anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Bolt oferă trotinete electrice de închiriat în București

FaraUnID
Campion certificat

Bolt a lansat în București propriul serviciu pentru închiriere de trotinete electrice. Sunt folosite modele construite după un design propriu, creat de inginerii Bolt din Estonia.

 

„Lansăm trotinetele electrice în București pentru a oferi oamenilor un mijloc de transport individual, ușor de folosit, potrivit drumurilor scurte, intraurbane. Mulți dintre noi au revenit la serviciu și uneori avem nevoie să ne deplasăm pe distanțe scurte sau evitând traficul din ce în ce mai aglomerat. Trotinetele electrice vin astfel în completarea serviciilor de ride-hailing pe care le oferim.”

 

Având în vedere perioada traversată, Bolt dă asigurări că sunt dezinfectate zilnic trotinetele și le recomandă tuturor utilizatorilor să folosească dezinfectant de mâini și / sau mănuși atunci când se deplasează cu trotineta.

 

Deblocarea trotinetei electrice va costa 0 lei și fiecare minut 0,1 lei. De exemplu, o plimbare de 10 minute, ceea ce este suficient pentru a acoperi câțiva kilometri în oraș, va costa 1 leu.

 

Utilizatorii care au deja instalată aplicația Bolt vor vedea o pictogramă – trotinetă în aplicație, după actualizarea acesteia. Atingerea pictogramei îi va duce în interfața de închiriere a trotinetelor. Persoanele care nu au încă aplicația Bolt instalată, o pot descărca de pe Google Play sau Apple Store.

 

Trotinetele vor fi amplasate în centrul Bucureștiului, în hub-uri de transport și în alte locuri frecventate precum Piața Unirii, Cișmigiu, Piața Romană, Piața Universității, zona Pipera-Aurel Vlaicu, zona Herăstrău.

 

Trotineta poate fi deblocată prin scanarea codului QR. La prima utilizare, aplicația va arăta instrucțiunile de folosire a acesteia și cum să fie parcată în siguranță la final.

 

La sosire, utilizatorii pot să parcheze trotineta într-un loc sigur de pe stradă, de preferință lângă un loc de parcare pentru biciclete. Trotinetele pot fi lăsate în centrul orașului, în zona marcată pe hartă, în aplicație. Dacă utilizatorul lasă trotineta în afara zonei desemnate, va fi amendat cu suma de 100 de lei.

 

Bolt va distribui sute de trotinete în București și va fi gata să crească numărul acestora la cererea utilizatorilor. Trotinetele Bolt sunt dotate cu trackere GPS încorporate pentru a furniza date despre locațiile de preluare și ridicare. În fiecare dimineață, Bolt va redistribui trotinetele către locurile desemnate.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/auto/bolt-trotinete-electric...

 

Demna de toata lauda initiativa Bolt dar, asa cum am mai spus-o de cateva ori, in Romania, deplasarea de 2 roti risca sa te transforme in donator de organe datorita lipsei infrastructurii rutiere si a nesimtirii la volan. Plus ca legislatia din Romania este destul de ambigua cand vine vorba de circulatia trotinetelor pe partea carosabila.

3 Răspunsuri 3

Jay
Campion certificat
Eu am instalata aplicatia Uber si am primit mail despre trotinetele Lime, pe care chiar le-am vazut in mult locuri.. Nu am citit mail-ul complet, deci nu stiu preturi, dar, nu ma vad, cu parul in vant, facand slalom..

Vio73
#StarMember
O faptă bună și un pas înainte spre reducerea poluării. Doar că, așa cum ai subliniat foarte bine, riști destul de mult în momentul în care folosești asemenea mijloace de transport în multe din orașele mioritice, cu atât mai mult în București , pentru că nu este dezvoltată o infrastructură pentru așa ceva.

Jay
Campion certificat
De putin timp am vazut, in cateva zone din Bucuresti, niste scutere electrice la distante mici unele de altele, de aceeasi culoare.. si, m-am gandit ca, probabil, a aparut o noua companie.. Se pare ca putem inchiria si scutere.. parca imi plac mai mult decat trotinetele.. In Romania, doar in Bucuresti si Pitesti, insa, in foarte multe orase din lume.. https://blinkee.city/ro https://www.youtube.com/watch?v=pR5jBM0a53U&feature=youtu.be