anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

KFC va introduce în ofertă în Rusia bucăți de carne de pui imprimate 3D

FaraUnID
Campion certificat

KFC va introduce în meniu bucăți de pui imprimate 3D, care sunt realizate din carne crescută în laborator.

 

Lanțul de fast-food a anunțat un parteneriat cu un laborator din Rusia, 3D Printing Solutions, pentru a dezvolta tehnologii pentru „carnea viitorului”. Mai precis, este vorba, în acest caz, despre carne de pui crescută în laborator, transmite Mashable.

Potrivit KFC, bucățile de pui vor arăta la fel ca cele vândute acum, iar gustul va fi același.

 

Carnea crescută în laborator este o alternativă eco la cea naturală. În cazul KFC, carnea va fi realizată din celule extrase din pui și materiale bazate pe plante. Produsul va include nutrienții din pui, dar nu va avea aditivii dăunători utilizați în agricultură. Astfel, carnea imprimată 3D va fi mult mai sănătoasă.

 

Pentru iubitorii de animale, vestea bună este că nu vor mai fi sacrificați pui pentru a fi realizat produsul.

 

Un studiu publicat în American Environmental Science & Technology Journal arată că tehnologia pentru creșterea cărnii în laborator are un impact minim asupra mediului, iar consumul de energie este redus la jumătate. Mai mult, emisiile de dioxid de carbon sunt reduse și ele substanțial.

 

Carne alternatică, eco, este vândută deja de companii precum Beyond Meat și Impossible Foods. Spre deosebire de cea pe care o va oferi KFC, carnea de la cele două firme este realizată exclusiv din plante.

 

Produsul final realizat pentru KFC va fi prezentat în această toamnă la Moscova. Dacă totul merge bine, meniul va fi oferit, probabil, și pe alte piețe pe care este prezentă compania.

 

Marile companii fac eforturi pentru a deveni eco. Compania Diageo a anunțat că va începe să vândă, anul viitor, whisky Johnnie Walker în sticle realizate din carton. Totodată, Coca-Cola, Danone și Carlsberg intenționează să folosească ambalaje realizate dintr-un nou tip de plastic, bazat pe plante.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/business/kfc-va-introduce-in...

17 Răspunsuri 17

Jay
Campion certificat
Nu stiu daca as avea curaj sa incerc un astfel de produs.. probabil m-as gandi.. dar, daca nu e vegetal?!.. Sau, cine stie ce au pus?!.. Iar, firmele care se gandesc la protejarea mediului si la ambalajele eco, nu se gandesc si la cei care si-au facut un obicei din a arunca diverse pe unde merg?!.. Pentru ei ce farmec mai are?!.. 🙂

FaraUnID
Campion certificat
Eu nu sunt adeptul fast-food indiferent de tipul de aliment servit, deoarece nu consider mancarea de tip fast-food un mod de alimentatie sanatoasa. De cele mai multe ori procesul de productie pentru produsele de tip bio / eco si al ambalajelor biodegradabile este mult mai costisitor si mai poluant decat in cazul celor "clasice".

FLo1
#StarMember
Daca le mai produce si cauciucate, acele copănele vor fi adevarate măciuci de ... gumă.

FaraUnID
Campion certificat
Bune si alea la vulcanizare....

Razvan
#StarMember
Și legătura cu rețeaua Orange?

FaraUnID
Campion certificat
Care retea? Aia care factureaza internet 4G+, dar ofera viteze de nivel 3G? Sau reteaua in care te trezesti cu abonament Netflix activat fara acordul tau? Despre care retea discutam? Sau discutam despre reteaua in care dispar in mod subit beneficiile optiunilor prepay active pe cont, iar la cca 48 de ore distanta, inca nu exista un raspuns clar la situatia creata? Despre reteaua asta vorbim? Despre reteaua care incearca sa parfumeze rahatul prin metoda prafului in ochi si a pumnului in gura, incercand sa inchida gura clientului nemultumit cu 5GB de internet gratuit ca si masura compensatorie?

DanielaH
Moderator
@FaraUnID, îmi pare rău că ești atât de nemulțumit și de revoltat. Te rog totuși să păstrăm un limbaj decent și să nu ne abatem de la subiectul topicului propus chiar de tine. Comunitatea a fost creată să funcționeze ca un mediu prietenos în care membrii să se ajute între ei și ne dorim foarte mult s-o menținem în acest spirit. Mulțumim!

FaraUnID
Campion certificat
@DanielaH Sa inteleg faptul ca din unctul tau de vedere este perfect normal sa facturezi 4G+, dar clientul sa aiba viteze de nivel 3G fara sa aiba nimic de obiectat?

Razvan
#StarMember
@faraunid, ai modem 4G+? În anumite puncte de vedere, îți dau dreptate, este loc de mai bine, cu siguranță lucrurile se vor mai îmbunătății, mai este mult de lucru la acoperirea 4G în țară.

Anca07
#StarMember
Era normal sa se ajunga aici, insa nu cred ca vor avea vanzare. Poate doar prima data de curiozitate, lumea va cumpara, cel putin, eu nu cochetez cu fast-food-urile dar de curiozitate tot as cumpara.

iuiu88
Cunoscător
Pe de o parte, apreciez si aplaud faptul ca un gigant ca si KFC se implica in alternative mai sanatoase pentru planeta. De dragul acestui gand, as incerca bucatile de pui imprimate 3D, desi as avea in minte " Oare sunt modificate genetic? "/ "Daca o sa mai imi creasca o mana ?"/ "De ce nu ar incepe cu bucati de branza sau legume imprimate 3D, care totusi nu au atata incarcatura ADN cat pare a avea carnea..?" Pe de alta parte, consider ca, avand in vedere tot ce se intampla in lume, lucruri care ne tot pun la incercare sistemul imunitar...oare chiar e momentul sa incercam mancare imprimata ? Stiu ca zice ca provine din materiale bazate pe plante, dar "celule extrase din pui"? Sunt oarecum reticenta, as incerca numai de dragul planetei si pentru a arata ca intr-adevar omul merita sa fie in varful lantului trofic, pentru ca poate proteja natura si celelalte fiinte .Sunt deschisa, dar reticenta .

FLo1
#StarMember
@iuiu: sa inteleg ca e de preferat un produs care sa crezi ca e carne si "probabil" sanatos, pe ca sa gasesti in plus o inscriptie cu remarca " poate contine urme de carne". Inseama ca restul e E-uri, adica ECO.

iuiu88
Cunoscător
@FLo_1 De exemplu, nici soia nu imi place .Preferam sa testez piata mancarii "alternative" pe o piersica sau un mar facute in laborator, decat pe o bucata de carne care deja are o amprenta genetica din surse dubioase . Atat ^^

Vio73
#StarMember
Probabil că în timp vom ajunge să avem și produse din carne contrafăcute și chiar friptură cu gust de altceva.