Întrebare fară răspuns

BadPower, malware-ul care îți poate ‘prăji’ dispozitivul

Noile tipuri de încărcătoare, care au abilitatea de a-ți încărca dispozitivul mult mai rapid ca cele precedente (fast charging), ar putea fi infectate cu o variantă de malware ce poate distruge complet telefonul sau a tableta.

BadPower poate modifica „firmware”-ul din încărcătoarele rapide şi provoacă o creştere de până la patru ori a tensiunii electrice. Un telefon mobil obişnuit care are o limită de 5V, poate ajunge să primească chiar şi 20V. Consecinţa alterării tensiunii duce la supra-încălzirea telefonului şi topirea componentelor interne sau chiar la incendierea dispozitivului.

Specialistul în securitate cibernetică, Alexandru Angheluş, îţi recomandă să te fereşti de staţiile publice de încărcare şi să ai grijă de unde împrumuţi încărcătorul: Există acele staţii de încărcare care sunt prezente la conferinţe, în aeroporturi, în baruri. Nu ar trebui să le mai folosim, pentru că transmiterea virusului vine dintr-un alt smartphone, care a fost infectat. De aceea, cineva poate să încarce şi să plece, iar următorul care va folosi acel încărcător să fie victima. Ar trebui să se aibă grijă aşa cum avem grijă de alte lucruri şi să nu le împrumutăm. El foloseşte încărcătorul tău. Ţi-l dă înapoi. Te duci acasă, încarci şi ai paţit-o. Să evităm să cerem cuiva încărcătorul repede.

Sursa - https://www.mediafax.ro/tehnologie/atentie-la-badpower-vi...

Asteptam un puct de vedere, din 3 - 4 cuvinte, din partea "expertilor" din comunitate.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

:) .:))) deci man .. BadPower este un incarcator modificat de un "om rau" nu este un virus in sine care se transmite

  • Modul în care funcționează hack-ul BadPower este prin rescrierea firmware-ului, în mod convenabil lăsat accesibil de unii producători de adaptoare AC. Scopul este dezactivarea protocolului în care adaptorul AC comunică cu smartphone-ul conectat, livrând doar puterea maximă de încărcare suportat de acesta. Spre exemplu, o implementare de bază a tehnologiei de încărcare rapidă prevede folosirea voltajului standard de 5V și doar creșterea amperajului până la maximul suportat de specificațiile USB-C. Însă unele adaptoare AC pot livra tensiuni de până la 20 de volți, care nu pot fi gestionate decât de telefoane prevăzute cu circuite de alimentare specializate.
  • este pur si simplu un hack aplicat intr-un incarcator , o modificare in soft etc nu un virus sau un malware (partial c0py-to-past go4it)

Înseamnă că aceste încărcătoare sunt construite de oameni cu o gândire diabolică, ce se așteaptă să există cumpărători la produsele respective și ulterior, aceștia să aibă mari probleme cu telefoanele încărcate cu astfel de dispozitive. E cunoscut faptul că nu e bine să folosești în general decât încărcătorul original al telefonului, dar poate că există și situații mai delicate când nu îl ai la tine sau s-a defectat și ai nevoie urgentă de rezolvarea problemei. Asta este, le folosim doar pe cele originale și gata!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Decat incercatorul original si doar incarcatorul original, iar ca solutie de backup recomand tuturor achizitia unui power bank extern, fix pentru situatii de forta majora. In ultimul timp pretul acestor baterii externe a scazut destul de mult.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!