Întrebare cu răspuns(uri)

reziliere internet 16gb si tv satelit

Am solicitat rezilierea abonamentului home net 16gb si tv satelit family.Mi se pretind peste 200 roni,cu motivatia ca am cumparat in trecut un router Huawei 525 cu 120 roni,si valoarea acestuia reala e mai mare.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Bun venit în Comunitate!
Dacă ai primit ceva subvenționat, în speță acel ruter Huawei B 525, trebuie să știi că la rezilierea anticipată îți pot fi percepute ceva taxe care pot acoperi acea subvenție. De regulă, așa se procedează!
Poți citi și pe aici:
https://comunitate.orange.ro/questions/2234290-taxele-reziliere-abonament-termen

Dacă vrei msi multe detalii, ai aici:

https://www.orange.ro/termeni-si-conditii/
Succes!

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (2)

Da (3)

60%

3 membri au votat cu DA

2 membri au votat cu NU

60% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 1 din 2

Bun venit în Comunitate!
Dacă ai primit ceva subvenționat, în speță acel ruter Huawei B 525, trebuie să știi că la rezilierea anticipată îți pot fi percepute ceva taxe care pot acoperi acea subvenție. De regulă, așa se procedează!
Poți citi și pe aici:
https://comunitate.orange.ro/questions/2234290-taxele-reziliere-abonament-termen

Dacă vrei msi multe detalii, ai aici:

https://www.orange.ro/termeni-si-conditii/
Succes!

@Antisociala: Bun venit in Comunitate. Ai copiate mai jos prevederile Orange la conditiile privind penalitatile percepute la incetarea unui contract, asa cum sunt ele prevazute pe https://www.orange.ro/termeni-si-conditii/ Sper sa iti fie de ajutor si sa gasesti o cale amiabila de clarificare a problemelor.
------------------------------------
<<<<<<<<<<<<Penalitati incetare contract inainte de termen>>>>>>>>>>>>>
In cazul denuntarii unilaterale a Contractului de catre Client inainte de expirarea Perioadei minime contractuale Clientul va fi obligat la plata unor juste despagubiri egale cu:

(a) În cazul achiziției unui Pachet format din echipament (telefon, tabletă, modem etc.) și Servicii:
Valoarea Beneficiilor acordate, așa cum sunt acestea evidențiate în secțiunea de descriere a ofertei comerciale, raportat la numărul de luni executate din Perioada minimă contractuală la care se adaugă
Diferența între Valoarea Beneficiului pentru echipament și Valoarea recuperată.
(b) În cazul achiziției exclusive de Abonamente de Servicii: Valoarea Beneficiilor acordate, așa cum sunt acestea evidențiate în secțiunea de descriere a ofertei comerciale, raportat la numărul de luni executate din Perioada minimă contractuală.
Valoarea Beneficiilor: valoarea totală a beneficiilor acordate Clientului în baza încheierii Contractului de Abonament (și poate consta, de exemplu, în funcție de oferta comercială, în Valoarea Abonamentului oferită drept reducere Clientului, valoarea altor reduceri acordate, valoarea de listă a opțiunilor incluse în Pachet etc.).

Valoarea Beneficiului pentru echipament reprezinta diferenta dintre pretul standard (de lista) de comercializare (pretul vânzarii în afara Pachetului) si valoarea finala de achizitie a respectivului echipament în cadrul Pachetului si a ofertei comerciale în vigoare.

Valoarea recuperata pentru echipament se raporteaza la Valoarea Beneficiului împartita la numarul de luni al Perioadei minime contractuale. Acest rezultat se va înmulti cu numarul de luni executate din Perioada minima contractuala.

În cazul Clientilor persoane juridice despagubirea va consta într-o suma egala cu Valoarea abonamentului înmultita cu numarul de luni ramase pâna la expirarea Perioadei minime contractuale, indiferent daca au achizitionat Abonamente de Servicii sau Pachete formate din Servicii si echipamente.

La aceasta suma se adauga si eventualele facturi neachitate si penalitati de intarziere la plata (0,5% din valoarea facturilor neachitate/zi intarziere).

Ce importanta au motivele pentru care a decis sa rezilieze?

Asta este precum intrebarile de tipul "De ce-l vinzi?", in momentul in care intentionezi sa vinzi un produs anume si gaseste cate unu' sa inventeze gaura de la covrig.

Clinetul a decis sa relizireze unilateral abonamentul aferent unui pachet de servicii. De asta nu puteti voi dormi noaptea? Ca de ce rezilieaza el?

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Ideea e ca platesc aberant de mult pentru internet,16 euro pentru 16gb,si peste aspectul financiar petrec o mare parte a zilei sa caut semnal prin casa....Antena tv e pusa la misto,scamatorii aceia ce colaboreaza in provincie cu Orange nu se ostenesc prea mult,cind ploua sau vant nu mai vezi nimic.Apoi privitor la modem,acea fatuca de la acel centru Orange A UITAT sa mentioneze ca acel modem era subventionat,si daca nu il luam in conditiile respective ar fi costat mai mult.Partea buna a povestii e ca 525 nu e codat pe o retea.

Si ca sa fiu mai explicita de atat,acel angajat Orange ce m-a sunat,nu e un bun negociator.Cind iti arde buza ca pierzi un client,cum a raspuns ii spui clar ce reducere ii poti oferi.Dar el,ca orice vanzator de legume din piata,a fost preocupat prioritar de plata penalitatii de 238 roni,in loc sa incerce sa ma recastige ca si client,de unde implicit ar fi papat mai mult in timp.Serviciile sunt foarte apropiate si oarecum similare in domeniu,calitatea face diferenta.

