anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

SUA vor înăspri și mai mult restricțiile privind accesul Huawei la tehnologie

FaraUnID
Campion certificat

Pentru ca topicul acesta https://comunitate.orange.ro/questions/1986631-intampla-posesorii-actuali-huawei-urma-interzicerii-a... este unul kilometric si apropare imposibil de urmarit, discutam aici.

 

Acțiunile Departamentului pentru Comerț al SUA vor extinde restricțiile anunțate în mai, menite să împiedice gigantul chinez să obțină semiconductori fără o licență specială – inclusiv cipuri realizate de firme străine care au fost dezvoltate sau produse cu software sau tehnologie din SUA.

 

Administrația va adăuga, de asemenea, 38 de afiliați Huawei din 21 de țări pe lista neagră economică a guvernului Statelor Unite, au spus sursele, ridicând totalul la 152 de afiliați, de când Huawei a fost adăugată pentru prima dată în mai 2019.

 

“Huawei și afiliații săi au lucrat prin terțe părți pentru a valorifica tehnologia SUA într-o manieră care subminează securitatea națională a SUA și interesele politicii externe”, a declarat secretarul pentru comerț, Wilbur Ross, într-o declarație pentru Reuters, adăugând: „această acțiune multifuncțională demonstrează continuarea angajamentului nostru de a limita capacitatea Huawei de a face acest lucru.”

 

Cele 38 de entități Huawei suplimentare adăugate pe lista neagră includ unități cloud Huawei din Beijing, Hong Kong, Paris, Berlin și Mexic.

 

O nouă regulă distinctă va prevedea că toate companiile de pe lista neagră economică vor avea nevoie de licență atunci când o companie precum Huawei acționează „ca un cumpărător, destinatar intermediar, destinatar final sau utilizator final”, au spus sursele.

 

Departamentul de comerț adaugă separat adrese pentru patru locații de asamblare Huawei din Lista de entități „astfel încât nimeni să nu mute în mod involuntar articole” în acele locații, a spus un oficial al Departamentului.

 

Articol complet - https://financialintelligence.ro/surse-reuters-sua-vor-in...

 

Se cam ingroasa gluma pentru Huawei, cel putin din punct de vedere al business-ului in afara Chinei.

12 Răspunsuri 12

DanielaH
Moderator
Mulțumim pentru postare. Am pus link-ul acestui topic și pe cel deschis acum un an de cocolosh (https://comunitate.orange.ro/questions/1986631-intampla-posesorii-actuali-huawei-urma-interzicerii-accesului-serviciile-google), cu mentiunea de a continua discuțiile despre aceast subiect aici.

Anonim
Neaplicabil
Sunt curios ce motive pro pentru a continua cu Huawei aveți. Și de asemenea ce motive contra aveți. Doresc să îmi iau un smartphone nou, vă spun sincer că sunt foarte mulțumit de actualul meu Huawei dar nu sunt așa de sigur că alegerea unui model nou Huawei este cea mai bună. Voi ce ați face în situația mea?

Ascary
Campion certificat
Samsung,clar!:)

Anonim
Neaplicabil
@Ascary, fără Samsung, asta e clar. :))))

Vio73
#StarMember
E o mare problemă, care nu știu cum va evolua. Sunt curios ce se va întâmpla dacă nu va mai fi ales președintele actual al SUA.

Razvan
#StarMember
Fie voi alege tot Huawei, nu este un impediment așa de mare pentru mine lipsa serviciilor google, mai ales că nu plătesc cu telefonul pe post de card bancar, fie voi testa Oneplus, Samsung în acest moment este super scump. Sunt foarte mulțumit de P20 pro și nu mă tentează alt telefon, momentan.

Ascary
Campion certificat
Razvan nu e nevoie sa iti cumperi cel mai scump telefon de la Samsung,zau chiar nu merita sa dai 5000-6000 de lei pe un telefon decat in cazul in care bugetul nu reprezinta o problema. Eu i-am luat sotiei un A51 la vreo 1100 de lei si vreau sa spun ca arata si functioneaza like charm. Nu cred ca trebuie sa ne aruncam la super flagshipuri mai ales in perioada asta indiferent de brand.

