Întrebare fară răspuns

Ce preferati mai mult cand scrieti text pe mobil: dictare sau tastatura?

Intrucat (in mod particular) a mai fost discutat acest aspect al problemei, curiozitatea m-a impulsionat la aceasta intrebare pentru voi: Cati dintre voi ati folosit sau ati incercat optiunea de "DICTARE" a unui text, ca alternativa la utilizarea tastaturii? ATENTIE: Nu este vorba de inregistrare audio a unui speech. In principiu este destul de facil, microfonul destul de sensibil (deci nu e cazul de a striga sau a vorbi foarte aproape de microfonul telefonului). Poate fi folosita aproape in orice aplicatie, iar activarea ei se face apasand un simbol de "microfon" regasit in dreapta campului de editare a textului. Odata apasat, orice cuvant pronuntat apare scris in acel camp de editare text unde doriti sa scrieti. Totusi, exista si mici bariere: limba utilizata. Unele add-on-uri nu au "limba romana" (ex: cei de la samsung), dar o rezolvare poate fi cu cei de la google, pentru care este si limba romana ca "motor de scriere".
Consider o unealta utila celor care au de scris mai mult si nu vor sa-si oboseasca degetele pe tastatura de telefon si nu au un calculator la indemana.
Asadar, daca exista interes pentru subiect, se pot face cateva capturi pentru exemplificare, insa mai dificil. In modul de "editare text" functia de captura ecran nu este activa.
Voi mai reveni.

FLo1
FLo1

FLo1

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo1
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Doar daca luam in calcul cautarea vocala la TV, e mai simplu decat de scris, iar copiii utilizeaza cautarea vocala si pe telefon/ tableta :)

Prefer tastatura, deobicei una gândesc și alta scriu, așa că prefer scrisul, deoarece pot reciti ceea ce am scris mai devreme.

Tastatura * 3, mai corectezi, mai reformulezi, mai pui o virgula.. plus ca, oricum trebuie sa te verifici.. ca poate nu intelege ce spui..
Mi-a placut mai mult cea de la BB, era mai greu sa apesi pe langa si sa gresesti vreo litera..

Înțelege in general numai bălării, tot mai bine tastez .
Dictare folosesc uneori, insa foarte rar, strict in bara de căutare in browser .
Si acolo mai da rateuri de multe ori si o iau de la capăt .

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
3
2616 / 5000
puncte
Custom field 2

Dragilor, intrucat functia de "dictare" nu intereseaza (conform celor de mai sus), nu voi insista cu capturi si indicatii inutile. De asemenea "topicul" nu are o "cea mai buna solutie" pentru ca un topic de tip "sondaj" nu are cum sa contina o solutie "magnifica". Daca pe topic vor aparea notificari de interes pentru dorinta de scriere prin "dictare" atunci voi dezvolta subiectul. Altfel, este ca si inchis.

FLo1
FLo1

FLo1

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo1

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!