Întrebare fară răspuns

nPerf ca instrument de masurare a calitatii retelei de date mobile

Am cautat si am vazut ca s-a propus postarea de date de test pentru performantele retelei de date mobile pe alte 2-3 topic-uri. Sugestia mea, dupa ce am descoperit functiile nPerf, este ca cei care vor sa contribuie la monitorizarea retelei sa isi faca un cont nPerf si pot activa chiar si functia de transmitere lunara a unor determinari de viteza (3/5 etc teste pe luna).

https://www.nperf.com/ro [o puteti gasi si in AppStore sau Google Play]

Evident ca sunt mai multi provideri de servicii de acest gen insa faptul ca poti sa setezi aplicatia sa masoare automat viteza lunara in aria in care traiesti mi se pare un real beneficiu fata de Netograf/ Speed test etc. (corectati-ma daca gresesc si daca ofera si ei aceeasi optiune de Set it & Forget it).

De ce mi se pare utila maparea datelor de useri reali ? - se colecteaza date mai multe intr-o perioada mai lunga de timp si de pe mai multe terminale decat cele de test folosite de toate companiile ce studiaza acesti parametrii

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

@FaraUnID am făcut doar o sugestie pentru că am văzut articolul de aici https://www.economica.net/barometrul-celor-mai-rapide-con..., și mi s-a părut interesantă functia de testare automată ( aici e cu +- că de ex eu prefer sa nu țin mereu aplicația deschisa.... )

Am testat de multe ori cu nperf și am pus testele pe Softpedia. Orange e lider și aici! Am citit știrea încă de ieri! Mulțumesc!

@Vio73 cu cat mai multi cu atât mai bine acum ideea e că dacă testează doar comunitatea Orange nu poti face o comparație adevărată. Ar fi interesant un program din partea operatorilor de încurajare a implicării userilor in astfel de studii pe perioade lungi ( tehnici de marketing de găsesc , dau ei șepci , pixuri :-)) ) și s-ar obține o imagine mai amplă a acoperirii și serviciilor .

Eu sugeram doar sa folosim mai unitar un tool ca să obținem niste date mai relevante și corelate.

@Vio73 , oricum aplicația își ia datele singure. Eu mă gândeam să folosim pt testare preponderent un anumit tool pt a colecta mai multe rezultate reale ale comunității. E adevărat că orice test independent este înregistrat de platformele pe care faci testul însă uneori nu reflecta condiții reale de utilizare ( de ex daca majoritatea userilor fac testele în câmp deschis și nu "de pe canapea " dintr-o situație în reală ) .

Atât timp cât mediile au fost înregistrate pe nPerf poți și să nu postezi screenshot-urile pt că oricum ele sunt salvate în baza de date a testărilor otnoperstorul respectiv :-)

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!