Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Google testeaza afisarea domeniului in schimbul URL-ului complet

Google testeaza afisarea numelui de domeniu in bara de adresa a browserului Chrome, in schimbul adresei completa URL.

 

Practic, in bara de cautare ti se va afisa doar domeniul site-ului accesat. Functia va fi testata amanuntit in versiunea viitoare de Chrome 86, Google sperand ca aceasta schimbare ar putea proteja utilizatori ma bine; impotriva inselatoriilor si atacurilor de phishing accesand adrese URL inselatoare.

 

Numele domeniilor si adresele URL reprezinta cele mai de baza forme de securitate web. Hackerii si escrocii creeaza adesea site-uri false care arata plauzibil utilizand un URL (localizator uniform de resurse) cu subdomenii modificate foarte putin, cu greseli de redactare (twittter.com). Domenii criptate (secur-gmail.com) sau necunoscute (numelebancii.sign-in.info).

 

In acest mod, utilizatorii care nu observa rapid diferenta, viziteaza aceste adrese URL, crezand ca apartin unor companii legitime inainte de a fi pacaliti sa le ofere date pretioase: datele personale, adresa, datele cardului de credit, numarul de contact, etc.

Google spune ca noua caracteristica va fi disponibila prima data pentru un numar restrans si intamplator de utilizatori.

 

Sursa - https://zonait.ro/google-testeaza-functia-de-afisare-a-do...

 

Din punctul meu de vedere este o tampenie, pentru ca in cazul link-urile de afiliat, tracking, referal, etc acestea vor fi ascunse si se va afisa doar numele de domeniu ex NUMESITE.RO/fara-partea-acesta/new/?referral=TWTBUU

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Si de bine dar si rau. Discutabil. Totusi ar fi putut fi optionala partea de afisare. Pentru ca in unele cazuri nu ai nevoie de toata "poveste" dar alte dati pentru verificare... ar fi un plus.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!