FaraUnID
Campion certificat
@cocolosh Pentru mine lipsa pachetului Google nu reprezinta un impediment major incat sa renunt la Huawei. De fapt, pentru mine nu lipsa pachetului Google reprezinta o problema, cat aceste incertitudini date de blocarea accesului la componente hardware (in special procesoare) si imposibilitatea de a colabora cu parteneri globali, ma tin expectativa. Am migrat pe Android din Blackberry OS unde nu aveam nimic si nici nu simteam lipsa unei aplicatii anume pentru ca aveam alternativa accesarii versiunilor web, direct din browser. In cazul Huawei, de bine sau de rau, ai Andorid-ul gratuit si opensurce pe el ceea ce se traduce prin faptul ca poti instala aplicatii si din alte magazine oficiale, pe langa AppGallery. Si nu pot sa nu intreb retoric: De ca telefoanele si tabletele Huawei nu ai voie sa ruleze software america, dar laptop-urile Huawei vin echipate cu Windows 10 si Microsoft Office?!?!?

Ascary
Campion certificat
Fiindca nu poti pleca cu laptopul la spionat...cu telefonul e mai usor. Oricum totul e un circ. Probabil ca atunci cand Trump va fi istorie (una haioasa) se vor linisti si apele si vor intra pe fagasul normal, progresul tehnologiei.

FaraUnID
Campion certificat
Comunicat Huawei - “Huawei va continua să ofere actualizări de securitate și servicii post-vânzare tuturor smartphone-urilor și tabletelor Huawei existente care au fost vândute – sau care sunt încă pe stoc – la nivel global.”

FaraUnID
Campion certificat
Samsung a primit de curând o licență pentru a putea vinde paneluri OLED către producătorul chinez. Astfel, produsele Huawei vor putea fi echipate în viitor cu ecrane produse de compania coreeană. Samsung Display, divizia care se ocupă cu producția de ecrane din cadrul producătorului coreean, are acum o licență garantată de autoritățile SUA prin care poate vinde din nou paneluri OLED către Huawei. Aceasta nu pare însă să fie o victorie prea mare pentru Huawei, ci mai degrabă pentru Samsung. În timp ce producătorul chinez probabil că se bucură că are un furnizor în plus, Samsung poate acum să se bucure că are încă un client spre care să vândă ecrane. Problema este însă că Huawei putea oricum să cumpere ecrane OLED de la concurența din China. BOE a fost un partener destul de important pentru producătorul chinez de smartphone-uri, ecranele sale fiind folosite chiar și pe cele mai scumpe modele din seriile P și Mate. Problema este că această licență ar putea să nu aducă niciun avantaj celor două companii dacă nu sunt rezolvate alte probleme cu autoritățile din SUA. Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/autoritatile-sua-permit-acum-huawei-sa-cumpere-ecrane-oled-de-la-samsung-19160897/ Chiar daca aceasta "victorie" pare nesemnificativa in toata ecuatia China vs SUA, poate fi inceputul reluarii colaborarii Huawei cu parteneri agreati de americani.

FaraUnID
Campion certificat

STIRE 1 - Qualcomm a confirmat în ultimul buletin adresat investitorilor că solicitat din partea Guvernului SUA a acordarea unei licențe comerciale pentru furnizarea de chipseturi către gigantul Huawei.

 

Probabil că și pentru Qualcomm va fi impusă aceeași limitare ca și pentru ceilalți furnizori Huawei: este permisă furnizarea de componente și subansamble doar atât timp cât producătorul chinez nu le folosește pentru susținerea business-ului pe segmentul comunicații 5G. Restricția vizează producerea de echipamente dedicate pentru infrastructura de comunicații 5G, cât și orice alte dispozitive care includ capabilități 5G.

 

Pe romaneste, daca Qualcomm va primi OK-ul americanilor de relua colaborarea cu Huawei, procesoarele care vor echipa viitoarele terminale Huawei nu vor avea capabilitati 5G. La vreme de seceta, este buna si grindina.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/business/huawei-ar-putea-rec...

 

STIRE 2 - Joe Biden va continua probabil politicile dure ale administraţiei Trump faţă de China: „Aceeași direcție, dar un traseu mai lin”

 

Când va ajunge la Casa Albă în ianuarie, Joe Biden va păstra probabil politicile dure ale administrației Trump față de giganții tehnologici chinezi precum Huawei Technologies, respectând sentimentul anti-chinez al parlamentarilor din ambele partide, consideră analiştii intervievaţi de Reuters.

 

Analiștii spun că Biden, democratul care săptămâna trecută l-a învins pe președintele republican Donald Trump într-o luptă strânsă, va adopta o abordare mai moderată față de amenințările tehnologice chineze, dar este puțin probabil să relaxeze măsurile adoptate de Trump, în condiţiile în care caută să atragă aliaţi pentru a încerca să oblige China să respecte reglementările internaţionale.

 

Sursa - https://financialintelligence.ro/analisti-joe-biden-va-co...