anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

iQOO FlashCharge 120W de la 0 la 100 în15 minute

FaraUnID
Campion certificat

În aceeași zi în care Oppo a anunțat că va prezenta tehnologia de încărcare rapidă la 125W https://comunitate.orange.ro/questions/2395214-oppo-supervooc-tehnologie-incarcare-rapida-125w , iQOO, brandul secundar de la Vivo prezintă o tehnologie similară, cu putere de 120W.

 

Compania susține că noul său telefon de gaming, pe care îl va lansa în luna august, se încarcă în doar 15 minute de la 0 la 100%, cu posibilitatea de a avea peste 50% din baterie încărcată în doar 5 minute. Este foarte interesant în special faptul că iQOO a dezvăluit și modul în care a reușit să atingă această performanță.

 

 

Prezentarea iQOO a avut loc în China și a durat fix 15 minute. Aceasta a început cu atașarea unui cablu de încărcare la o variantă de test a telefonului încă neanunțat în mod oficial și s-a terminat atunci când acesta a atins valoarea de încărcare de 100%.

 

Tehnologia iQOO de încărcare rapidă la 120W se numește FlashCharge și este realizată folosind un adaptor de priză de 120W (20V 6A). Acesta dispune de două așa numite „Flash Pump” (pompe) care primesc fiecare câte 20V la 3A și convertesc acest curent în 10V la 6A. Astfel, în telefon ajunge curent la 10V la 12A, putere care este din nou împărțit în două.

 

Asemeni Oppo, și iQOO include doi acumulatori separați, care se încarcă fiecare în paralel la 5V și 12A. Fiecare dintre acumulatori are o capacitate de 2.000 mAh. Fiind vorba despre un model de gaming, iQOO spune că noul telefon va include și o soluție mai performantă de răcire internă, care să protejeze în special placa de bază a telefonului de căldura ridicată care va fi degajată de acumulatori în timpul încărcării.

 

În timp ce soluția iQOO FlashCharge 120W va fi lansată pe un telefon de gaming, soluția Oppo la 125W probabil că va fi integrată prima dată pe un telefon mai „tradițional”.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/iqoo-prezin...

3 Răspunsuri 3

Jay
Campion certificat
Chiar ca Flash.. abia ai timp sa clipesti.. Mie mi se pare suficient de rapida si incarcarea actuala fast.. mai ales comparand cu incarcarea prin cablu, de exemplu, care dureaza vreo 4 ore, daca nu ma insel.. Denumirea de iQOO mi se pare cam neinspirata.. nu spune nimic, dar, pare sa faca, totusi..

FaraUnID
Campion certificat
Insiprata sau nu denumirea de iQOO, dar numele acesta apare din ce in ce mai des in topurile AnTuTu.

Vio73
#StarMember
Rămâne de văzut și dacă și cât va rezista bateria în condițiile de încărcare respective. Dacă nu vor fi probleme, sunt cei mai tari pe segmentul acesta!