteaptă licitația 5g, care va aduce un aport important de spectru și abia după aceea lucrurile probabil se vor schimba. În concluzie, e bine că se fac pași, dar nu știu dacă experiențele sunt pe măsura așteptărilor utilizatorilor!

Ascary
Campion certificat
Poate e 100% daca se considera Bucuresti doar Primaverii,Victoriei,Cotroceni,Unirii,Dorobanti sau Romana (adica cam centrul) insa daca adaugam si Militari,Oltenitei,Colentina,Baneasa etc ma cam indoiesc ca e chiar 100% 🙂

FLo1
#StarMember
Intrucat nu prea are rost sa vorbim concret despre ceva inca la stadiul de teste, eu va las sa analizati doua imagini: una proprie (a Orange, de pe site-ul Orange.ro) si una de pe nperf.com. Sunt cu referinta la capitala, ca doar provincia oricum poate astepta mult si bine pana la concretizari. Nu cred ca sunt cele mai relevante, dar sunt o referinta la ce ar trebui sa fie, la ce este si la ce se povesteste ca ar fi in realitate.

FaraUnID
Campion certificat
Asta este precum aia cu "100% acoperire 4G in mediul urban" ..... si marmota invelea ciocolata in staniol, in momentul in care constati faptul ca, in realitate, ai viteze de nivel 3G. Faptul ca Bucuresti devine - termen relativ - primul oraș cu 100% acoperire 5G este cat se poate de firesc, pentru ca vorbim de capitala tarii si orasul care gazduieste cele mai multe sedii de firme si centre de date.

Neaplicabil
Deci se sparie gândul, vorba cronicarului, dragilor . Daca pana si eu care le mai acresc, ii cred, voi ce faceți acum ? Minte Orange ? Scrie negru pe fond alb, acoperire INTEGRALA ?! Ati mai distrus in sufletu-mi de copil bătrân un mit ! Deci si Orange ....Gooooood !

Razvan
#StarMember
Nu este peste tot 5G, au testat câțiva utilizatori pe Softpedia și sunt zone 4G care arată 5G, dar traficul în spate este susținut de rețeaua 4G.

Neaplicabil
Adica Ludmila încă nu are definit clar termenul integral, ori aia i-au băgat comunicatul sub nasuc si i-au zis, sefa, semneaza putin aicisa pe linia asta punctata?

FaraUnID
Campion certificat
@Noah Este un comunicat de tip marketing scris de catre fatucile de la PR. Tineti minte eipsodul Boc premier cad jurnalistii l-au intrebat daca stie cat costa o paine sau calatorie cu metroul in Bucuresti si nu a fost in stare sa ofere un raspuns clar??? Eu fac pariu cu oricare din voi ca daca o luati de manuta pe tanti Ludmila, mergeti cu ea in fata unei harti geografice a Romaniei si o rugati sa va rate cu deshtu' pe harta zonele unde Orange are 5G, nu o sa le nimereasca din prima. La fel, daca o intrebati cate abonamente exista in oferta Orange care ofera acces la 5G si care este pretul acestora.

FLo1
#StarMember
@FaraUnID: Vezi tu, tocmai de aceea Boc vrea sa puna pe harta Romaniei Cluj-Napoca ca fiind a doua localitate cu metrou din Romania. Vrea si el sa descopere tariful unei calatorii pe caile subterane. Dar vor mai trece muuuulti ani pana la prima excavare de pamant in acest sens.

Neaplicabil
Daa tin minte faza cu premierul Boc, e in gala umorului romanesc, ca si alea cu arogantu, prostanacu, si de ce tipi bai animalule ! Daca de la politicienii romani postdecembristi nu am nici un fel de așteptări, aveam de la giganti internationali cum sunt si cei din telecomunicații . Am in portofoliul cu amintiri un răspuns antologic de la Romtelepom, care odata in urma sesizărilor repetate pe care le făceam pentru un amplificator de scara defect la tv cablu , mi -au răspuns ca " da unde nu o-ti pleca naibii la Digi sau Orange ca ne căpiați cu reclamațiile " ! Veneau tehnicieni, notau amplificator semnal colectiv defect, semnam pe fișa de intervenție, si o luam de la capăt peste cateva zile . De cand sunt la Digi nu am avut niciodată probleme nici tv nici net fix, iar la Orange doar o data cand a fost avarie generală in tot orașul dar care a fost rezolvată in cateva ore . Asa ca sunt putin surprins .

FaraUnID
Campion certificat
Digi este rezonabil daca nu pui accent prea mult pe calitate, iar pretul platit este principalul factor de achizitie. Daca nu era Digi cu al lor nelimitat la 2 euro si in ziua de astazi, la Orange, Vodafone. Telekom, plateam 10 euro / lunar si aveam undeva la 3GB de net. In timp ce Digi cumpara in stanga si in dreapta cablisti mici, de cartier si pe infrastructura lor deja existenta trageau fibra optica pana in casele clientilor, Orange Romania investea in reclame, actiunui de PR si oferea 500 MB APN Wap Unlimited la 5 euro / lunar cu viteza maxima teoretica de 320 kbps. In cazul Telekom, prostia si incompetenta sunt la ele acasa, cu toate Telekom sta bine si are potentia pe partea de servicii fixe si pachete 3 Play. Doar ca acolo nu ai cu cine.

Neaplicabil
Yeap . Numai eu am două topicuri pe Softpedia despre ei, si pe Poiana si pe Telekom . Am scris acolo despre chestia cu amplificatorul . De neiertat e ca desi le spuneam cocoanelor ceea ce tehnicieni autorizați comunicau la fata locului, de fiecare data ele începeau meniul clasic, cautare din nou la canale, schimbat banane si mufe cablu, balamuc curat . Norocul mare, e ca intr-o buna zi a crapat de tot ruginitura aia si nu a mai mers la nimeni pe scara tv, abia atunci au binevoit să il înlocuiască de tot . Eu plecasem deja " naibii" la Rds asa cum isi doreau .

Gabriela0711
Începător
Când i am întrebat de ce telefonul nu-mi arată 5G in București, cu toate ca sunt la Unirii mi-au spus ca este încă rețea in dezvoltare și ca nu garantează pentru ea..... dar cu toate astea oamenii plătesc aceasta opțiune prin abonamentele mai scumpe pe care le aleg tocmai ca se oferă 5G dezamăgitor