Întrebare fară răspuns

ANCOM - Peste 1.700 de controale pe piețele telecom, poșta și echipamente radio, în prima jumatate a anului 2020

În prima jumatate a anului, ANCOM a derulat în total 1.735 de controale, a transmis 60 de notificari și a aplicat 200 de avertismente si 91 de amenzi contravenționale, în valoare totala de 995.900 lei. Suma astfel rezultata constituie venit la bugetul de stat.

 

„Având în vedere perioada atipica pe care o traversam, în prima jumatate a acestui an, activitatea de monitorizare și control s-a concentrat îndeosebi pe supravegherea pieței echipamentelor radio și a compatibilitații electromagnetice, neconformitatea echipamentelor radio putând produce interferențe prejudiciabile, și, implicit, care pot afecta buna funcționare a serviciilor de comunicații electronice. În acest sens, Autoritatea a efectuat 419 controale și a sancționat neconformitațile constatate cu amenzi în cuantum de peste 200.000 lei. Totodata, a fost finalizata acțiunea de verificare a incidentului de securitate în care a fost implicata societatea Orange România în luna ianuarie 2020, aplicându-se o amenda contravenționala de 500.000 lei. ”, a declarat Cristin Popa, Directorul Direcției Executive Monitorizare și Control din cadrul ANCOM.

 

Pe piata de comunicatii electronice, în prima jumatate a acestui an, ANCOM a efectuat 1.080 de acțiuni de control, contravenienții primind 60 de notificari, 76 de avertismente și 29 de amenzi contravenționale, în cuantum de 727.400 lei.

ANCOM a sancționat Orange pentru incidentul de securitate din 14 ianuarie 2020, manifestat la nivel național, care a afectat un numar de 1.921.096 de conexiuni din care 769.725 de conexiuni de date mobile și 1.151.371 de conexiuni de voce mobila și SMS, durata acestuia fiind de 405 minute începând cu ora 16:54 și rezultând o indisponibilitate a rețelei la nivel logic de 53,93 minute pentru o singura zi, aceasta valoare depașind maximul permis prin licența. Valoarea amenzii contravenționale aplicate este de 500.000 de lei.

 

De asemenea, ANCOM a aplicat un numar de 14 amenzi, în valoare de 137.400 lei, furnizorilor de servicii de telefonie, cel mai des întâlnite nereguli fiind legate de încalcarea obligațiilor privind încheierea contractelor cu utilizatorii finali.

În rândul furnizorilor de servicii de acces la internet, Autoritatea a aplicat 2 amenzi contravenționale în cuantum total de 10.000 lei, pentru furnizarea de servicii fara a avea un contract valabil încheiat.

 

6 amenzi contravenționale în valoare totala de 40.000 de lei au fost aplicate de ANCOM și furnizorilor de servicii de televiziune și radiodifuziune sonora (RTV). Principalele încalcari au constat în nerespectarea datelor tehnice, a parametrilor ori a condițiilor cuprinse în autorizațiile tehnice.

 

Furnizorii de rețele de tip CATV au fost sancționați cu 5 amenzi contravenționale în valoare totala de 28.000 de lei pentru nerespectarea condițiilor prevazute în Autorizația Generala.

 

Totodata, ANCOM a aplicat o amenda în cuantum de 12.000 de lei pentru utilizarea unei frecvențe fara a deține o licența de utilizare a acesteia.

 

Sursa - https://www.ancom.ro/peste-1700-de-controale-ancom-pe-pie...

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Au avut ceva de lucru.. se pare ca nu prea au fost izolati..
Daca asta ii face pe furnizori sa fie mai corecti si mai atenti cu serviciile lor.. (Y)

Macar de ar fi ceva serios, nu formal doar pentru ca aveau cuprins in programul lor de control asa ceva....

FLo1
FLo1

FLo1

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo1

Am o vaga banuiala ca Orange are deja numar de inregistrare pentru o alta amenda ANCOM / ANPC pentru recentul incident care a afectat mare parte din utilizatorii prepay, care incident a durat mai bine de 24 de ore.

Sa nu uitam nici de incidentul cu abonamentele Netflix.

@Jay: Poti considera si ca o norma, dar e considerat si un fel de numar de controale efectuate. La unii se cheama control, altii de anvergura mai mare le "boteaza" audit. Fiecare cum ii place sa sune.

FLo1
FLo1

FLo1

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo1

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!