Întrebare cu răspuns(uri)

Roaming pe prepay

A incercat careva sa isi activeze roaming pe credit, fara acea optiune de 10 euro sau cea de 12? Daca da, atunci cand ati activat roamingul, ati pierdut optiunea deja existenta nationala? La intoarcerea in tara vi s-a reactivat cumva la loc optiunea nationala?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Bună, Tatiana.
Dacă nu activezi opțiunea de 10 sau 12 euro atunci când activezi serviciul Roaming vei pierde beneficiile naționale existente pe cartela ta.
Aici ai mai multe informații despre roaming pe PrePay: https://www.orange.ro/help/cum-pot-s-am-acces-la-serviciu...

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (1)

Da (0)

0%

0 membri au votat cu DA

1 membri au votat cu NU

0% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Bună, Tatiana.
Dacă nu activezi opțiunea de 10 sau 12 euro atunci când activezi serviciul Roaming vei pierde beneficiile naționale existente pe cartela ta.
Aici ai mai multe informații despre roaming pe PrePay: https://www.orange.ro/help/cum-pot-s-am-acces-la-serviciu...

Mersi, Mihaela. Asta am citit si eu, dar am sunat la serviciul clienti si de acolo mi s-a spus cum ca beneficiile nationale se pierd pe perioada roamingului doar, iar la reintoarcerea in tara, optiunea nationala va fi in continuare activa, deci si beneficiile nationale vor fi "reactivate", si eu voi putea in continuare sa folosesc acea optiune nationala pe care o aveam inainte de roaming. De aceea intreb daca cineva chiar a incercat aceasta varianta, sau toata lumea isi activeaza optiunea de roaming cu 10 sau 12 euro. In orice caz, eu deja am dat startul unei testari pe aceasta varianta. Voi reveni cu rezultatul.

@Tatiana C: Chiar ar fi interesant de aflat daca o optiune nationala se suspenda sau se anuleaza pe perioada activarii optiunii de 10-12€. Personal, tocmai am activat o optiune de 10€ si pot sa-ti spun ca e functionala, la internet chiar pe 4G+. Insa nu am abut activata alta optiune in prealabil, stiind ca urmeaza aceasta activare (reincarcare).

Update:

Cand am activat roaming-ul, cu optiunea de credit, dar fara nici o alta optiune de 10 dau 12 eur, am primit un mesaj prin care am fost anuntata ca optiunea creata online a fost dezactivata, contrar informatiilor primite de la serviciul clienti, la care am apelat inainte de activarea roaming-ului. Cat am fost plecata am reusit sa folosesc roaming-ul cu creditul pe care il mai aveam, iar la intoarcerea in tara optiunea nationala pe care o avem anterior activarii roaming-ului nu mai era valabila daca verificam la *100#. Insa daca sunam la *133#, primeam mesaj ca mai am o optiune nationala valabila. Concluzia este ca e mai bine sa "keep it simple" cand e vorba de Orange, altfel sistemul lor se incurca in prea multa informatie referitoare la clienti. Daca vreti roaming la o cartela prepay fara a activa o optiune de 10 sau 12 euro, exista aceasta optiune si putem folosi in schimb creditul disponibil, dar atentie, daca aveti si o optiune nationala inca activa in aceeasi perioada, aceasta din urma va fi automat anulata.

Multumesc Tatiana, chiar eram curios de aspectul acesta. Pacat ca a trebuit s-o incerci pe pielea ta in loc sa fii informata de catre orange corect.
Pot sa spun ca mi se pare o mârșăvie ca orange procedeaza in cest fel, ca si cum orice optiune ai fi platit tu luna curenta, isi baga piciorul in banii tai si iti sterge drepturile pe care le-ai platit. OPC anyone ? Nu ma intereseaza ca orange nu se descurca sa rezolve problema incat sa poti avea beneficiile pentru care ai platit active in tara, dar sa poti si sa folosesti creditul valabil al cartelei in roaming, ca sa nu fii nevoit sa activezi o optiune de 10euro doar ca sa poti fi sunat daca iesi din tara pentru cateva ore. E nesimtire si hotie pe fata din partea orange

cris_
cris_

cris_

User level
Nivel
0
12 / 100
puncte
Custom field 2
cris_

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!