Întrebare fară răspuns

Google Maps va afișa în timp real culoarea semaforului

Google lucrează la adăugarea informațiilor despre semafoare pe hărțile Google Maps, culoarea semaforului urmând să fie afișată în timp real acolo unde condițiile tehnice permit asta.

Testată deja, noua funcție este activă pentru un număr foarte mic de utilizatori și doar în anumite orașe care oferă suportul tehnic necesar. Acolo unde este disponibil, indicatorul ia forma unui simbol de forma unui semafor, pe care este evidențiată culoarea activă. Momentan, pictogramele sunt atât de mici încât cu greu ar putea fi observate din mers, fiind mai mult o sursă de distragere a atenției decât un ajutor real.

Însă pe termen lung, instrucțiuni de genul „virați la dreapta la următorul semafor” ar putea fi însoțite și de indicații concrete de tipul „și reduceți viteza pentru culoarea roșie”, alternativ „accelerați pentru culoarea verde”, ceea ce ar fi mult mai util decât actualele direcții bazate doar pe distanță.

Un aspect care trebuie lămurit este dacă aceste indicații vor fi activate implicit, sau prin bifarea unei setări, disponibilitatea acestor informații putând fi un element de incertitudine în zonele cu infrastructură rutieră actualizată parțial, mai ales dacă șoferii vor învăța să se avânte mai puțin prudent în intersecții semaforizate, anticipând indicații precise din partea soluției de navigare GPS.

Sursa - https://www.go4it.ro/content/aplicatii/google-maps-culoar...

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Ma bucur ca s-au hotarat sa-i faca imbunatatiri.. momentan este singurul pe care-l folosesc.. si cand caut o adresa si cand vreau sa stiu cam cand ar trebui sa vina autobuzul.. chiar daca autobuzul vine cand vrea, nu cand e programat..

Ca vine autobuzul cu niste minute intarziere e una, dar cand la secunda imi trebuie o sicronizare la semafor.... parca nu m-as incumeta sa fiu "oaia neagra" calcata de un tir.

FLo1
FLo1

FLo1

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo1

E foarte bine că poate să facă asta, dar rămâne de văzut dacă va fi sincronizare la secundă. Nici eu nu m-aș încumeta să mă iau în totalitate după ce oferă, ca să nu mă trezesc în altă parte sau să nu o mai fac deloc!

Oricat de actualizata ar fi aplicatia, nu m-as incumeta sa-mi pun baza in ea si in privinta semafoarelor. Cel mai sigur e sa conducem preventiv si sa ne bazam pe semafoarele reale asa cum fac toti soferii.

@Miha Z: Dar cand se doreste a circula pe strada cu masini fara sofer... tendinta exact spre astfel de control automat si nu de natura umana.

FLo1
FLo1

FLo1

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo1

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!