Întrebare cu răspuns(uri)

Am primit un apel suspect

Buna ziua ! Am primit un apel suspect si, din instinct, am raspuns pt o fractiune de secunda. mi-e frica de fraude ...va rog ajutati-ma!!!! Nr este: +94 214 424 424 si acum iar m-a sunat alt nr: +94 214 447 793

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

0094 este prefix de Sri Lanka. Daca nu ai pe nimeni acolo care sa te sune, blocheaza linistita acel numar.

Pare a fi un tentativa de scam prin metoda Wangiri https://comunitate.orange.ro/questions/2357662-avertismentul-orange-frauda-tip-wangiri

Cel mai probabil acela este un numar cu suprataxa, te apleleaza si se asteapta sa suni tu inapoi.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (0)

Da (18)

100%

18 membri au votat cu DA

0 membri au votat cu NU

100% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Buna!
Nu mai raspunde si incearca sa blochezi numerele.. Eu ma gandesc de 2 ori si cand sunt numerele necunoscute de Romania.. :)
Prefixul cred ca este de Sri Lanka... eu spun sa le blochezi si, cand mai vezi numere ciudate, nu mai raspunde.
Nu cred ca este grav ca ai raspuns o fractiune de secunda.. Important este sa nu suni tu inapoi sau sa raspunzi si sa mai dai si cine stie ce date personale..

@NELA TODERITA poți verifica Cronos dacă ai fost suprataxată. În principiu, dacă ai un cost suplimentar pe care nu îl recunoști, poți să depui o sesizare la Orange.
Acum ceva ani am avut un cost suplimentar de 5 eur (nu am înțeles exact de unde provenea) pe care cei de la Orange mi l-au compensat (am plătit respectiva factură, însă mi-au redus 5 eur din următoarea factură).
Să ne spui dacă ai fost taxată pentru că ai răspuns la apel.

@Svetalex: Cronos-ul se actualizează dupa 48 ore, iar ea vrea sa stie ACUM. Oricum, daca nu a fost apel cu taxa inversa... (n-a fost cazul) raspunsul la un apel nu se taxeaza. Doar apelarea unui numar.

Bună seara. Cu siguranță a dat un apel scurt și așteaptă să suni înapoi pentru a vedea cine este și ce dorește. Nu o face! Este un apel scam, foarte des întâlnit în ultimii ani. O să crească factura daca suni de nu o sa îți vina sa crezi. Nu acorda importanță acestor apeluri.

Buna ziua! Va multumesc ,din suflet,
tuturor celor care mi-ati raspuns nedumeririlor mele si ma rog la Dumnezeu sa nu fac atac de cord cand primesc factura.....si totusi,Orange nu poate face nimic sa-si protejeze clientii de asemenea fraude?...

Totul se rezuma la bu$ine$$, adica la profit. Teoretic pot lua unele masuri in acest sens, dar, un procent important din pretul apelurilor la numere cu suprataxa, intra si in conturile operatorului.

Daca opetatorul blocheaza numere la care poate vrei sa raspunzi cine va fi de vina? Asa, mai bine lasa la "liber" dar te avertizeaza de posibilele riscuri. In fond suntem disciplinati si intelegatori in special cu noi.

Nu e vorba de bloca anumite numere. Ideea este ca majoritatea tentativelor de frauda prin metoda Wangiri sunt initiate de numere de telefon alocate tarilor bananiere, de genul: Etiopia, Mali, Sri Lanka, Botswana, Zambia, Namibia, Leshoto, etc

Operatorul poate adauga aceste destinatii pe o lista neagra, iar in momentul in care vrei sa apelezi una din acele destinatii, inanintea efectuarii conexiunii, sa intervina un robotel care sa te avertizeze asupta faptului ca urmeaza sa efectuezi un apel international intr-o zona de risc, apel ce poate genera costuri supliemntare uriase. Daca alegi sa continui o faci pe riscul tau.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!