Întrebare fară răspuns

Instalare camera wifi

Cum pot sa instalez o camera wifi?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 1 din 2

@Tul: ce fel de camera wifi? Ce model? Unde o vrei instalata? Cum vrei sa o folosesti? Are sau nu are CD de instalare? Are port RJ45 sau nu? Sunt detalii care nu se pot explica in 3 randuri fara alte detalii.

Cel mai simplu ar fi sa instalezi urmând pașii din cartea/broșura furnizata în pachet, cu mențiunea ca trebuie sa activezi GPS-ul pe telefon (dacă faci instalarea pe telefon) , chiar dacă acest lucru nu este precizat nicăieri. Nu știu de ce, dar uneori instalarea nu merge altfel.

The Special List
The Special List

The Special List

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
The Special List

O camera wifi n-are treba cu GPSul, ca doar nu are radar sa se miste in spatiu automat. Pentru telefon nu e nevoie nici atat de GPS la configurarea unei camere wifi.

Eu nu am zis ca are vreo treaba cu GPS-ul, ci doar ca sunt unele modele de camere wifi care nu se lasă instalate decât dacă este activat GPS-ul din setările telefonului. Vorbesc din propria experienta. Nu am înțeles niciodată legătura dintre ele, dar la vremea când am avut problema asta, m-am documentat și aparent, singura soluție de a finaliza instalarea era acesta activare a GPS-ului. Și am pățit asta cu 2 mărci diferite de camere, iar GPS-ul trebuie sa fie doar activ, nu trebuie sa aibă o conexiune viabila cu sateliții.

The Special List
The Special List

The Special List

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
The Special List

Intradevar,Google Nestcam cere activarea GPS-ului la instalarea unei camere. Eu am vreo 3 (indoor-outdoor) si la toate a cerut GPS. Acesta se cere pentru a afla locatia unde se instaleaza camerele. Sigur,pe aceeasi aplicatie poti pune locatii diferite nu e problema. Locatia se cere fiindca aplicatia are nevoie de ea pentru a configura setarile camerei. Aceste camere,dar si altele,Alro,Netatmo sun mai sofisticate si au nevoie de informatii suplimentare. "Chinezariile" (pe care le poti hackui in doua minute :)) ) nu cer cer asa ceva.
Mai mult,pentru instalarea camerelor Nest se foloseste DOAR telefonul sau tableta personala. Nu merg instalate de pe calculator sau laptop,chiar daca folosesti contul tau Google. Un plus de securitate,evident :)
_______________________________
Salut Tul si bine ai venit pe comunitate. Spune-ne te rog modelul camerei si te ajutam cu placere.

@Ascary: Probabil deja o fi "hacuita" si nu mai aspunde. Dar fara aplicatie de configurare (de pe CD sau net) cam degeaba o fi avand camera. Ca nu e in "2 minute" ca la un router. Stand by sa revina cu noutati.

Asa este Flo,sunt camere care se instaleaza in doua minute cu cod QR sau camere care se instaleaza in jumatate de ora unde trebuie sa pui manual tot felul de parametri. Cea mai lunga perioada de instalare a unei camere wifi a fost un Vistacam achizitionata de la Orange. A durat jumatate de an :))) Asta da securitate :)

Salut Tul. Pune-o direct pe internet prin browser.
Pasul 1/-afla IP-ul camerei (sunt o multime de aplicatii de gasit IP-ul unui device aflat in reteaua ta)
Pasul 2/-fa un port forwarding pe routerul tau. (DIGI ofera gratuit unul,in caz ca ai internet de la DIGI)
Pasul 3/-pune parametri port forwarding in meniul camerei
Atat!
Mai jos ai un screen cu vistacam-ul 700 pe care l-am pus prin browser (fara Smarthings) cu port forwarding DIGI.

La Orange nu ai sa poti face un port forwarding.
Singura varianta ar fi sa iti faci un abonament Smart Home Orange si iti dau ei gratuit hubul la care ai putea sa iti legi camera. E 10 euro pe luna dar nu stiu daca merita daca ai doar o singura camera.
Dupa update-le facut de Samsung la hubul Smarthings nu se mai pot conecta camerele Vistacam.
Poti cumpara un hub Vera (cel care il ofera Orange gratuit) insa e destul de scump si iar nu stiu daca merita.
Fara port forwarding nu faci nimic.

@Tul, ai reușit să instalezi camera?
Te așteptăm să revii în Comunitate și să ne spui cum ai procedat. Experiența ta îi va ajuta și pe alti utilizatori.
Mulțumim.

@Lipoveamu: Bun venit în Comunitate. Ce cameră vrei să configurezi? Pe ce dispozitiv vrei să o accesezi? Cum vrei să o conectezi? Revino cu detalii pentru clarificări.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!