Întrebare fară răspuns

Coreea de Sud a amendat TikTok pentru colectarea de date ale utilizatorilor minori

Platforma de video-sharing TikTok a fost amendată Comisia de Comunicații Coreeană (KCC) pentru colectarea datelor utilizatorilor sub 14 ani, fără acordul supraveghetorilor legali ai acestora.

 

Amenda primită de TikTok este in valoarea de 155.000 dolari, aceasta reprezentând echivalentul a 3% din vânzările anuale din Coreea de Sud.

 

În cadrul investigației începute în octombrie 2019 a rezultat că cel puțin 6.007 pachete de date au fost colectate în perioada 31 mai 2017 și 6 decembrie 2019 și stocate în platforme de tip cloud. Conform legislației coreene, utilizatori trebuie informați că datele lor se stochează în afara țării.

 

Sursa - https://www.zdnet.com/article/south-korean-regulator-fine...

 

Ai nostri cand se trezesc?

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Am mai citit și eu lucruri negative legate de această aplicație. Recunosc că nu am avut răbdare să mă documentez prea mult, dar citind mai multe lucruri nu tocmai bune, nu le-am permis copiilor mei să o utilizeze.
Poate și alte țări ar trebui să ia atitudine față de astfel de aplicații

Fiecare cu prioritățile lui.. unii au priorități mai.. personale.. numai personale..
Macar in Coreea, ajung o parte din banii dați de populație sau luați "cu forța" prin aplicația asta, la stat.. cat ii foloseste statul pentru populație, nu știu, nu pot sa ma pronunț..

In multitudinea de aplicatii si site-uri de video-sharing, Tik-tok nu e o aplicatie necesara pentru mine, mai ales dupa ce am mai cititi in unele din topicurile Comunitatii ca mai inghite "trafic de net" pe nesimtite (adica si in standby). Cat despre colectarea de informatii in afara tarii... nu e ceva nou pentru multitudine de aplicatii care exact asta fac: colecteaza date despre obiceiurile fiecaruia dintre noi.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!