anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Apple vinde Thunderbolt 3 Pro un cablu care costă 145 euro

FaraUnID
Campion certificat

Apple vine un nou cablu de transfer date numit Thunderbolt 3 Pro, cu înveliș textil, la prețul de 145 de euro.

 

Se zvonea deja că modelele iPhone 12 vor veni cu un cablu mai rezistent, cu înveliș textil, iar faptul că noul cablu Thunderbolt 3 Pro vine cu un înveliș similar, ar putea sugera o schimbare în procesul de fabricație de accesorii Apple. Noul cablu are o lungime de numai 2 metri, însă s-ar putea să fie considerat o afacere destul de bună pentru cei care sunt în target-ul Apple.

 

Cablul Thunderbolt 3 Pro este dedicat celor care lucrează cu monitoare Apple Pro Display XDR

 

În primul rând, acest cablu este realizat în special pentru conectarea unui computer Mac la un Apple Pro Display XDR, monitorul Apple care pornește de la 5.000 de dolari și care are un suport opțional de 1.000 de dolari. Acela vine cu un cablu Thunderbolt 3 Pro în pachet (măcar atât), însă până acum nu exista o opțiune pentru cei care pierd sau deteriorează acel cablu.

 

Și totuși de ce nu ar cumpăra un alt cablu compatibil de la un alt producător, care ar fi mai ieftin? Pentru că alte cabluri comparabile nu ar fi cu mult mai ieftine. Un cablu Thunderbolt 3 de 2m, care asigură o viteză de transfer de 40 Gbps și poate să asigure transfer de curent la 100W, poate avea un preț de listă de peste 100 de dolari sau euro. Desigur, la o ofertă de reduceri, acestea ar putea scădea sub 100 de euro. Majoritatea nu sunt însă acoperite cu material textil în acest preț, ceva ce asigură rezistență mai mare în timp.

 

Cablul este de asemenea compatibil cu standardul USB 3.1 Gen 2 la viteze de transfer de până la 10 Gbps, și cu standardul DisplayPort. Desigur, cablul Thunderbolt 3 Pro este un produs profesional, dedicat celor care chiar au nevoie de rata de transfer maximă pe care acesta o asigură pe port-urile Thunderbolt. Pentru majoritatea utilizatorilor, chiar și de computere Mac, cablul USB-C din pachetul unui MacBook va fi de ajuns pentru încărcare și conectare la alte display-uri sau accesorii.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/accesorii/apple-vinde-un-cab...

 

Din moment ce Apple cere cca 7000 pe un telefon ale carui costuri de productie sunt undeva pe la 400 - 500 euro si 1000 euro pe un picio de monitor, desi nu ar vinde un cablu de transfer date cu 145 euro !!!

4 Răspunsuri 4

Jay
Campion certificat
La suma asta sa-ti tot iei, macar o duzina.. 😄

FaraUnID
Campion certificat
Sunt destul de multi consumatori spalati pe creier de corporatisti si care nu reusesc sa vada padurea din cauza copacilor.

tomaciprian
Cunoscător
Tipic Apple nimic anormal! Scumpe si proaste!

FaraUnID
Campion certificat
Sau cand a avut Apple produse ieftine si de calitate? Apple si in momentul in care o da de gard, in loc sa repare greseala pe banii lor si sa-si asume, vin cu o solutie de compromis pe care o impacheteaza ca "imbunanatire" si taxeaza suplimentar clientul final.