Întrebare fară răspuns

SUA vor înăspri și mai mult restricțiile privind accesul Huawei la tehnologie

Pentru ca topicul acesta https://comunitate.orange.ro/questions/1986631-intampla-posesorii-actuali-huawei-urma-interzicerii-accesului-serviciile-google este unul kilometric si apropare imposibil de urmarit, discutam aici.

 

Acțiunile Departamentului pentru Comerț al SUA vor extinde restricțiile anunțate în mai, menite să împiedice gigantul chinez să obțină semiconductori fără o licență specială – inclusiv cipuri realizate de firme străine care au fost dezvoltate sau produse cu software sau tehnologie din SUA.

 

Administrația va adăuga, de asemenea, 38 de afiliați Huawei din 21 de țări pe lista neagră economică a guvernului Statelor Unite, au spus sursele, ridicând totalul la 152 de afiliați, de când Huawei a fost adăugată pentru prima dată în mai 2019.

 

“Huawei și afiliații săi au lucrat prin terțe părți pentru a valorifica tehnologia SUA într-o manieră care subminează securitatea națională a SUA și interesele politicii externe”, a declarat secretarul pentru comerț, Wilbur Ross, într-o declarație pentru Reuters, adăugând: „această acțiune multifuncțională demonstrează continuarea angajamentului nostru de a limita capacitatea Huawei de a face acest lucru.”

 

Cele 38 de entități Huawei suplimentare adăugate pe lista neagră includ unități cloud Huawei din Beijing, Hong Kong, Paris, Berlin și Mexic.

 

O nouă regulă distinctă va prevedea că toate companiile de pe lista neagră economică vor avea nevoie de licență atunci când o companie precum Huawei acționează „ca un cumpărător, destinatar intermediar, destinatar final sau utilizator final”, au spus sursele.

 

Departamentul de comerț adaugă separat adrese pentru patru locații de asamblare Huawei din Lista de entități „astfel încât nimeni să nu mute în mod involuntar articole” în acele locații, a spus un oficial al Departamentului.

 

Articol complet - https://financialintelligence.ro/surse-reuters-sua-vor-in...

 

Se cam ingroasa gluma pentru Huawei, cel putin din punct de vedere al business-ului in afara Chinei.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Sunt curios ce motive pro pentru a continua cu Huawei aveți.
Și de asemenea ce motive contra aveți.
Doresc să îmi iau un smartphone nou, vă spun sincer că sunt foarte mulțumit de actualul meu Huawei dar nu sunt așa de sigur că alegerea unui model nou Huawei este cea mai bună.
Voi ce ați face în situația mea?

Samsung,clar!:)

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

E o mare problemă, care nu știu cum va evolua. Sunt curios ce se va întâmpla dacă nu va mai fi ales președintele actual al SUA.

Fie voi alege tot Huawei, nu este un impediment așa de mare pentru mine lipsa serviciilor google, mai ales că nu plătesc cu telefonul pe post de card bancar, fie voi testa Oneplus, Samsung în acest moment este super scump. Sunt foarte mulțumit de P20 pro și nu mă tentează alt telefon, momentan.

Razvan nu e nevoie sa iti cumperi cel mai scump telefon de la Samsung,zau chiar nu merita sa dai 5000-6000 de lei pe un telefon decat in cazul in care bugetul nu reprezinta o problema. Eu i-am luat sotiei un A51 la vreo 1100 de lei si vreau sa spun ca arata si functioneaza like charm. Nu cred ca trebuie sa ne aruncam la super flagshipuri mai ales in perioada asta indiferent de brand.

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

@cocolosh Pentru mine lipsa pachetului Google nu reprezinta un impediment major incat sa renunt la Huawei. De fapt, pentru mine nu lipsa pachetului Google reprezinta o problema, cat aceste incertitudini date de blocarea accesului la componente hardware (in special procesoare) si imposibilitatea de a colabora cu parteneri globali, ma tin expectativa.

Am migrat pe Android din Blackberry OS unde nu aveam nimic si nici nu simteam lipsa unei aplicatii anume pentru ca aveam alternativa accesarii versiunilor web, direct din browser.

In cazul Huawei, de bine sau de rau, ai Andorid-ul gratuit si opensurce pe el ceea ce se traduce prin faptul ca poti instala aplicatii si din alte magazine oficiale, pe langa AppGallery.

Si nu pot sa nu intreb retoric: De ca telefoanele si tabletele Huawei nu ai voie sa ruleze software america, dar laptop-urile Huawei vin echipate cu Windows 10 si Microsoft Office?!?!?

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Fiindca nu poti pleca cu laptopul la spionat...cu telefonul e mai usor.
Oricum totul e un circ. Probabil ca atunci cand Trump va fi istorie (una haioasa) se vor linisti si apele si vor intra pe fagasul normal, progresul tehnologiei.

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Comunicat Huawei - “Huawei va continua să ofere actualizări de securitate și servicii post-vânzare tuturor smartphone-urilor și tabletelor Huawei existente care au fost vândute – sau care sunt încă pe stoc – la nivel global.”

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!