Întrebare fară răspuns

Christmas in July

Am văzut în ultimele zile că începând din 15.07, eMag și Fashion Days introduc un așa numit concept "Christmas in July", cu reduceri rezonabile la anumite articole. Alte companii au dat numele Black Friday de vară. Orange are campania Hot Summer, care are reduceri doar la telefoanele/tabletele cumpărate la abonamente, sau la accesorii. Credeți că se impun și alte reduceri in magazinul online? Vă doriți și alte produse comercializate fata de cele ce sunt in momentul de față in magazinul online sau in Shop/Store? Credeți că prețurile oferite de Orange sunt competitive in raport cu alți retaileri?

teacher_
teacher_

teacher_

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
teacher_

Răspunsuri

@teacher_ : mai intai vis-a-vis de "Christmas in july": 1.Daca in emisfera sudica se sarbatoreste Craciunul in plin sezon de plaja, de ce in emisfera nordica nu am face si noi un sezon de sarbatoare cand cei din emisfera sudica....schiaza? :))
2. Strategiile de marketing sunt diferite atat ca perioada cat si de la un retailer la altul. Dar per ansamblu doar "ambalajul" produsului este cosmetizat, produsul ramane de fapt acelasi. Insa pretul te va uimi. In ce sens te va uimi? In sensul in care la trei fire de flori le vei putea umfla pretul chiar cu 25% punand doar un fir de asparagus alaturi cu ele. Intelegeti ideea? Daca nu, atunci sfatul meu este simplu: nu cumparati mai mult decat aveti nevoie. Restul oricum nu le veti folosi.

FLo1
FLo1

FLo1

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo1

Se încearcă fel de fel de chestii și denumiri pompoase, care să atragă potențialii cumpărători.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Preturile în magazinul online Orange sunt destul de mari comparativ cu ceilalți, însă cu reducerea hotsummer se apropie de prețul produsului vândut de cei mai mari retaileri online. Orange, ar mai trebui sa reducă preturile la telefoane, în condițiile în care nu mai acordă subvenție la actualele abonamente, recent lansate.

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

O să încerce o perioadă și în funcție de vânzări, probabil că vor ajusta și prețul!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Marketing si nimic mai mult. Ce pretentii poti avea de la bisnitarii eMag si al lor bazar online?!?!?!?

Tot acesti bisnitari au inventat Black Friday de vara, Black Friday de ziua copilului, Black Friday de ziua femeii, Black Friday de ziua bartatului, Black Friday de luna plina, Black Friday de week-end, Black Friday la prima ninsoare, Black Friday la intrerupere de sarcina, Black Friday la culoarea verde a semaforului, etc.

Legat de preturile practicate de Orange, in magazinul lor online si "reducerile" aferente:

  • pret standard mediu Huawei P30 NOU in magazinele concurente 1900 lei
  • pret Huawei P30 RECONDITIONAT in magazinul online Orange 1966 lei (nice one @Orange)
  • pret standard Huawei P30 NOU in magazinul online Orange 2158 lei

@Orange Sa se dea cate 1 de caciula, astfel incat sa ajunga la toata lumea!

P.S. - Black Friday made in rRomania nici macar nu are loc in perioada adevaratului Black Friday care se tine la nivel mondial.

EXCLUSIV pentru toti vanatorii de oferte care se activeaza si intra in fibrilatii la auzul perechii de cuvinte Black Friday - https://altex.ro/black-friday/pag/

Ce credeti, vor preturi mai bune decat la Hot Summer Orange?

@FaraUnID: Si crezi ca Altex e singur in "figuratii" de marketing. "Bombardament" zilnic de emailuri cu aceleasi produse si preturi "exclusive" :))) Ete aici ce vara e si la cei de la EMAG: https://www.emag.ro/cmp/summer-sale-2020/?ref_rmd=5623225...

FLo1
FLo1

FLo1

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo1

Și pe acolo se învârt ceva prețuri reduse fictiv. Am urmărit un tv (care l-am cumpărat în iarnă) și spune că e redus 1000 lei, în condițiile în care de cele mai multe ori era cu 100 lei mai scump.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

In anii trecuti, un vecin si-a luat un TV printr-o campanie de genul Black Fraier Day, TV pe care a platit cca 1500 lei, pret chipurile redus de la 2000 lei. Dupa ce campania a trecut si apele s-au mai linistit, pretul aceluasi TV a scazut la cca 1000 lei.

Pe mine ma bucura faptul ca usor-usor mare parte din consumatori incep sa constientizeze faptul ca aceste campanii nu sunt altceva decat frectie la picor de lemn, si ca in realitate preturile cresc, iar reducerile sunt superficiale.

Pentru consumatorii care inca mai cred in Mos Craciun...... Sincere Condoleante!

Eu cred ca incearca pe anumite anotimpuri sa faca tot felul de reduceri sau asa zise Back friday.
Cel putin la orange imi amintesc ca era cat de tare e temperatura afara dar ce este peste 21 abia intra o reducere. Cam sec.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!