Chiar daca acel Huawei 525 nu este blocat in retea, cel mai probabil ai pe el firmware Orange, care firmware Orange este fix ... aia.

Eu am un Huawei E5573B Airbox achizitionat la pret standard, liber de retea dar cu firmware Orange pe el, si-mi scoate peri albi dpv al vitezei de acces in internet.

Cel putin din punct de vedere al calitatii cnexiunii la internet, sunt la sentimentul tau.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Trebuia să ți se facă pachet Love, dacă ai tv, net fix 4g și telefon, la un preț mult mai mic, cu 80 sau 160 gb net inclus. De aia te-am întrebat de ce vrei să reziliezi. Destul de neplăcută situația!

Referitor calitatea materialului uman in randul angajatilor Orange si slaba lor pregatire.... s-a tot discutat.

Zilele trecute am avut ceva treaba in oras si traseul meu s-a intersectat cu magazinul Orange din localitate: Afara era o coada de aproximativ 20 persoane si, din cate am apucat eu sa vad, din mers, la acea coada era cca 4 persoane care asteptau sa predea echipamentele de televiziune.

Nu ma risc sa bag mana in foc, dar tind sa cred faptul ca au foarte multe cereri de reziliere pe partea de televiziune si pur si simplu nu se mai obosesc sa incerce sa fidelizeze clientul. Nu de alta dar nu prea au cu ce.

Exsita un topic deschis ieri, topic in care un ultilizator semnala faptul ca in anul de gratie 20-20, la Orange, meciul de UCL dintre Barcelona vs Bayern sa vazut in 480p. Si asta in conditiile in care, Telekom retransmite 1080p, iar Digi retransimite 4K astfel de evenimente.

Oricum serviciul de televiziune de la Orange, in prima faza nici macar nu a fost gandit pentru piata din Romania. Compania mama Orange a comnadat studii de piata in fiecare tara in care activeaza grupul. Din rezultatele acelui studiu a rezultat faptul ca Romania este tara unde se vand cele mai multe dispozitive cu ecran plat, raportat la numarul de locuitori.

Prin urmate grupul Orange a decis sa implementeze un DTH in Romania: Serviciul a fost pus pe picioare peste noapte, pe nepusa masa si pe repede inainte, iar acest lucru se poate observa din stratosfera.

Ce nu le-a spus lor acel studiu sunt urmatoarele aspecte:

  • Romanul cumpara un telefon de 5000 lei si sta cu prepay pe care baga 1 - 2 euro cat sa nu piarda numarul;
  • Romanul cumpara un Smart TV de 5000 lei cu diagonala de 150 cm dar foloseste CATV analog;
  • Romanul cumpara un iPad si vaneaza hotspoturile gratuite din benzinarii, terase, cafenele, parcuri;
  • Romanul cumpara un laptop de 6000 lei dar sta cu Windows piratat si WiFi de la un vecini;

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Serviciul lor de televiziune prin satelit este foarte bun, dar cablul prin rețeaua T lasă de dorit. Dacă antenă nu e bine reglată, clar ai probleme. Dar nu e serviciul de vină, ci cel care nu a făcut treaba bine. Eu am antenă reglată de 7 ani și nu am probleme. Pică la ploi puternice și cam atât! De vreo câteva ori a picat în tot acest timp!

Unii ori nu stiti ce vreti ori vreti ce nu stiti. Cititi ce vi se da sa semnati sau semnati ce vi se da sa cititi? Intrebati acolo unde vreti lamuriri sau asteptati sa vina lamuririle singure?
Si eu vroiam apel wifi pe un alcatel, sau poate pe vreun bosch, vroiam 6G dar nu am nici 2G intre peretii casei, vroiam avion dar nu imi permit decat o masina, si cate si mai cate.
Fiti realisti oameni buni. Nimic mai mult. Iar de bussinessul propriu, are Orange grija. Dar daca nu va place ce ati ales, SCHIMBATI alegerea. Nu se schimba lumea pentru un om.

Cea mai buna televiziune prin Satelit este Orange TV DTH,iar prin cablu este DIGI.
Punct.
Cel mai bun internet mobil este internet Orange 4G iar prin fibra este...tot DIGI.
Punct.

In Romania, Orange DTH este bun daca vrei sa urmaresti competitii sportive care conteaza in 480p si asta in conditiile in care Digi le retransmite in 4K. Pentru ca da, in Romania, pe partea de televiziune diferenta si calul de bataie o reprezinta canalele de platforma, in special canalele sportive. Iar aici lider detasat este Digi, fie ca va convine sau nu.

Pe partea de IPTV, singura varianta o reprezinta Telekom: Fara antene, fara pereti gauriti si cabluri trase haotic, fara lipsa semnal cand ploua totential, ninge, viscol sau bate vantul.

In rest: Orange te iubim ca ca tine nu gasim!

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Cablul e una, satelitul e alta! Dacă ne găsim în buricul târgului, e bine, dar departe de oraș, avem tv satelit! Și da, Orange e cel mai bun, oricât ne-am pune contra!
Telekom va fi cel mai probabil luat în curând tot de Orange, după cum se discută de ceva vreme și se pare că s-ar fi ajuns la un acord de principiu:

https://www.google.com/amp/s/m.hotnews.ro/stire/24230834%...

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!