Întrebare fară răspuns

Tehnologia Deepfake dusa la un alt nivel de catre Disney

Puțini s-ar gândi la asocierea Disney-Deepfake ca la o rețetă pentru viitoare producții cinematografice de succes. Însă potrivit demonstrației pe cât de surprinzătoare, pe atât de tulburătoare, oferită de studiourile Disney, filmele cu actori cvasi-anonimi, dar care „poartă” fețele unor personaje cunoscute și celebre, reprezintă viitorul.

Într-un articol recent publicat, Studiourile Disney Research descriu cum au combinat un nou algoritm progresiv de inteligență artificială, cu tehnologii proprietare de stabilizare și efecte de iluminare pentru a substitui în mod extrem de convingător fețele participanților la un experiment video.

În forma întâlnită anterior, tehnologia Deepfake s-a concentrat pe transferul cât mai lin al trăsăturilor faciale, scopul direct fiind cel de a face o față să arate ca a altei persoane, ignorând complet ce se întâmplă în imagine mai departe de limitele feței. Așa se face că multe deepfake-uri sunt deconspirate de potrivirea imprecisă cu fizionomia persoanei vizate și mișcări nenaturale care par deconectate de cele ale „corpului gazdă”. Disney speră să elimine aceste neajunsuri, pe de o parte, crescând rezoluția feței falsificate de la 256×256 pixeli la 1024×1024 pixeli, mult mai convingător reprezentată pe ecrane de rezoluție înaltă.

În mod evident, algoritmii AI folosiți de Disney sunt mult mai rafinați. Chiar și alăturate clipurilor originale, falsurile create nu pot fi identificate cu ușurință și în mod evident sunt mult mai rafinate decât „producțiile” Deepfake întâlnite până acum.

Sursa - https://www.go4it.ro/content/curiozitati/disney-deepfake-...

Fascinant si înspăimântător in aceeasi masura!

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Din păcate treaba asta deschide calea unor practici nu tocmai sănătoase. Cu siguranță intenetul va fi inundat de clipuri cu "celebrități" afirmând tot felul de tâmpenii, deconspirand teorii și cine știe ce alte nebunii o sa le mai treacă prin cap.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!