anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Instalare camera wifi

Tul
Începător
Cum pot sa instalez o camera wifi?
24 Răspunsuri 24

mihai_13
Maestru
simplu ar fi sa-ti fac un copy-past de pe un site dar cred ca este mai simplu sa-l intrebi pe "gogu" - https://www.google.com/search?q=Cum+pot+sa+instalez+o+camera+wifi&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b - sau https://forum.softpedia.com/topic/952452-cum-conectam-si-accesam-o-camera-ip/

FLo1
#StarMember
@Tul: ce fel de camera wifi? Ce model? Unde o vrei instalata? Cum vrei sa o folosesti? Are sau nu are CD de instalare? Are port RJ45 sau nu? Sunt detalii care nu se pot explica in 3 randuri fara alte detalii.

TheSpecialist
Maestru
Cel mai simplu ar fi sa instalezi urmând pașii din cartea/broșura furnizata în pachet, cu mențiunea ca trebuie sa activezi GPS-ul pe telefon (dacă faci instalarea pe telefon) , chiar dacă acest lucru nu este precizat nicăieri. Nu știu de ce, dar uneori instalarea nu merge altfel.

FLo1
#StarMember
O camera wifi n-are treba cu GPSul, ca doar nu are radar sa se miste in spatiu automat. Pentru telefon nu e nevoie nici atat de GPS la configurarea unei camere wifi.

TheSpecialist
Maestru
Eu nu am zis ca are vreo treaba cu GPS-ul, ci doar ca sunt unele modele de camere wifi care nu se lasă instalate decât dacă este activat GPS-ul din setările telefonului. Vorbesc din propria experienta. Nu am înțeles niciodată legătura dintre ele, dar la vremea când am avut problema asta, m-am documentat și aparent, singura soluție de a finaliza instalarea era acesta activare a GPS-ului. Și am pățit asta cu 2 mărci diferite de camere, iar GPS-ul trebuie sa fie doar activ, nu trebuie sa aibă o conexiune viabila cu sateliții.

Ascary
Campion certificat
Intradevar,Google Nestcam cere activarea GPS-ului la instalarea unei camere. Eu am vreo 3 (indoor-outdoor) si la toate a cerut GPS. Acesta se cere pentru a afla locatia unde se instaleaza camerele. Sigur,pe aceeasi aplicatie poti pune locatii diferite nu e problema. Locatia se cere fiindca aplicatia are nevoie de ea pentru a configura setarile camerei. Aceste camere,dar si altele,Alro,Netatmo sun mai sofisticate si au nevoie de informatii suplimentare. "Chinezariile" (pe care le poti hackui in doua minute :)) ) nu cer cer asa ceva. Mai mult,pentru instalarea camerelor Nest se foloseste DOAR telefonul sau tableta personala. Nu merg instalate de pe calculator sau laptop,chiar daca folosesti contul tau Google. Un plus de securitate,evident :) _______________________________ Salut Tul si bine ai venit pe comunitate. Spune-ne te rog modelul camerei si te ajutam cu placere.

FLo1
#StarMember
@Ascary: Probabil deja o fi "hacuita" si nu mai aspunde. Dar fara aplicatie de configurare (de pe CD sau net) cam degeaba o fi avand camera. Ca nu e in "2 minute" ca la un router. Stand by sa revina cu noutati.

Ascary
Campion certificat
Asa este Flo,sunt camere care se instaleaza in doua minute cu cod QR sau camere care se instaleaza in jumatate de ora unde trebuie sa pui manual tot felul de parametri. Cea mai lunga perioada de instalare a unei camere wifi a fost un Vistacam achizitionata de la Orange. A durat jumatate de an :))) Asta da securitate 🙂

Tul
Începător
Este vorba de vistacam 700. Am citit și chestia cu smartthings și am încercat scrierea codului de acolo dar tot nu merge

Ascary
Campion certificat
Salut Tul. Pune-o direct pe internet prin browser. Pasul 1/-afla IP-ul camerei (sunt o multime de aplicatii de gasit IP-ul unui device aflat in reteaua ta) Pasul 2/-fa un port forwarding pe routerul tau. (DIGI ofera gratuit unul,in caz ca ai internet de la DIGI) Pasul 3/-pune parametri port forwarding in meniul camerei Atat! Mai jos ai un screen cu vistacam-ul 700 pe care l-am pus prin browser (fara Smarthings) cu port forwarding DIGI.

Tul
Începător
Îmi spui te rog și cum sa fac un astfel de port.. Am internet de Orange și router Huawei de la ei

Ascary
Campion certificat
La Orange nu ai sa poti face un port forwarding. Singura varianta ar fi sa iti faci un abonament Smart Home Orange si iti dau ei gratuit hubul la care ai putea sa iti legi camera. E 10 euro pe luna dar nu stiu daca merita daca ai doar o singura camera. Dupa update-le facut de Samsung la hubul Smarthings nu se mai pot conecta camerele Vistacam. Poti cumpara un hub Vera (cel care il ofera Orange gratuit) insa e destul de scump si iar nu stiu daca merita. Fara port forwarding nu faci nimic.

DanielaH
Moderator
@Tul, ai reușit să instalezi camera? Te așteptăm să revii în Comunitate și să ne spui cum ai procedat. Experiența ta îi va ajuta și pe alti utilizatori. Mulțumim.

Lipoveanu_lipov
Începător
Salutare Ai reusit sa conectezi camera wifi?