Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Interzicerea comercializării telefoanelor incompatibile Ro-alert

Se pare ca a fost data o lege prin care se interzice comercializarea telefoanelor / dispozitivelor care nu sunt compatibile / nu pot primi mesaje prin Ro-Alert! Ce părere aveți despre acest lucru?
Eu personal cred ca este un lucru bun, doar ca trebuie sa luam in calcul faptul ca încă sunt foarte multe telefoane 2G sau nonsmart in mediul rural întrucât sunt considerate telefoane cu o autonomie mare a bateriei, dar și considerate mult mai ușor de folosit!
Sursa: https://www.capital.ro/aceste-telefoane-vor-fi-interzise-...

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

cocolosh
cocolosh

cocolosh

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
cocolosh

Eu consider ca este un drept al oamenilor de a fi informați și anunțați.. dar, nu o obligație.. Obligația furnizorilor de a recomanda și explica, dar, nu de a nu mai comercializa, pentru ca nu toți oamenii își permit tefoane suficient de performante sa accepte aceste notificări.. drept urmare, obligația de a comercializa doar telefoane compatibile RO-ALERT ar avea rezultatul ca, oamenii care nu-si permit, nu vor mai putea fi anunțați nicicum.. Si atunci ma întreb, cui folosește aceasta lege??.. Vrem sa-i exterminam pe cei mai în vârstă?? Pe cei care nu-și permit un telefon compatibil??...
Sa înțeleg ca în toate tarile, 100% din populație este notificata prin acest sistem??
Sa înțeleg ca singura grija a României erau telefoanele necompatibile cu RO-ALERT??
Sa creeze un sistem cu unicul scop de a notifica populația, daca nu mai pot de grija populației.. e treaba lor cum fac asta.. Sa-si puna mintea la treaba ca si-au odihnit-o destul..
Si, ma opresc aici, sa nu ma enervez..
Info in link..

https://m.dcnews.ro/telefoane-interzise-in-romania-din-27...

Daca in cele din urma este adevarata stirea , eu o consider o mare porcarie. Ca in filmul bine cunoscut BD , se urmareste sa fim urmariti tot timpul ! Ro -alert este doar un pretext .

Ro-alert poate fi dezactivat manual din setările telefonului.

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Din pacate stirea si legea este adevarata!!! Sa zicem ca are si o parte buna dar cred totusi ca se putea gasi o alta solutie de a avertiza populatia de un eventual pericol iminent inntr-o anumita zona! cred ca s-ar fi putut face o chestie pe baza de SMS pe anumite celule GSM!

@GOLDzila Cum ai ajuns la concluzia asta?

RO-ALERT este in ograda STS. Cu sau fara acest RO-ALERT, cei de la STS stiu in orice moment locatia telefonului tau, si asta pentru ca ei te localizeaza si trimit coordonatele celor de la 112, cu suportul operatorului de telefonie.

  • Aceste alerte obositoare pot fi oprite oricand din setarile telefonului.
  • Pentru iPhone: Settings\Notifications\scroll pana jos si dezactiveaza cele trei alerte (vezi poza atasata).
  • Pentru Android (poate varia in functie de versiune): Settings\Apps & notifications\Advanced\Emergency alerts\ dezactivati de acolo.
  • Am observat ca e posibil sa se reactiveze la un SIM/numar nou.
  • Recomand dezactivarea lor, mai ales in timpul aceste plandemii de frica, unde sirenele cataclismice suna des in telefon, anuntand sfarsitul vietii si al universului.
  • Eu niciodata nu primesc acele alarme-sperietoare, pentru ca mereu am dezactivata optiunea si viata a fost chiar buna pana acum.

Eu nu știu dacă ii pot obliga ei și pe cei bătrâni să învețe să se descurce cu un smsrtphone. Nu înțeleg cum pot s-o facă, pentru că înțeleg faptul că telefoanele simple nu o să mai poată fi comercializate.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!