Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Germania: Justiţia aplică o înfrângere Facebook în privinţa culegerii de date personale

"Cea mai înaltă jurisdicţie germană a ordonat marţi Facebook să înceteze colectarea automată şi fără acord specific a datelor utilizatorilor aplicaţiilor sale precum Whatsapp sau Instagram, transmit AFP şi dpa, citate de Agerpres."

 

„Nu există nicio îndoială cu privire la poziţia dominantă a Facebook pe piaţa reţelelor sociale, şi nici asupra utilizării acestei poziţii dominante”, a argumentat Curtea Federală de Justiţie în decizia sa.

 

Acesta confirmă o hotărâre emisă împotriva Facebook în 2019 de autoritatea naţională în domeniul concurenţei.
Gigantul american a depus ulterior recurs contra Oficiului german anti-cartel în faţa unui tribunal care i-a dat câştig de cauză.
Verdictul celei mai înalte jurisdicţii infirmă decizia tribunalului şi aplică o înfrângere grupului american.
Cazul se va întoarce acum la Înalta Curte regională din Dusseldorf pentru o decizie finală.


„Facebook nu autorizează posibilitatea de alegere”, a justificat preşedintele Curţii Federale, Peter Meier-Beck.
Decizia acesteia se aplică cu efect imediat pentru Facebook, care trebuie să-şi revizuiască clauzele contractuale.
Justiţia germană reproşează Facebook că abuzează de poziţia sa dominantă, impunându-le clauze contractuale abuzive utilizatorilor diferitelor sale platforme.
Autorităţile germane impun Facebook să solicite ‘acordul explicit’ asupra anumitor clauze din partea celor în jur de 30 milioane de utilizatori din ţară."


Sursa: Agerpres
https://www.zdg.md/stiri/stiri-externe/germania-justitia-...

 

Admir oamenii care, ajunsi intr-o functie care le permite, in loc sa vada ce pot face strict pentru ei, vad in acest context un loc de munca, unde se duc sa fac un lucru, in mod profesionist, nu vad doar o situatie din care pot beneficia si atat.. Mi-ar placea sa ma simt protejata si in tara mea... Ma bucur, cand vad ca, cineva, ia masuri sa corecteze abuzurile..

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

O masura buna.

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

DAS JUSTITIE!

Oarecum pe acceasi tema, a justitiei din Gemania si modul cum aceasta este aplicata: Autoritatile germane din Duisburg au confiscat mașinile de lux ale rrromânilor care beneficiau de ajutor social.

Pentru ca la ei legea este simpla si se si aplica. În Germania atunci când soliciți ajutor social, declari pe propria răspundere că nu ai mașină mai scumpă de 7500 de euro. Nici pe numele tău, nici trecută pe numele altuia cât timp beneficiezi de ajutorul social.

Dacă te prind că ai pe numele tău, te pun să o vinzi. Dacă te prind că o ai pe numele altcuiva, ți-o confiscă pentru falsă deținere și îți fac și dosar penal.

@FaraUnID, auzisem ceva de asta si, evident, am avut si am aceeasi parere.. foarte bine fac..
Pentru ca nu e ok sa ceri bani de paine, cand ai lucruri scumpe, in timp ce altii chiar nu au..
Pacat, ca noi avem probleme (si) cu aplicarea..
Poate vor mai lua si altii astfel de masuri si, vom lua si noi exemplu, sa nu se mai permita colectarea de date fara voia celui spionat..

Foarte bune masurile luate. Ar trebui sa fie luate la "bani marunti" toate retelele de socializare si unde se incalca regulile sa fie si sanctionati pe masura.
Referitor la asistatii sociali ar trebui verificati cu mai multa atentie si luat acel ajutor acolo unde se da degeaba si aplicate si sanctiuni.

Mi se pare corect ceea ce fac. Parcă era o măsură de acest gen luată și de Franța cu ceva timp! Oricum, Germania e fermă și asta nu poate decât să reprezinte un exemplu și pentru alții, care ar trebui să procedeze la fel.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!