Întrebare fară răspuns

Postarea de imagini photoshop-ate în rețelele de socializare ar putea fi oprită

Practica distribuirii de poze în care aparența fizică a protagoniștilor este modificată cu aplicații de tip photoshop, pentru a convinge urmăritorii de calități și trăsături fizice care pur și simplu nu există ar putea fi descurajată prin etichetarea vizibilă a imaginilor alterate.

 

Pornită de Adobe, Content Authenticity Initiative este o încercare de a reduce numărul de imagini modificate care circulă online. Potrivit dezvoltatorului Adobe, tehnologia va folosi etichetarea câmpului metadata și criptografie pentru a ajuta publicul să atribuie în mod corespunzător și să verifice autenticitatea imaginilor, videoclipurilor și a altor conținuturi.

 

Tehnologia va debuta mai întâi pe Behance, o rețea de socializare special adresată profesioniștilor creativi. Photoshop va adăuga tag-uri imaginilor create de utilizatori, care vor oferi informații despre originile lor. Aceste etichete vă pot spune cine a fost fotograful original al unei imagini, respectiv când și unde a fost făcută fotografia. Aceste detalii vor fi semnate criptografic pentru a confirma autenticitatea.

 

Inițiativa celor de la Adobe ar putea ajuta într-o bună zi și rețele de socializare precum Twitter, Instagram și Facebook, consolidând sistemele automatizate folosite deja pentru a evidenția imagini înșelătoare.

 

În scenariul tipic al unui Fake News, oamenii încep să distribuie poze cu un eveniment nefericit, printre aceștia intervenind și persoane rău intenționate sau preocupate de senzațional, distribuind poze modificate ca și cum ar reda realitatea de la fața locului. Noua tehnologie ar putea face mult mai dificilă răspândirea imaginilor neautentice.

 

Problema este că noul sistem pentru validarea autenticității imaginilor nu poate fi eficient decât dacă este adoptat la scară largă, atât de către dezvoltatorii programelor pentru editare imagine, cât și de producătorii tuturor modelelor de camere foto aflate în circulație. În primă fază, simbolul autentic garantat cu semnătură criptografică va putea fi folosit doar pentru a spori nivelul de încredere în autenticitatea unei anume imagini, multe alte poze obținute folosind camere foto de generație mai veche circulând fără semnătură digitală, chiar dacă acestea sunt de fapt nemodificate.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/internet/in-curand-postarea-...

 

Dauna totala pentru cocalari, pitztipoance, manelisti si alte specii sau subspecii aferente.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pare interesant :) Oricum, daca se reuseste implementarea unui astfel de sistem, un alt avantaj ar fi si din punct de vedere al drepturilor de autor, pentru creatorii de continut, dar si pentru cei care produc diverse lucruri, furtul fotografiilor, modificarea si insusirea acestora fiind des intalnit in industria creativa

Ar fi bine sa se implementeze aceasta initiativa si in marile retele de socializare, pentru a mai reduce din metodele de inselaciune.

Din punctul meu de vedere editarea imaginilor peste pragul in care realitatea este denaturata ar trebui intezisa in absolut tot ceea ce inseamna activitate comerciala, in special in mediul online.

Sunt convins de faptul ca aproape fiecare dintre noi a vazut un produs pe internet sau intr-un catalog / brosura de prezentare, iar in momentul in care ati vazut produsul pe viu dezamagirea a fost crunta.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!